Bodrum Gündem

CIVCIVli ve PANKARTLI MECLİS TOPLANTISI..

Bodrum Yarımadası ve civarında yapılması planlanan golf sahaları yapılmaması için Meclis toplantısında eylem yapıldı.Hayır pankartları, çiçek fotoğrafları ve civciv ile golf sahalarına hayır denildi.

CIVCIVli ve PANKARTLI MECLİS TOPLANTISI..
08.01.2010
0
A+
A-

Bodrum/Fatih Bozoğlu misoprostol online


Bodrum Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantısında, dört odanın ve on üç sivil toplum örgütü adına mavi yol girişiminin görüşünü, toplantı öncesi ve gündem maddesi görüşülmesi sırasında “HAYIR” pankartlı eylem yaparak dikkat çektiler. Gündem maddesi görüşüldüğü sıralarda gergin anlar yaşanmasına rağmen, toplantı renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle tek başına protesto eylemleri ile bilinen Ayhan Eyikocak’ın meclis salonuna civciv ile gelmesi ve civcivin sürekli bağırması, katılımcıların şaşkınlığına ve gülümsemelerine neden oldu.


 


Odalar ve sivil toplum örgütleri, özellikle Bodrum Yarımadasında civarında golf sahası yapmak üzere seçilmiş bölgeler tarım parselleri, orman eko sistemleri, sulak alan sitemleri korunması ve geliştirilmesi gereken bölgeler olması gerektiğini savunarak daha önce itiraz ettiklerini belirttiler. İtirazları özet olarak Belediye Meclisinde katılımcılara okundu. Okunan itiraz dilekçesinde; “Bu alanların mevcut özellikleri muhafaza edilmelidir. Planda sit alanları, turizm alanları ve benzeri üstü kapalı alanlar dışında görülen golf alanlarının önerilerinin getirilmesi hem planın amaç ve hedeflerine aykırı, hem plan diline aykırı, hem de getirdiği alanın biyo çeşitliğini tehdit etmesi ile gerek kullanılan suni gübre ile gerek su kirliliğine yolması nedeni ile gerekse sulama için çok fazla suya ihtiyaç olması nedeni ile bölgenin çevresel değerlerine tehdit oluşturacak niteliktedir. Yapılan araştırmalara göre gol alanlarının sulaması için, tarım alanlarına göre altı kat fazla suya ihtiyaç vardır. Kimyasal gübrede yine altı katı fazla kullanılması gerekmektedir. Golf sahası yapılmasına olur verildiği takdirde, önümüzdeki elli yıl içinde su sıkıntısına neden olacaktır.” denildi.


Golf sahalarını yapımı ile ilgili olarak yapılan itirazlar, Belediye İmar ve Çevre Komisyonu tarafından da haklı bulunduğunun açıklaması yapıldı. Açıklamayı, Belediye İmar ve Çevre Komisyonu adına, Ali Galip Güven yaptı. Güven “Bölgede ciddi olarak su sorunları yaşanacağı Danıştay raporu ile saptanmasına rağmen bizleri bu konuda rahatlatacak bir öneri ile karşılaşmadık. Her ne kadar yer altı sularını kullanmayacaklarını söyleseler de bunun denetlenmesi hususunda ve bu çevrede yaşayan halkla planın entegrasyonunun nasıl sağlanacağı konularında tatmin olmadık. Ayrıca, çevre düzeni planının yargıya taşınmış olması ve golf sahası için vereceğimiz izinden geri dönülemeyeceğine göre dava sonucunun beklenmesi uygun görülmüştür.” Şeklinde kaydetti.


 


Meclis üyesi Ali Rıza Uysal, Meclisin elindeki yetkiyi yargıya bırakma konusunda çekincesi olduğunu söyleyerek şerh koyduğunu belirtti. Yapılan oylama ile 14 meclis üyesinin 13 kabul oyu ile dava sonucunun beklenmesine karar verildi.


  levonorgestrel price


purchase misoprostol

Bodrum Belediyesi Ocak ayı olağan Meclis toplantısında renkli sahneler oldu. Bölgede yaşayan Ayhan Eyikocak, kucağında civciv bulunduğu halde, bahçesindeki çiçeklerin ve bitkilerinin fotoğraflarını meclis salonunun duvarına astı. Fatma Keskin adlı bölgenin köylüsü ve kucağında civcivi ile “Golf Sahasına Hayır” diyen Ayhan Eyikocak eylemini meclis toplantısının sonuna kadar sürdürdü. Bölge de yaşayan Ayhan Eyikocak, yptığı eylemin nedenini “Bu bölgenin bitkisel dokusunu gösterebilmek için bu eylemi yapıyorum. Buradaki çiçekler sadece benim bahçemdeki çiçeklerdir. Bu çiçeklerin içinde şifalı olanları da var üstelik. Korunması ve çoğaltılması gerekir” şeklinde anlattı. Golf sahası yapılacak alanın civarında bir köyde yaşayan Fatma keskin adlı köylü ise “Golf geldikten sonra bizim köyümüzde tarım yapamayacağız. Zeytinlerimizi kurutacaklar. Düzenimiz bozulacak, belkide bir iki gün sonra bizi oralardan kovacaklar. Biz bu golf sahasını istemiyoruz.” dedi.


 


Yurttaş insiyatifi grubu adına açıklamada bulunan Ayhan Karahan, “Burada amaç golf sahası yapılmaktan öte, golf villaları yapmaktır. Orada yapılan villalara katma değer katmak amacı ile golf sahası yapılarak bir rant oluşturulmak istenmektedir. Çevre açısından olumsuz etkileri olacağını da düşündüğümüzde golf sahasına evet demek, çevre katliamı anlamına gelmektedir. Bir başka önemli nokta ise istihtamdır. Golf sahası yapıldığında oranın köylülerine iş olanağı sağlanacak denilmektedir ki bu tamamen aldatmacadır ve örneği vardır. Antalya Belek’te o bölgenin köylülerini işe alacağını söylediler ancak ruhsat alındıktan sonra bu köylüleri işten çıkardılar. Şimdi de aynısı burada olacak istihdam olmayacaktır. Oraya gelen turistler asla Bodrum ekonomisine katkı koymayacağını düşünüyorum. Kapalı bir alanda dışarıda hiç para harcamadan gelecekler ve kendi aralarında tatil yapıp gidecekler.” Şeklinde itirazını ifade etti.


 


21 gündem maddesi ile oldukça yoğun olan, Meclis toplantısında diğer gündem maddelerine oy birliği ile tartışmalar olmadan karar verildi.


 


 MAVİ YOL GİRİŞİMİ BASIN AÇIKLAMASI


http://www.bodrumgundem.com/haberdetay.asp?ID=1237

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.