Bodrum Gündem

TEŞVİK BELGELİ TURİZM YATIRIMLARINDA TERCİHLER DEĞİŞTİ…

14.10.2010
0
A+
A-

Bu günden gelecek yılı düşünmeye başlayan turizm yatırımcılarının dikkatine: Otel yatırımlarında tercihler 3 yıldızlılara kaydı.

misoprostol buy Celal Gürsoy/14 Ekim 2010-Bodrum Gündem Aciclovir creme

Konaklama sektörüne yatırımı öngören projeler için bölgesel ve statü tercihi değişti. Daha statü olarak 5 yıldızlı oteller tercih edilirken tercihler 3 yıldızlılara kaydı. 2003’te teşvik belgesine bağlanan turizme yönelik yatırımların 76’sı 5 ilde yoğunlaşırken, bugün 5 ilin teşvik belgelerindeki palı yüzde 31’e geriledi. Buna karşılık diğer illerin payı yüzde 23’ten yüzde 68’e yükseldi.

Hazine Müsteşarlığı tarafından teşvik belgesine bağlanan turizme yönelik yatırım projeleri hakkında yaptığı açıklamaya göre konaklama alanına yapılacak yatırımlarda tercihler bölge ve statü  olarak önemli değişiklikler gösterdi.

1990 ve 2000’li yılların başlarına kadar Türkiye’de otel yatırımları; başta Antalya olmak üzere, Muğla, Aydın, İzmir ve İstanbul gibi beş ilde yoğunlaşıyordu. 2000’li yılların ortalarına doğru kıyı bölgelerde görülen yatırımlar yön değiştirmeye başladı.
Açıklamada yatırımlarda bölgesel tercihlerin değişmeye başladığı 2003 yılından sonra daha da hızlandığı belirtiliyor.

“Her Şey Dahil” konseptinin sadece büyük tatil köylerinde kazançlı olmasının anlaşılmasının ardından 3 yıldızlı, kahvaltı-yatak konsepti ile çalışmanın daha kazançlı olduğunu gören turizm yatırımcısı artık dev tesisler kurmaktansa tam konforlu üç yıldızlı otellere yatırım yapmaya başladı. cheap Phenergan

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.