Bodrum Gündem

İktidar ve Küresel Güçler MHPye Saldırıyor…

MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran Gündemi Değerlendirdi..

İktidar ve Küresel Güçler MHPye Saldırıyor…
13.11.2010
0
A+
A-

İktidar ve Küresel Güçler MHP’ye Saldırıyor.


MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran Gündemi Değerlendirdi…


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


İktidar son dönemde Milliyetçi Hareket Partisine çok yükleniyor. Sarf edilen sözler çok eleştiriliyor. Türkiye gündemi AKP ve MHP düellosu haline dönüştü. CHP’deki tartışmalar bile gölgede kaldı neredeyse. Buradan yola çıkarak Bodrum MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ile genel bir değerlendirme yapmasını istedik. Geçen hafta referandum sonuçlarını değerlendirmek için “Devlet millet bekası, güç birliği” adında bir toplantı düzenledi. Başkan Asım Başaran, Bodrum İlçe teşkilatı olarak yoğun bir katılımla orada olduklarını ifade ederek şu bilgileri verdi; “Ankara’daki “Devlet Millet Bekası, Güç Birliği” toplantısına Türkiye′nin her tarafından insanların akın akın geldiler. Referandum sonuçları her ne kadar moralleri kısmen de olsa bozmaya vesile olsa da, bu toplantıyla birlikte o bozulan moralleri düzeldi. İnsanların yüzlerinde yeniden bir şevk oluştu. Konuşma metinleri de buna katkı sağlamıştır. Resmi rakamlara göre 15 bin kişilik bir katılım oluşmuştur.”


 


Toplantının asıl amacının, Türkiye′de referandum sürecinden önce başlayan toplum mühendisliği çalışması olarak, Türkiye′de üniter yapı ve milli devlet anlayışının vidalarını gevşetecek unsurlar ağız birliği etmişcesine Türkiye′de psikolojik bir intibaa başlatılmasının, bir değerlendirmesi olduğunun altını çizen Başkan Başaran; “İktidar partisiyle birlikte, küresel güçler istekleri doğrultusunda Türkiye′de milli devlet, üniter yapıyla tam bağlı siyasete bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırı ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi üzerine yapılmıştır. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi, bu saldırıyı çok çabuk savuşturmuştur. Çünkü mazisi itibarıyla bu tür saldırıların tecrübesinde olan bir siyasi hareket olarak her taraftan topyekün medya ve bir takım güç merkezlerinin ve küresel güçlerin birleşmesiyle MHP′yi insanların nezdinde zafiyete uğratma denemesi. Onlara ahlaksız değişik teklifte bulunma denemeleri ve MHP′nin mihenk taşlarından kimleri sökebiliriz denemeleri bir sonuç vermemiştir. MHP bu gelen dalgayı karşılayıp yeni gücüne güç katma noktasında da bir hareket başlatmıştır.” dedi.


Asım Başaran bu toplantı vesilesi ile MHP’ye bir çok katılım da gerçekleştiğini vurgulayarak “MHP 2011 Haziran′ında yapılacak olan genel seçimlere tüm kadrolarıyla birlikte hazır olduğunu göstermiştir.” Şeklinde açıkladı.


Terör Örgütünün Eylemsizlik Kararı Çok Manidardır…


Son dönemlerde yine Türkiye gündeminde yer alan terör örgütünün eylemsizlik kararını manidar bulduğunu söyleyen MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran, “Şu soruyu sormamız gerekiyor. Esas silahlı mücadele dönemini 1984 Eruh baskını ile birlikte başlamış olan kanlı terör örgütü tuhaf bir şekilde referandum süreciyle başlayıp genel seçimler sürecine kadar eylemsizlik kararı alıyor. Bu eylemsizlik kararı almasının arkasında ne var? Bu ülkenin askerine, polisine, çocuklarına kastetmiş bu cani terör örgütü neyin karşılığında eylemsizlik kararı almıştır? Kanla ve terörle beslenmiş bir örgüt neyin karşısında eylemsizlik kararı alıyor?” diyerek terör örgütünün eylemsizlik kararına dikkat çekti. Mücadeleye kanlarının son damlasına kadar devam edeceklerini de söyleyen Başaran “Şartlar, ne olursa olsun, küresel güçler, trendi nasıl belirlerse belirlesin, her koşul onlardan yana olabilir. Ama unutmasınlar, bu memleket Damat Ferit’leri de gördü, Gazeteci Ali Kemal’leri de gördü.” dedi.

BuyNoRx1.com

Büyük Birlik Partisi’nden MHP’ye Katılım Olabilir…


Referandum sürecinde farklı cephelerde olan MHP ve BBP ile ilgili olarak “Muhsin başkan yaşasaydı belki farklı seçenekler olabilirdi” diyen Başaran; “Milliyetçi Hareket Partisi tek başına iktidarı hedefleyerek 2011 seçimlere hazırlanıyor. BBP’den MHP’ye bir katılım olabilir, bu her zaman mümkün olabilecek bir şeydir. 2011 seçimlerinin MHP açısından tarihi bir dönemeç olduğunu söyleyebiliriz. Biz buna göre hazırlanıyoruz. Bu nedenle Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek kadrolar yetiştiriyoruz.” dedi.


Ekonomide büyük sıkıntılar var…


Ekonomik sıkıntının kamuoyu tarafından hissedildiğini, cari açık dengesinin bozulduğunu ve Arap sermayesinden getirilen suni sermayeler ile Türkiye ekonomisi yürüyemeyeceğini söyleyen Başaran; “Türkiye ithalat cenneti oldu. İthalat ve ihracat dengesi arasındaki makas iyice açıldı, bu bir yerden patlayacak. Gündem ekonomi dışına çekilerek milletin ve iş dünyasının bunu tam olarak algılaması engellenmeye çalışılıyor. Suni bir gündemle bunu yokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar ama nereye kadar?” şeklinde değerlendirdi. İktidarın bu sene Büyükşehirler de kurban kesim işini bile doğru düzgün organize edemediğini ve kendi yandaşlarına rant çıkardıklarını iddia etti.


Soruyorum, kapalı kapılar ardında bir şeyler mi çeviriyorsunuz?


Asım Başaran, Yarımada ile ilgili geçtiğimiz günlerde “sit irdelemesi” yapıldığının altını çizerek “Aldığımız bilgilere göre sit dereceleri değiştiriliyor. Bundan ne yerel yönetimlerin ne sivil toplum örgütlerinin, ne siyasi partilerin nede kamuoyunun haberi yoktur. Soruyorum, kapalı kapılar ardında bir şeyler mi çeviriyorsunuz? Demokratikleşme dedikleri şey bu mudur?


Kazım Öztin’den Çarpıcı Bir Haber…


İl Genel Meclisi üyesi Kazım Öztin Kisse bükü ile ilgili olarak geçtiğimiz Cuma tekrar İl Genel Meclisine müracaat edildiğini 26/10/2010 tarihinde sit alanında bir değişiklik olduğu yönündeki bir bahisle tekrar imar planın görüşülmesi husussunda İl Genel Meclisine ve İl Özel İdaresine başvuruda bulunulduğunun bilgisini verdi. Kazım Öztin konu ile ilgili şunları söyledi; “Meclis olarak biz bunu üç komisyona havale ettik. İmar komisyonu, Turizm ve Gençlik Komisyonu ve Çevre Komisyonunu görevlendirdik. Büyük olasılıkla Aralık ayında komisyonlar yerinde incelemede bulunacak. Kisse bükü ile ilgili tekrar bir karar verilecek. Geçen toplantıda ki reddetmemizin sebebi, sit alanının değişik şekilde irdelenmesinden dolayı idi. Belki ona bir çözüm bulundu. Onu bizde henüz bilemiyoruz. Önümüze planlar geldiğinde bakacağız ve bilgileneceğiz. Biz İl Genel meclisi olarak takipçisi olacağız elbette. Partimizde denetleyicisi ve takipçisi olacaktır.” Kissebükü ile ilgili olarak Başkan Başaran ise şu açıklamayı yaptı; “Elbette Türkiye bir hukuk devletidir. Bizde hukukun kararlarına saygılı olacağız. Ama yarımadanın yerelinin de bu tür önemli konularda fikir koymasına olanak sağlanması gerekir. Ben yaptım oldu dayatması ile olmaz. Bodrum’da yaşayan herkesin bu konuda söz hakkı olduğunu kabul etmek lazım.”


 


buy Vermox

Temsil Kabiliyeti Olan Seçilsin…


MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran Bodrum’dan bir milletvekili seçilmesi konusunda da “Bizler Türk Milliyetçiliğini kabul etmiş bir partisiyiz. Biz etnik milliyetçiliği reddediyoruz. Bu iş bir temsil olayıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde Muğla’yı temsil etmeye muktedir, donanımlı kim varsa, onun Bodrum’lu, Milaslı, Yatağanlı olmasının hiçbir önemi yoktur. Önemli olan onun temsil kabiliyetidir. Biz Bodrum’ hizmet getirme noktasında referansı yüksek olan bir partiyiz.” Şeklinde değerlendirme yaptı.  


 

purchase Fluoxetine
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.