Bodrum Gündem

DEVLET ve YEREL YÖNETİM EL ELE BAŞARDI…

Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma tesisi düzenlenen görkemli bir törenle açılışı yapıldı. Başarıyı her görüşten insan takdirle karşılıyor.

DEVLET ve YEREL YÖNETİM EL ELE BAŞARDI…
19.04.2010
0
A+
A-

Türkiye’de ilk defa kamusal alanda evsel atıksuların arıtılmasında membran teknolojisinin kullanıldığı Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış törenine; Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden,  MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Muğla İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü ve Meclis Üyeleri, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Belde Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri, Misafir Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, İl – İlçe Askeri ve Mülki Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. where to buy levonorgestrel


Açılış; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Konacık Belediyesi Pedasa Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.


Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak yaptığı konuşmada arıtma tesisini çok beğendiğini belirtirken, tesisin yapımında ve işletiminde emeği geçen herkesi kutlayarak, böyle güzel bir tesisi Bodrum Yarımadası’na kazandırdığı için Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’u da tebrik etti.


Dünya standartlarında yapılmış olan Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’ni açılışına katılmaktan onur duyduğunu belirten Ak Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden;“ Burada güzel bir olaya şahit oluyoruz. Belediye ve hükümet hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin insanlara hizmet için birlikte çalışıyorlarsa; kendi beldelerine ve ilçelerine dünya standartlarında bir tesis kazandırabileceklerinin en güzel örneği bu tesistir.”dedi


MHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, MHP Genel Merkezi ve Genel Başkanı adına tesisin hayırlı olmasını diledi. Buy cheap Sildenafil


Kamusal Alanda Bir İlk


Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun; “2004 yılında göreve geldiğimizde Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Konacık’ta da ciddi altyapı sorunları vardı. Göreve geldiğimiz günden itibaren altyapı projelerimizi hazırladık, yollarımızı genişlettik, kanalizasyon şebekelerimizi döşedik. Diğer kurumlarla özellikle Telekom ve Aydem ile işbirliği içerisinde elektrik ve telefon hatlarını yer altına alma çalışmaları yaptık. Geçtiğimiz süreçten bugüne kadar beldemizde altyapı ve üstyapı çalışmalarının büyük bir çoğunluğunu tamamladık. Bunları yaparken bir taraftan da bölgemizde atıksular foseptik yöntemi ile bertaraf ediliyordu. Vatandaşlarımız kokudan rahatsız oldukları için belediye olarak atıksu arıtma tesisi yapmaya karar verdik. Konacık Belediyesi teknik ekibi ve beldedeki birkaç mühendis ile birlikte atıksu konusunda yeni teknoloji uygulayan Avrupa ülkelerini gezerek, bu ülkelerde atıksuların arıtımında kullanılan membran teknolojisini inceledik ve bu teknoloji ile ilgili projeleri İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nün de desteğiyle hazırladık. Bu modern Membran Bioreaktör içerikli Atıksu Arıtma Tesisi’ni Konacık’a kazandırdığımız için çok mutluyuz. Atıksu Arıtma Tesisimizin yapımında en büyük desteği sağlayan başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı ile İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.”dedi


Başkan Tosun order Strattera arıtılmış suyun, tesis içi ve belde sınırlarında; refüj, park ve bahçe, yeşil alan, toprak yol sulamaları, yangın söndürme, temizlik işleri ve özel araç yıkama istasyonlarında kullanıldığını, ayrıca Tesis de bulunan Çevre Analiz Laboratuvarı’nda Çevre Ölçüm ve Analizleri Ön Yeterlik Belgesi ile atık su ve su analizleri de başarıyla yapıldığını ifade etti.


Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Keskinler ise; Membran teknolojisi kullanılarak yapılan ve faaliyete geçirilen Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılış töreninde bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.


Yapılan konuşmaların ardından Arıtma Tesisi açılış kurdelesini; Muğla Valisi, Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanları birlikte kesti. Daha sonra açılışa katılan misafirlere Başkan Tosun Arıtma Tesisi’ni gezdirerek, bilgiler verdi. Atıksu Arıtma Tesisi’nde emeği geçen kişilere, plaketleri verilerek hatıra fotoğrafı çekildi. Açılış töreni kokteyl ile devam etti.


Konacık Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi;


Öziçi Mevkii’nde 3600m2 alan üzerinde kurulu olan Arıtma Tesisi, 29 Ocak 2009 tarihinde su arıtımına başlamıştır. Tesisin araştırma süreci 2006 yılında gerçekleştirilirken, 2007 yılında ihalesi ve 2008 yılında da inşaat süreci tamamlanmıştır. İki etaptan oluşan Arıtma Tesisi’nin 1. Etabı 10.000 kişilik 1500m3 /gün kapasiteye sahip iken, 2. Etap projesi ise 20.000 kişiye hitap edecek şekilde 3000m3/gün kapasitede planlanmaktadır. Toplamda 30.000 kişi, 4500m3/gün kapasiteye ulaşacak olan Arıtma Tesisi’nin maliyeti 2.605.000 TL’dir.  Arıtma Tesisi’nde; Tesise Giriş Rögarı, Ön Arıtma, Biyolojik Artma, İleri Arıtma, Hava Besleme Ünitesi, Çevre Analiz Laboratuvarı, 500m3‘lük Temiz Su Deposu, Çamur İşletme Ünitesi, Bekçi ve Pompa Odası, Koku Giderici Üniteler, 400 kw‘lık Jeneratör ve arıtılmış suda beslenen Japon Kui balıklarının bulunduğu akvaryum var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.