Bodrum Gündem

Eco-Siklet 2010…

Turgutreis Belediyesi sponsorluğu ve Tübitak desteği ile organize edilerek Aralık 2009da duyurulan 1.Turgutreis Estetik, Çevresel ve İşlevsel Deniz Aracı Tasarımı Yarışması (Eco-siklet 2010) finalistleri belli oldu.

Eco-Siklet 2010…
04.05.2010
0
A+
A-

Yarışma takvimine göre son başvuru tarihi olan 22 Nisan 2010’a kadar gönderilmiş olan araç tasarımlarının estetik, çevresel ve işlevsel kriterlere göre jüri tarafından değerlendirilmesi sonucunda 5 takım finale kalmaya hak kazandı.  


Finale kalan 5 takıma ait tasarımların eskiz, çizim ve bilgi panolarından oluşan Sergi, 6 Mayıs, Perşembe günü saat 18:00’de D-Marin Turgutreis Marina’da ziyarete açılacak.


Finale kalan 5 takımın güzel görünüşe sahip olan, fonksiyonel ve çevreye duyarlılığını gösteren tasarımları jüri tarafından seçildi.


Finalistler:


 


Ümit CAN, Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendis Bölümü.


Cengiz GÜNER, Akdeniz Üniversitesi, Teknik Bilimleri Meslek Yüksek Okulu.


 


Can ULUDAĞ, Balıkesir Üniversitesi, Mühendis-Mimarlık Fakültesi, Makine Mühendis Bölümü.


Doğukan TAŞDELEN, Balıkesir Üniversitesi, Mühendis-Mimarlık Fakültesi, Makine Müh. Böl.


order Xenical online  


Sait SOYTÜRK, İstanbul Üniversitesi, O.M.Y.O, Kağit Teknolojisi Programı.


Ezel KARATAŞ, İstanbul Üniversitesi, O.M.Y.O, Kağit Teknolojisi Programı.


 


Harun DEMİR, İTÜ, Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fak.  Gemi İnşaatı ve Gemi Mak. Bölümü.


Devran TORUN, İTÜ, Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fak.  Gemi İnşaatı ve Deniz Teknoloji Böl.


 


            Abdullah HEPBANDIRMALI, İzmir Üniversitesi, Müh. Fak., Elektronik ve Haberleşme Müh. Böl.


            Burak KAPLAN, Yaşar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü.


        


Yarışma ödülü olarak; finale kalan her takıma 1.000 TL nakit ödül ve 2 öğrenciye TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin Enerji Enstitüsü’nde yaz stajerliği imkanı sağlanacakdır. Ayrıca, “Takım Sponsor”larının desteği ile, her takım ödül alan tasarımının 1:1 modelini oluşturarak, 24-26 Haziran tarihinde Turgutreis’de gerçekleşecek olan ‘Amiral Turgut Reis Anma Festivali’ ve ‘Eco-siklet 2010 Çevre Şenliği’ kapsamında birincilik için denizde yarışacaklar.


 


Ecosiklet 2010 amacı nedir? purchase Paxil


Eco-siklet 2010, üniversite öğrencileri arası rekabeti başlatarak genç tasarımcılarımızı yaratıcılığa teşvik edip çevre duyarlılığı uyandırmayı ve sürdürülebilir turizme destek oluşturmayı hedefleyen bir yarışma özelliği taşıyor. 1. aşamada takım olarak yarışmaya çağrılan öğrencilerden, yaz aylarındaki sahil etkinliklerinde yüzyılın gereklerine uygun, yararlı ve hoş bir katkıda bulunmaları, “insan gücüyle çalışan portatif bir deniz aracı” tasarlamaları istendi. Değerlendirme sonucu finale kalan 5 takım 2. aşamada, aracı imal ederek, geleneksel Amiral Turgut Reis Festivali ve Eco-siklet Çevre Şenliği kapsamında (24-30 Haziran 2010) Turgutreis’te denizde oluşturulacak parkurda yarışacaklardır.


Eco-siklet yarışması değerlendirme jürisi üyelerinden tasarımlar ile ilgili değişik noktalarda övgüler geldi. Jüride yer alan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre Enstitüsü’nde Uzman Araştırmacı Doç. Dr. Çolpan BEKEN, İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğrenciler Harun DEMİR ve Devran TORUN’a ait  “Mekik” isimli tasarım, “en başarılı proje olarak değerlendirilmiştir. Bunda teknenin katlanabilir – portatif, taşınabilir – olması ile özgün bir çalışma mekanizması sunması etkili” bulunmuştur. Makine Mühendisi Ali DOLU da “Hem estetik, hem doğal malzeme kullanımı fazla, hem de hareket mekanizması ve katlanabilir oluşu çok yenilikçi ve fonksiyonel” olduğunu belirtmiştir. Burhan DOĞANÇAY ise, İstanbul Üniversitesi, O.M.Y.O, Kağit Teknolojisi Programı öğrenciler Sait SOYTÜRK ve Ezel KARATAŞ’a ait “DEZEL-Deniz Yatı”nın benzersiz direksiyon sistemi nedeniyle aracı finalist olmak için layık bulduğunu söylemiştir. 24-26 Haziran’da Turgutreis sahilinde oluşturulacak parkurda Eco-siklet 2010 Deniz Yarışı sonuçlandırıldıktan sonra finalistlerden bir takım seçilerek büyük ödülün sahibi olacaktır.


Eco-siklet 2010 Tasarım Gezici Sergi Takvimi


6 Mayıs – 17 Mayıs 2010     /  D-Marin Turgutreis, Bodrum


19 Mayıs – 2 Haziran 2010   /  MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi, İzmir


7 Haziran – 11 Haziran 2010  / MMO Salonu, Denizli


23 Haziran – 30 Haziran 2010 /  D-Marin Turgutreis, Bodrum


 


Eco-siklet 2010 Jurisi


Ali Dolu


Tasarım, ürün geliştirme ve kalite geliştirme alanlarında uzman olan makine mühendisi Ali Dolu, Türk otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde çalışmıştır. 2005 yılından beri Turgutreis’te makine mühendisi olarak mesleğine devam etmektedir.


order Paxil

Burhan Doğançay


Modern Türk resminin dünyaca ünlü ismi Burhan Doğançay, Türkiye’nin ilk özel modern sanat müzesini açtı. T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile onurlandırılan sanatçı, son yıllarda sanatsal çalışmalarını Turgutreis’teki atölyesinde sürdürmektedir.


Çolpan Polat Beken


Doç. Dr. Çolpan Polat Beken, Tübitak Marmara Araştırma Çevre Enstitüsü’nde Uzman Araştırmacı olarak çalışmaktadır. Deniz çevresi uzmanı olan Polat-Beken, aynı zamanda ESF-Marine Board’da (Avrupa Bilim Vakfı Deniz Komitesi’nde) Tübitak temsilcidir. Daha önce Birleşmiş Milletler Çevre programı (UNEP) – Akdeniz Eylem Planı Koordinasyon Birimi’nde 6 yıl süre ile görev yapmıştır.


Eco-siklet Organizasyonu


Eco-siklet 2010 Proje Yöneticisi :  Sema SAGAT


Eco-siklet 2010 Koordinatörü :      Deborah SEMEL DEMİRTAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.