Bodrum Gündem

CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk…

Durmuş Ali Öztürk: Demokrasinin ve Atatürk cumhuriyetinin devamından yana ola herkes, tam bağımsız Türkiye davasına taraf olan herkesin yeri ve adresi belli olmuştur. Bu adres tektir ve CHPdir.

CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk…
15.09.2010
0
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk “Bütün demokratları ve aydınları tek çatı altında toplanmaya davet ediyorum. O çatı Cumhuriyet Halk Partisidir” dedi.
Başkan Öztürk en çok “yetmez ama evet” diyenlere tepkili. Zor günlerin de geldiğini belirten Başkan Öztürk′ün referandum değerlendirmesi şöyle;
Öncelikle Bodrum′a ve bodrum yarımadasına teşekkür ederim. muhteşem bir “demokratik duruş” sergilemiştir. İkinci olarak CHP örgütünün tamamına teşekkür ederim, inanılmaz bir inanç ve azimle ve de yorulmadan gece gündüz bir çalışma sergilemiştir. Bodrum bizi hiç yanıltmadı 1 ağustosta Bitez beldemizde startı verirken bodrumdan %80 HAYIR oyu beklediğimizi ilan etmiştik belki ilk başta bu hedef zor bir hedef gibi görünüyordu ama gerek CHP örgütünün tamamı ve gerekse duyarlı ve demokrat bodrum halkı bizi yanıltmadı. Valtrex prescription
Sanıyorum Türkiye′de en fazla HAYIR oyu bodrumdan çıktı. Yani bu anlamda Türkiye′nin en fazla hayır oyu veren ilçesiyiz. Bu gurur önce bodruma sonra bodrum CHP örgütüne çok yakıştı. gönül isterdi ki bodrumun bu tavrı bütün Türkiye′ye örnek olsun ama olmadı. sandıktan çıkan sonuca elbette saygılıyız. Elbette CHP olarak demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz.  Ancak bazı gerçekleri de artık görelim. Türkiye′de demokrasinin “zor yılları” başlamıştır. 13 eylül sabahı Türkiye daha karanlık bir güne uyanmıştır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi yerle bir olmuş, kuvvetler birliğine dönüşmüştür. Demokrasilerin olmazsa olmaz kuralı artık bizim ülkemizde yoktur. ve bu son derece ürkütücüdür. “kontrolsüz güç” çok tehlikelidir ve AKP maalesef bu ülke için, Atatürk cumhuriyeti için artık dünden daha da tehlikelidir. Yani CHP′nin ve CHP′lilerin ve de demokrasiye inanan herkesin bundan sonrası çok daha zordur. Yasama elinde, yürütme elinde ve şimdi son kale diye düşünülen yargıda maalesef başbakanın elindedir. Böylesi korkunç ve tehlikeli bir gücü elinde bulunduran başbakandan ve AKP′den tanrı bu ülkeyi korusun.
Bu süreçte beni çok yaralayan bir kesim var ki ne anlayabildim, ne anlayabilirim nede affedebilirim. Bende bir solcuyum, bende 12 Eylül′den nasibini almış bir solcuyum nasıl olurda dünyaya soldan bakan bir insan AKP′nin yaratmaya çalıştığı (ve yarattığı) korku imparatorluğuna “yetmez ama evet” diyebilir. Bu ülkeyi her gün biraz daha karanlığa götüren bir başbakana nasıl olurda “yetmez ama evet” diyebilir. Yargıyı “ulema” ya teslim edeceğini açıkça ilan eden bir başbakana “yetmez ama evet” diyebilir. Bu nasıl bir solculuktur, bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır?
Bu arkadaşlara bir şey öneriyorum. İranlı yazar Bahman NİRUMAND′ın İRAN kitabını lütfen bir okusunlar. Hoş sanmıyorum ama gene de tavsiye ediyorum. İran′a Humeyni gelirken en çok ve en önce destekleyenlerde solculardı. Ama ne acıdır ki ilk “kelle” verenlerde solculardı. İran devrimine, Humeyni rejimine kelle veren solcular nasıl olurda bu gün bu ülkede “Fetullah Gülen” i demokrasi kahramanı yapabilir bunu anlamak mümkün değildir.
Ama maalesef geldiğimiz nokta budur. buy isotretinoin
Bu gün bu ülke dünden daha karanlıktır. bu gün bu ülke demokrasiden dünde daha da uzaktır. Mücadele düne göre daha zordur, ama imkansız değildir. Bütün kaleler ele geçirildi, bütün tersaneler zapdedildi. Ama bir kale var ki sapasağlam ve de dimdik ayakta. İşte o kale CHP′dir. Zapdedilemeyen ve ele geçirilemeyen. buy Vermox
Bu gün dünden daha inançlı ve inatçıyız. şartlar koşullar ne olursa olsun “cumhuriyetimizi teslim etmeyeceğiz”   AKP′ye ve sözüm ona solculara rağmen…. O nedenle bu günden tezi yok bütün demokratları CHP çatısının altına bekliyorum. Dün hangi partide olurlarsa olsunlar bu gün mücadele cephesi tektir. Demokrasinin ve Atatürk cumhuriyetinin devamından yana ola herkes, tam bağımsız Türkiye davasına taraf olan herkesin yeri ve adresi belli olmuştur.
Bu adres tektir ve CHP′dir.
Herkesi bu çatının altına bekliyorum ve hemen…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.