Bodrum Gündem

MUĞLA CHP, SÜLEYMAN USLU İLE DEVAM..

Süleyman Uslu 393 oy alarak, İl Başkanı Seçildi. Ümit Karaaslan 199 oy aldı. Coşkulu ve kalabalık bir kongre yaşandı.

MUĞLA CHP, SÜLEYMAN USLU İLE DEVAM..
08.03.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum-Muğla

CHP Muğla İl Kongresi coşkulu, kalabalık ve birlik içinde yapıldı. Süleyman Uslu 393 oy alarak Muğla İl Başkanı oldu. Blok listeler ile yapılan seçim sonucu, Süleyman Uslu’nun yönetim Kurulu listesi Muğla İl Yönetim Kuruluna seçilmiş oldu. Kongrede 642 delegeden 593′ü oy kullandı ve seçim sonucunda Süleyman Uslu, oy kullanan 593 delegenin 393′ünün oyunu aldı, Ümit Karaaslan ise 199 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı.

 


Yapılan Muğla İl Kongresi seçimleri sonucu,  Yönetim Kuruluna şu isimlerden oluştu;


Başkan Süleyman Uslu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ali Genek, Aslı Öztürk, Mehmet Günlük, Mehmet Ali Eren, Nesrin Özalın, Hüseyin Özcan, Fehmi Özsoy, Aydın Tilkici, Esat Uyar, Murat Tevfik Ülkü, Radiye Bardakçı, Sebahi Akgün, Şevket Aslan, Cana Ercan.


 


Kongreye Erzurum ve Sivas Kongreleri gibi çok önemli bir kongre olduğu vurgulandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede, Divan Başkanlığı için önerge verildi. Oy birliği ile Divan Başkanlığına CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol seçildi. Divan heyeti Kemal Anadol, Hasan H.Işık, Ahmet Çalca ve Halil Mutlu’dan oluştu. Verilen önerge gereği konuşmacılara 10 dakika süre verilmesine karar verildi. Milletvekilleri ve Başkan adayları için süre kısıtlaması konmadı.


 


Kongreye, Muğla CHP Milletvekili ve MYK Üyesi Fevzi Topuz, Muğla CHP Milletvekili Gürol Ergin, Muğla CHP Milletvekili Ali Arslan, CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Muğla Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün ile CHP’li İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Muğla Baro Başkanı Av.Mustafa İlker Gürkan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, İl delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.


 


Kongrede Tekel İşcilerine destek veren ve onlarla birlikte direniş içinde bulunan Vildan Akyol, Süleyman Uslu ve arkadaşlarının önerisi ile Muğla Yılın Kadın Emekçisi olarak belirlendi. Muğla CHP İl Başkanlığı adına Süleyman Uslu özel bir hediye verdi.


 


Konuşmacılar Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal durumu ile CHP hedeflerini anlattılar. CHP’nin iktidara geleceğini ve bir çok sorunun kendiliğinden çözüleceğini de belirtilen konuşmalar yapıldı.

Paxil online generic Colchicine

 


Başkanlık döneminde CHP’nin tüm yönetimleri ile iyi ilişkiler kurduğunu ve başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydeden CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, “Hedeflerimiz her zaman gerçekçi olmalı. Milletvekilliğinde 6-0 gibi hayali hedeflerle uğraşmamalıyız. Şu anda dört milletvekiline sahip olabilecek bir oy potansiyeline sahip olan partimizin oy oranını daha da arttırarak 5 milletvekilliğini hedeflemeliyiz.”dedi. Xenical pills


 


29 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarının tüm örgütün başarısı olduğunu vurgulayan Uslu bu kongrenin Erzurum ve Sivas Kongreleri kadar önemli olduğunu ifade etti. Başkan Uslu parti içi demokrasi ile ilgili olarak; “Ön seçim konusunda hep kararlı olduk. Ben il içinde ön seçim isteyip de, Muğla dışında bunu unutan bir il başkanı asla olmadım. Tabanımızın ön seçim talebini Sayın Genel Başkanımızın makam odasında bile dile getirdim. CHP′nin örgütlerinin her birinin saygıya, sevgiye ve hepsinden önemlisi güvene ihtiyaçları var. Son iki yılda yönetim kurulunun yarısı yok edilmiş bir il başkanı olarak hep örgütün başarısı için görev yaptım. CHP İktidara geliyor. Bunu yapabilmek için barışa, saygıya, sevgiye ve güvene ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde yaktığımız çoban ateşini gelin bu genel seçimde yangına çevirelim” dedi.


 


Konuşmaların ardından seçimlere başlandı. Seçimler iki sandıkta yapıldı. Akşam 22.00 civarında sonuçlar açıklandı.


 


Bodrum, Milas ve Fethiye seçim sonucunu belirleyen ilçeler oldu. Bodrum İl Yönetimine, Disiplin Kuruluna ve Kongre delegeliğine toplam dört temsilci göndermiş oldu. Muğla il kongresi önümüzdeki yıl yapılacak olan genel seçimlerde Muğla Milletvekilliği adaylığını hedefleyenler için bir çalışma platformu olduğu da gözlendi.


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.