Bodrum Gündem

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR…

15.11.2010
0
A+
A-

Sanırım bizler için söylenmiş bu söz.

Sanırım bizler için söylenmiş bu söz.
Bir şeyin yanlış olduğunu söyledikten sonra, o yanlışı uygulamaya koyabilir misiniz? Asla dediğinizi duyar gibiyim. Yada bazen olabilir, dediğinizi de.


Ama bizler bunu sürekli yapıyoruz, ne yazık. Yöneticilerden tutunda, sade vatandaşa kadar, günlük hesaplar veya kişisel çıkar ve menfaatler için yanlışa, hemencecik «doğru» diyebiliyoruz.


Büyük marketler ve Alışveriş Merkezleri ile ilgili geçtiğimiz ay sizlere sunduğumuz, «Kahraman Bakkal Süpermarketlere Karşı» araştırma dosyamızı hazırlarken bir çok kişi ağız birliği etmişcesine yöneticilerden, sade vatandaşa kadar karşı olduklarını belirten görüşler almıştık.


Artık Yarımada da ekonomik dengeyi daha fazla bozmadan, küçük ve orta ölçekli esnafın korunması ve büyük marketlerin AVM’lerin açılmaması, hatta şehirin 5 km. dışında olmasının gereğinin üzerinde ezici bir çoğunlukla kabul etmiştik.

Propranolol 80mg
Dapoxetine no prescription

«Karakolda doğru söyledik, Mahkemede şaştık» Yalıkavak’ta bir Yapı Market daha hizmete girdi. Eeee hani küçük esnafı koruyacak, bölgenin ekonomik dengesini bozmayacak uygulamalar yapacaktık.
Ne oldu?


Söylenecek söz kalmıyor. Türkiye›de ve özelde Bodrum’da gelecek hesapları her zaman olduğu gibi günlük yapılıyor. En yakın gelecek, bizim için o günün akşam üstü oluveriyor.


Şimdi gözünüzün önüne getirmeye çalışınız olacakları. Yalıkavak ve Yarımada küçük ve orta ölçekli elektrikçiler, fayansçılar, boyacılar, küçük ev eşyaları satanlar, mobilyacılar, nalburlar ve bir sürü esnaf evlerine götürecekleri ve Bodrum’da harcayacakları kazançlarını yavaş yavaş değil, hızla yitirecekler. Ekmeklerinin bir parçasını yine büyük sermayeye kaptıracaklar.
Sonra? misoprostol online
İşyerleri yavaş yavaş kapanacak…
İşsizlik…
Yıkım…
Sefalet…
Bir kaç yıl içindeki ekonomik dengenin nasıl bozulacağını tahmin etmek hiç zor değil.
Bu film sürekli oynuyor zaten.


Herkesin «serbest ticaret» var biz ne yapabiliriz ki diyor. Avrupa›da serbest ticaret yok mu? Peki onlar neden bu tür yerlere sınırlama ve kontrol getiriyor. Biz hala ekonomik yıkımı mı beklemeliyiz önlemler almak için. Kanunsa kanun, yönetmelikse yönetmelik. Çıkartmak ve uygulamak çok mu zor.


Daha önce yazmıştım; İhsan Sabri Çağlayangil’in bir anısı; Dış İşleri Bakanı olarak İran›da Şah Rıza Pehlevi ile sohbet ediyorlar. Şah; «Ülkede orta sınıf kalmadı, yok oldu. Bu en büyük sorunumuz bu.» diye yakınıyor, Çağlayangil’e. Çok değil bir kaç ay sonra «İran›da devrim oluyor ve Şah devriliyor.


Kıssadan hisse. Ülkede ve özelde Bodrum’da orta sınıfı dengede tutmak ülkenin ve özelde Bodrum’un geleceği açısından çok önemli.


NOT: Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (Besiad), ticari sıkıntıya düşen iş adamlarına psikolojik destek veriyor. Onlara yol göstermeye çalışıyor.
Hadi canım abartıyorsun diyenler olacaktır. Umarım yazdıklarım  abartılıdır.
Ne dersiniz? Öylemidir?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.