Bodrum Gündem

Atatürkün Sevdiği Türküler..

Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen, Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında konser veren Ozan Ali Cavit Coşkun Anadolu türküleri ve Atatürkün sevdiği türküleri söyledi.

Atatürkün Sevdiği Türküler..
15.11.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber


Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere  Scin care Disulfiram online Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve ADD üyeleri katıldı.’O’ ndan 72 yıl sonra’ adıyla düzenlenen konserde Coşkun  Pir Sultan Abdal’ın, Ruhsati’nin, Devriş Kemal’in, Mihneti’nin ve Feyzullah Çınarı’nın eserleri ile Atatürk’ ün sevdiği türkülerede yer verdi.. Daha önce ‘Güzel Dost’ ve ‘Mahkum ettin’ adlı iki kaset yapan ve ayrıca ‘Güzel Dost’ isimli bir kitabı yayınlanan Coşkun , Bodrum’da Atatürk haftası etkinlikleri çerçevesinde türküler söyleyerek dinleyenlerin ruhuna hitap etti. Dinletiden sonra kısa bir konuşma yapan Coşkun  “Ozan telinden Atatürk adı altında türkülerimizi seslendirerek bizi dinleyemeye gelen Bodrumlulara güzel bir gece yaşattığımı umut ediyorum, önümüzdeki senelerde yine Bodrum’da buluşmak ve buradan halka seslenmek istiyorum” dedi.


1961 yılında Sivas’ın Divriği İlçesine bağlı Karakuzulu köyü Hıdırlık mezrasında doğan Ali Cavit Coşkun, askerlik çağına kadar köyünde çiftçilikle uğraştı. Bu dönemde yörenin Ozanları olan Feyzullah Çınar, Mahmut Erdal, Ozan Rehberi ve Mehmetali Karababa gibi Ozanların etkisinde kaldı. Uzun yıllar boyunca Feyzullah Çınarı, Pir Sultan Abdal ve Devriş Kemal’in parçalarını seslendiren Ali Cavit Coşkun, Ozan Dergahi’nin önerisiyle Sinemi mahlasını aldı. generic Retin-A

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.