Bodrum Gündem

HABERİN TARAFI OLMAZ…

TRTnin habercilik anlayışını eleştiren Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş yaptığı açıklamada görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi.

HABERİN TARAFI OLMAZ…
17.03.2010
0
A+
A-

buy Cialis online TRT’nin habercilik anlayışını eleştiren Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş yaptığı açıklamada görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi.


buy Asacol online “İlimizden sorumlu yetkililerin izniyle kalkan ve Ankara’ya askeri mühimmat götüren plakası belli bir kamyonun Ankara Emniyetine ihbar edilmesiyle başlayan nahoş olayın habercilik tarafında TRT sınıfta kalmıştır. Haberci, haberin kaynağında bulup, haberin taraflarını bulmada zorluk çekenler veya isteksiz davrananlar, haberin yansızlığını kaybederler. Haberi taraf haline getiren gazeteci, meslek haklarını ve sorumluluklarını ihmal etmenin yanı sıra, toplumun huzurunu bozmak gibi bir eylemin de sahibi durumuna gelebilir. Nitekim, TRT gibi, devlet kuruluşu olan bir yayın organının, mesleğin en basit çalışma kurallarına ters düşmüş olması, kurumun mesleki birikimini de sorgulamamızı gündeme getirmiştir. Yaygın basından edindiğimiz izlenimlere göre, TRT yandaş bir kadrolaşmanın hedefi haline gelmiş bulunmaktadır.
Gazetecilik alfabesinin ilk sözcüğü olan haberi, daha kaynağında tarafın emrine sunmak ve haber servisini, haber kaynaklarının karşı noktalarındaki bilgilerini derlemeden aceleyle yayına ulaştırmak, TRT gibi saygın bir devlet yayın organına yakışmamıştır. Ordu ve emniyet gibi devletimizin iki önemli kurumunu yanlı haberle karşı karşıya getirmek gazetecilik mesleğinde yeri olmayan bir tarafgirliğin eseridir. TRT üzerinde esmeye başlayan kadrolaşma rüzgarlarına son verilmesini istemekteyiz. Doğruluğu sağlanamayan haberlerle şoka uğrayan ulusumuzun bu tür haberleri hızla ve aceleyle gündeme getirenleri iyi tanımasını dilemekteyiz. Haberin tarafgir kalemşörlerinin de, üyesi bulundukları meslek cemiyetlerince kınanmalarında büyük isabet payının olduğuna inanmaktayız.  Olayı kaynağında tarafsızca izleyen ve TRT’nin yayın politikasını benimsemeyen Muğlalı meslektaşlarımızı tebrik ederken, demokrat Muğla’mızın adını, antidemokratik sahnelere çekmek isteyenlere eseflerimizi sunarız.”

Toradol online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.