Bodrum Gündem

BODRUM, USTALARIMIZ İLE VAR..SALON DOLDU TAŞTI…

Bodrum Folklör Araştıma ve Turizm Derneği(BOFAD)ın alan araştırması olan ve Bodrum Belediyesi destekleri ile gerçekleşen Türkülerimizi ve Folklörümüzü Günümüze Taşıyan Ustalar adlı ustaları anma gecesi doldu taştı.

BODRUM, USTALARIMIZ İLE VAR..SALON DOLDU TAŞTI…
18.04.2010
0
A+
A-

treat adenoma of prostate Bodrum Folklör Araştıma ve Turizm Derneği(BOFAD)’ın alan araştırması olan ve Bodrum Belediyesi destekleri ile gerçekleşen “Türkülerimizi ve Folklörümüzü Günümüze Taşıyan Ustalar” adlı ustaları anma gecesi 14 Nisan 2010 Çarşamba günü Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


 

Anma gecesinde Çakır Fatma, Çalgıcı Raziye, Çalgıcı Hatçe, Topal Ayşe gibi geçmişteki kadın müzisyenlerin yanı sıra erkek müzisyenler ile Bodrum halkoyunlarına büyük emekler vermiş ustaların hayat hikayeleri fotoğraflar ve video görüntüleri ile anlatıldı. Gecede ayrıca Bodrum oyunlarını yöresel kıyafetleri ile oynayan yaşlıların performansları salonu ve fuayeyi dolduran yaklaşık 1.000 kişi tarafından ayakta alkışlandı.

 
get Naltrexone

Verdikleri emeklerden dolayı plaket ve teşekkür belgelerini alan ustalar, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi içinin ve dışının aynı anda bu kadar dolmadığını belirttiler ve bu çalışmalardan dolayı hem BOFAD’a hem de Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ettiler.


“Türkülerimizi ve Folklörümüzü Günümüze Taşıyan Ustalar” alan araştırması sorumluları BOFAD Bşk. Akın Fetvacı, yöresel sanatçı Ender Kasal ile sunum videolarını hazırlayan Öner Karaçiçek’e birer plaket veren Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan, bu anlamlı gece için Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Derneği’ne teşekkür etti. get Diflucan


Alan araştırmaları sırasında BOFAD’a vediği desteklerden dolayı da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Yıldızhan’a bir teşekkür plaketi verildi.


 

Bodrum Folklör Araştırma ve Turizm Derneği Başkanı Akın Fetvacı, Ender Kasal ve Öner Karaçiçek de Bodrum’un yaklaşık beş bin yıllık bir kültüre sahip olduğunun dikkatini çekerek, bu kültürün korunması ve yaşatılması için her yaştan insanın bu tür çalışmalara destek vermelerini istediler.

 

(FOTOĞRAFI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.