Bodrum Gündem

Temmuzda Otellerde Boş Yer Yok…

Fransa, İngiltere ve İskandinavlar ve Ortadoğu pazarlarının da iyi gitmesi nedeniyle temmuzda oteller doldu. Rakamların geçen yılın yüzde 20 üzerine çıktığı belirtiliyor.

Temmuzda Otellerde Boş Yer Yok…
30.06.2010
0
A+
A-

Türk turizminin en büyük pazarları Almanya ve Rusya’ya ek olarak bu yıl Fransa, İngiltere, İskandinav ülkeleri ve Ortadoğu’dan gelen talep artışı yerli turistin talebiyle birleşince temmuz ayında güneydeki oteller yüzde 100’e yakın doluluğa ulaştı. Bu yıl Ramazan’ın da Ağustos’un ilk haftasına denk gelmesi nedeniyle tatilini erken tamamlamak isteyen Türk tatilciler de rezervasyonlarını Temmuz ayına sıkıştırınca güneydeki otellerde yer bulmak zorlaştı, rakamlar geçen yılın yüzde 20 üzerine çıktı.

Cornelia Deluxe Genel Müdürü Hakan Duran, Belek’te 20 Temmuz’a kadar yer olmadığına dikkat çekerek, “Özellikle hafta sonu üniversite sınavlarının tamamlanmasıyla yoğunluk en üst seviyeye ulaştı. En iyi temmuz ayını geçiriyoruz diyebiliriz. Yerli turist talebine Avrupa özellikle İngiltere’den gelen talep de eklendi. Ruslar da akın akın geliyor” dedi.
Turizmde gelen turist sayısı açısından şu anda ‘altın dönemi’ yaşadıklarını aktaran Duran, “Ama gelir açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kurlar nedeniyle gelirde ‘en perişan’ dönemi geçiriyoruz” diye konuştu. Erken rezervasyonunun da bu dönemde talebi olumlu etkilediğini aktaran Duran, geçen yıla göre erken rezervasyonda yüzde 25’e varan artış olduğunu hatırlattı.
buy topamax


cheap Phenergan

Ağustos daha sakin geçecek
Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise Temmuz ayının ilk 10 günü için Ege’den Güney’e dolulukların yüzde 100’e ulaştığını vurgulayarak, tatilcileri eğer tatile Temmuz’da çıkmak istiyorlarsa hızlı davranmaları konusunda uyardı. Şu anda yer bulmakta birçok otelde sıkıntı çektiklerini vurgulayan Erkan, “Ağustos daha sakin görünüyor ama bu ay genelde son dakika tatil dönemi olduğu için planlama yaparken dikkatli olmak gerekiyor” açıklamasını yaptı.


Antalya-Alanya arası trafik bile sıkışmaya başladı
YERLİ turistin talebindeki artışın ‘trafikte’ bile kendini gösterdiğine dikkat çeken Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya-Alanya-Kemer arasında sıkışıklığın başladığını söyledi. Bu yılın Temmuz ayında geçmiş dönemlerin üzerinde olduklarını vurgulayan Çorabatır, hareketliliğin Belek, Lara, Kundu, Side ve Manavgat’la sınırlı olmadığını Marmaris ve Bodrum’da da talebin yüksek olduğunu vurguladı. Çorabatır, bu yıl Antalya’ya yönelik olarak Fransa, İngiltere, Ortadoğu pazarlarından gelen ilginin de dikkat çekici olduğunu belirtti.


Erken rezervasyon için 1-10 Temmuz tercih edildi
Erken rezervasyon döneminde ağırlıklı talebin Temmuz ayının ilk 10 gününe yaptırıldığını belirten ETS Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek şunları söyledi: “Bu dönem için özellikle Antalya yöresinde yer bulmak çok zor. Ayvalık-Marmaris arasındaki sahil şeridinde nispeten oda bulmakta daha az sıkıntı çekiliyor. Türk tatilciler bu yıl iyi planlamalar yaptı. Temmuz’un ilk 10 gününün yanı sıra hem Ramazan öncesi 9 Ağustos’a kadar olan dönemde hem de Ramazan sonrası Eylül ayında rezervasyon talebi çok yüksek.” Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 200 artış yakaladıklarını aktaran Özbek, “Bu dönemde hem havalar iyi hem de fiyatlar uygun. Türkler de fırsatı kaçırmadı” dedi
buy Strattera 40 mg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.