Bodrum Gündem

Alman turist Yunanistan yerine Türkiyeyi tercih edecek

Financial Times gazetesi, Alman turistleri sayısında önemli bir düşüş beklendiğini, birçok Alman turistinin tatil için Yunanistanın yerine Türkiyeyi tercih ettiğini yazdı.

Alman turist Yunanistan yerine Türkiyeyi tercih edecek
20.05.2010
0
A+
A-

İflasın eşiğindeki Yunanistan′ın kurtarılmasına ilişkin olarak Alman basınında yer alan olumsuz değerlendirmelerin, birçok Alman turistinin tatil için Yunanistan′ın yerine, Türkiye′yi tercih etmesine yol açtığı bildirildi.
Yunanistan′ı kurtarma planı çerçevesinde alınan sert önlemler üzerine Atina′da meydana gelen şiddetli protesto eylemlerinin ardından Yunanistan′ın dinlenmek için ideal bir tatil yeri imajını yeniden tesis etmek için çaba gösterdiği belirtildi.

order Cytotec Ancak İngiliz Financial Times gazetesi, Atina kaynaklı haberinde Yunanistan′da otel rezervasyonların keskin bir biçimde düştüğünü belirtirken, özellikle Alman turistlerinin sayısında önemli bir azalma beklendiğini kaydetti.
Yunanistan′ın resmi turizm örgütü GNTO′nun, CNN ve BBC gibi uluslararası elektronik medyasına erişimini kaybettiğine, televizyon kanalları ve uluslararası gazetelerine 2007-2009 döneminde yürütülen reklam kampanyaları nedeniyle 80 milyon avroyu aşkın bir borcu bulunduğuna dikkat çekti. Gazete şunları yazdı:
“Yunan tur operatörlerine göre, Atina’nın avro bölgesindeki ortakları ve Uluslararası Para Fonu tarafından kurtarılmasına ilişkin olarak Alman gazetelerinde yer alan olumsuz değerlendirmelerin nedeniyle birçok Alman, Türkiye′de tatil yapmayı tercih etti.”


cheap esomeprazole

Premarin Fast shipping FT, merkezi Atina′da bulunan SETE adlı turizm derneğinin ise, bu yılda Yunanistan′ı ziyaret eden yabancı turist sayısının 2009 yılına göre küçük bir düşüş göstererek 14 milyon düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ettiğini belirtirken, “Ancak turizm gelirlerinin yüzde 10-15 oranında bir gerilemeyle 9.5 milyon avroya ineceğini tahmin ediliyor” diye yazdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.