Bodrum Gündem

BODRUMDA BÜYÜK DEĞİŞİM…

10.10.2010
0
A+
A-

BODRUM GÜNDEM, AYLARDIR TARTIŞILAN BİR KONUYU ELE ALDI…

Ortakent-Yahşi, Bitez, Konacık Belediyeleri 5393 nolu Belediye Kanununun 11. Maddesi gerekçe gösterilerek, tüzel kişilikleri sona erdirilecek ve Bodrum Belediyesi′ne bağlanarak tek belediye haline geleceği öngörülüyor.


1999 yılında yapılan halk oylaması ile Yarımada, Bodrum merkez ve 10 belde belediyesi olmak üzere 11 belediyeye bölünmüştü. Çeşitli dönemlerde 11 belediyenin birleşmesi ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Özellikle Bodrum Belediyesi ve Yalı Beldesi sınırında kalan tersane çözülmez bir sorun oldu. 2010 Nisan ayında Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, bir basın toplantısı ile “TOKİ”nin Bodrum′a gireceği konusunda yaptığı açıklamada, buna karşı çıktığını kamuoyu oluşturmaya yönelik çalışmalarını başlattığını açıklamıştı. Ardından Bodrum Ticaret Odası da aldığı karar sonucu Ortakent′e TOKİ yapılmasına karşı mahkemeye başvurarak dava açmış ve müdahil olmuştu.
Yaz aylarında mücavir alanların belirli olmamasından kaynaklı Duayen gazeteci Rahmi Turan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′u hedef alan ağır eleştirileri köşesine taşımıştı.


Konacık ve Bitez sınırlarında yaşanan bir çok imar sorunları yüzünden ve farklı uygulamalardan dolayı hala problemler yaşanıyor.
Bu ve buna benzer bir çok nedenle Muğla eski Valisi Dr. Ahmet Altıparmak tarafından İçişleri Bakanlığına, Ortakent-Yahşi, Bitez, Konacık Belediyeleri 5393 nolu Belediye Kanununun 11. Maddesi gerekçesini göstererek, Bodrum Belediyesi′ne bağlanmasını ve tek belediye haline gelmesinin uygun olacağını bildirir bir öneri sunduğu öğrenildi.
Bu konu ilk defa iki ay önce Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından dile getirilmiş ve kamu oyunun dikkatini çekmişti.
Gelinen süreç ve süreç içinde yapılanlar kamuoyuna net olarak yansımadığından, Bodrumlular tarafından çeşitli tahminler yapılıyor.
Kamuoyu, Hükümet Binasının Taşınacağını, Çömez tarafından yapılan açıklama ile öğrendi…
Geçtiğimiz hafta Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından sözlü olarak doğrulanan, fakat bir kesinlik kazanmadığı belirtilerek yaptığı beyanda Hükümet Binasının Bitez′e taşınacağının öğrenildi. Belediyelerin birleşmesi ve Hükümet Konağının Bitez′e taşınması haberi birleştiğinde de iktidarın Bodrum′da farklı uygulamalar için böyle bir yöntem seçtiği de kamuoyunda tartışılmaya başlandı.
Belediye Meclisi, Kaymakamlığın İstediği Otoparkı Hemen Kamu Alanı Yaptı…
Bodrum Kaymakamlığı uzun zamandır Bodrum Belediyesi′nden uygun bir yer talep etmiş ve uygun bir cevap beklediği öğrenilmişti. Bodrum Belediye Meclisi, Kaymakamlığın talep ettiği alanı Ekim ayı olağan toplantısında gündemine alarak gereğini yerine getirdiğini belirtiliyor. Ancak Kaymakamlık Binasının Bodrum′un hızla büyüyen ihtiyaçlarına, kamu kurumlarının birlikte olmaları sonucu daha verimli bir çalışma ve hizmet verilebileceği gerekçesi ile Kaymakamlık Binasının arkasındaki otoparkı içine alacak şekilde yeni bir Kaymakamlık Konağı yapılması isteniyordu.
Bodrum Belediyesi aldığı Meclis kararı ile Kaymakamlığın isteğini yerine getirmiş oldu.
Şartlar şu an değişmiş ve Konacık Bitez sınırında yer alan, bilinen adı ile Adliyenin alt tarafındaki Karayolları arazisinin tahsis istemi gündemde. Eğer uygun görülürse Adliye gibi Bodrum Kaymakamlığı′da Bodrum Merkez′den taşınacak.

Purchase Retin-A

Belediyelerin Birleşmesi ile ilgili farklı görüşler ve kaygılar var… Cytotec no prescription
29 Mart yerel seçimlerinin hemen ardından yapılan Belediyeler Birliği Başkanlık seçiminde sorun çıkınca zaten verimsiz işleyen yapı zor duruma düştü. Bu ayrılık sürecinde Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun başkanlığında Belediyeler Birliği ses getirecek bir proje ortaya koyamadı. Gündemden hiç düşmeyen ve Muğla eski Valisi Dr.Ahmet Altıparmak tarafından verilen Bodrum Belediyelerinin birleşmesine yönelik olarak önerinin yakın bir süre içinde gerçekleşeceği görünüyor.


Belediyelerin birleşmesi ile ilgili olarak önce Bodrum siyaset önderlerinin görüşlerini aldık. AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül konu ile ilgili bilgilendikten sonra bize görüş vereceğini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′un görüşlerini aldık. Bodrum iş dünyasını temsilen Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon′da her iki konuda görüşlerini Bodrum Gündem okurları ile paylaştı. Önümüzdeki haftalarda konu ile ilgili her türlü görüş ve düşünceye gazetemizde yer vermeye devam edeceğiz. Siz değerli okurlarımızdan gelecek olan fikir ve eleştirileri de  www.bodrumgundem.com cheap Retin-A adresinde yayınlayacağız. 
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.