Bodrum Gündem

SİGORTA ŞİRKETLERİNDEN KİMİN ŞİKAYETİ VAR?

22.07.2010
0
A+
A-

Sigorta sektörü ne çekiyorsa geçmişte yaşanan sorunlardan çekiyor. Kime sorsan sigortadan başına birşey gelmiş. Anlatacak hep birşey var. Gözünün üzerinde kaşın var diyerek hasar sonrasında her iki taraf arasında anlaşmazlıklar olabiliyor.

cheap Lithium order Lasix

Aslına bakarsanız sigortalıların birçoğu sisteme, “bu sigortacıları nasıl kazıklarız” diyerek giriyor. Sigorta şirketi de  “her üç kişiden biri beni kazıklamaya çalışıyor, bu sigortalı da neden böyle düşünüyor olmasın”  diyerek ödeme yapmamak için bin dereden su getiriyor ve araştırma süreci uzuyor.. 

Her birimizin sigortadan şikayeti var dedim, size bir iki örnek vereyim;  Ben televizyona başvurduktan sonra, programın yapımcısı ile tanıştırdılar. Oturduk sohbet ettik, ben “özel sigortalar, şöyle faydalıdır, böyle yararımızadır” diyorum. Yapımcı beni dinledi “sigortacıları neden bu kadar koruyorsun, onların alayı yalancıdır” deyiverdi.” Neden?”  dedim, meğerse ablasının özel sigortası  varmış ve hastaneye yatmış, bir nedenden masrafları sigorta şirketi tarafından karşılanmamış. Yapımcı dostum da sigortacı düşmanı olmuş.  Sonra “Buraya falanca şirketin hiçbir yetkilisi giremez önceden söyleyeyim” dedi.

Eniştemin babası bundan 20 yıl önce hayat sigortası yaptırmış, yatırdığı parayı bile alamamış, ona sinirlendiğinden şimdi evini ve otomobilini bile sigortalatmıyor. Bacağına 10 yıl önce platin takılan bir hasta kortizon kullanmış o sıra. İki senelik özel sigortalıyken,  bulantı, ateş ve kusma ile acile gidiyor. Yapılan tetkikler sonrasında daha teşhis bile konmadan tazminatı reddediyor sigorta şirketimiz.  Park halindeki kaskolu otomobile bir kamyon çarpıyor. Adam masrafını istiyor sigorta şirketinden “otomobiliniz hareket halinde olsaydı öderdik. Kanunun şu maddesi gereği ödeme yapamıyoruz.” cevabı geliyor. Konut poliçesi yaptırıyor, boru patlıyor, “poliçeniz sadece ev eşyalarınızı karşılıyor” deniyor.

Sözün özü, sigorta yaptıran tüketici poliçesinin neleri kapsadığını iyi öğrenmeli. Ya okuyarak, ya da iyi bir sigorta danışmanı sayesinde öğgrenmeli. Poliçe sırasında mutlaka ödemelerinizi yapmanız gerekiyor. Kredi kartından çekiliyorsa kart süresinin bitme zamanı gelen banka kartlarınıza taksit yaptırmayın. Ödeme yapılmayınca size ulaşmak isteyen sigorta şirketi verilen yanlış bilgiler neticesinde sigortalıya ulaşamaz. Ve sonunda bir hasar durumunda sigortalıya ulaşılamadığı için poliçe iptal, sigortalımızda mağdur ne yazık ki ….
treatment with Viagra

Sigorta poliçeniz ile ilgili bir sorun yaşadığınızda arada kalıyorsunuz, ne yapacağınızı bilemez oluyorsunuz. Öncelikle şunu söylemeliyim ki sigorta sektörüne duyulan güvenin artırılması için Hazine üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Hatta gelişmiş ülkelerdeki örneklerin bile önüne geçecek düzenlemeler yaptı. Sigorta Tahkim Komisyonu bunlardan biri. Buraya başvuru için bir prosedürün tamamlanması gerekiyor.

www.sigortasikayeti.com <http://www.sigortasikayeti.com> ise küçük meblağlardaki anlaşmazlıkları hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyor. İnternetin hızını kullanan sigortalılar da sonuca hızlı ulaşabiliyor. Sistem başvuruyu kabul ediyor ve anlaşmalı sigorta şirketlerine pas edip sonucunu da alıp açıklıyor. Bu da sigortalının hızlı ve ücretsiz bir hizmet almasını sağlıyor. Sonuçlanan şikayetleri okuyan diğer sigortalılar eksik bilgileri varsa tamamlamış oluyor.

www.sigortasikayeti.com <http://www.sigortasikayeti.com> sitesinde yayınladığı anketlerle de sigorta sektörünün “EN” lerini seçmeyi amaçlıyor. Memnun sigortalılar ve sektörden haberler köşeleri ile sigortalılara birçok bilgiyi aktarma fırsatı da doğuruyor. Çünkü sigorta sisteminden hep şikayet edilmiyor. Milyonlarca kişi bu sistemden fayda sağlamış ve mağduriyetleri engellenmiş. Bunları da sigorta şirketleri açıkladığında “Tabi ki ödeyecek, işi o değil mi ?” deniyor. Topladığı primlerin yüzde 90′ını hasar olarak ödeyen sigorta şirketleri şimdi ne yapsın istersiniz.?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.