Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDEMİ TÜRKİYENİN BUTİK OTEL YATIRIMINA DEVLET TEŞVİĞİ OLMALI..

17.05.2010
0
A+
A-

Geçtiğimiz hafta siyasiler Bodruma çıkarma yapmışlardı. 15 Mayıs Cuma günü de Deniz Baykal Bodruma gelecekti ki KASET engeli ile gelişi yine iptal oldu.

Türkiye gündemi kasete odaklandı. Türkiye gündemi kaseti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni liderinin kim olacağı konuşuldu. Bodrum’da konuştu tabi.


Oysa, bizim buranın gündemi farklı.


Bodrum hala sezona girmeye çalışıyor. Bodrum iş dünyası ramazan nedeni ile sezonun kısalacağı endişesini yaşıyor ve yollardaki kazıların yetişip yetişmeyeceğini düşünüyor. Gümbet söylendiği gibi haziran ayı başında yeni ve değişen yüzü ile yaza merhaba diyecek. Ümit ediyoruz bu kadar tartışma sonucunda beklenen ortaya çıkar, hem işletmeler hem de Belediye rahat bir nefes alır.


Lakin Kadıkalesi, Gümüşlük, Göltürkbükü yolları ne olacak? Sezona yetişecek mi bilen yok. Üstüne bir de Gümbet kavşağından Konacık’a kadar yol kapandı.


Tek yönden işliyor trafik.


Neden kapandı?


Ne yapılacak?


Bilen yok, açıklama da yok…


Bir şeyler ters gidiyor, buna tam anlamı ile dönen tekerleğe çubuk sokmak denir.


Sırası mı şimdi?


Umarım bu hafta bu sorun, sorun olmaktan çıkar.


 


get methotrexate * * * *


cheap Ventolin  

buy Phenergan

Geçen hafta yayınladığımız haberlerimizde dikkatinizi çekmiştir. Cumhur Taşbaşı’nın açıklamaları sürekli yazdığımız ve taraf olduğumuz “Butik Oteller ile Turizm” teşvik edileceği şeklindeydi.


http://www.bodrumgundem.com/haberdetay.asp?ID=1806


 


Taşbaşı açıklamasında; “Büyük otellere önceden hazine arazilerinden büyük tahsisler veriliyordu, bu tahsisler şimdi biraz kısıldı. Şimdi küçük otelleri teşvik edici, yüksek değil de daha yatay giden oteller teşvik edilmeye başladı ve bu tür projelere tahsisi daha kolaylaştırdık. Yatırımcıları da artık bu tür otellere yönlendiriyoruz. Gidip büyük büyük oteller yapıp boş tutacağınıza, daha butik, daha fonksiyonel oteller yapın doldurursunuz diyoruz. Bunu yatırımların sonunda, bu tür bir turist profili başarırsak Türkiye′nin turizm gelirlerinde ciddi artışlar olacaktır. Butik otellerde, turistler dışarıda yemek yiyecek, alışveriş yapacak, böylece ceplerinden daha fazla çıkacak.” Diyor. Bu açıklama, Bodrum turizmi açısından çok önemli bir dönüm noktası ve fırsat. Daha önce Vural Öger ile yaptığımız söyleşide de aynı konuya ve önemine parmak basmıştık.


 


Butik Otellere dönüş, Bodrum turizmi ve ekonomisinin gelişmesi için olmazsa olmazlarından. Yatırımcıların bu yönde yatırım yapması için devlet bile destek verdiğine göre özel sektör yatırımcıları butik otelciliğe yönelmeleri çok akıllıca olacaktır.


 


Bodrum’un gerçek gündemi, geleceği için butik otel yatırımlarına dönüş olmalıdır. Böylece hem herkesin söylediği gibi kontrollü büyüme olacak, hem de Bodrum korunmuş olacak…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.