Bodrum Gündem

BODRUMUN SU ALTI GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLECEK..

Yalıkavak Belediyesi ve Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SUTA) tarafından geliştirilen proje ile Türkiyenin ilk turizm
denizaltısı Yalıkavak TD Bodrum un projesinin hazırlandığı ve iki yıl içerisinde suya indirileceği açıklandı.

BODRUMUN SU ALTI GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLECEK..
15.12.2010
0
A+
A-

 

 

BODRUM′UN SU ALTI GÜZELLİKLERİ KEŞFEDİLECEK

 

metoclopramide without prescription Yalıkavak Belediyesi ve Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (SUTA) tarafından geliştirilen proje ile Türkiye′nin ilk turizm
denizaltısı “Yalıkavak TD Bodrum” un projesinin hazırlandığı ve  iki yıl içerisinde suya indirileceği  açıklandı.

 

 
Zithromax to sale
Bodrum Gündem Haber
Anti Viral
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Valiliği′ninde desteklediği projede gerçekleştirilecek 38 m. uzunluğundaki 47 kişilik turizm denizaltısı ile turistlerin  40 metreye kadar dalış yaparak kültür, tarih ve su altı doğal zenginlikleri yılın12 ayı rahatlıkla izleyebileceği belirtildi. Türkiye′de ilk kez gerçekleştirilecek ve yaklaşık 1.3 milyon dolara mal olacak denizaltının tamamının Türk mühendisleri tarafından yapılacağı ve yılda yaklaşık 50 bin turisti bu yolla su altı güzelliklerimizi görebileceğini belirten ve açığa alınan Yalıkavak belediye başkanı Mustafa Saruhan “Turizmi yılın 12 ayına yaymak istiyorsak özellikle denizimizi çok iyi değerlendirmemiz gerek,su üstü güzelliklerimiz kadar sualtı güzelliklerimizde muhteşem bu güzelliklerin paylaşılabilmesi için turizm denizaltısının yanısıra su altında kafeterya restoran ve bir çok deniz canlısının yer alacağı dev su altı akvaryumu projesinide hayata geçirmek için çalışmalara  başladık, turizm deniz altısı iki yıl içerisinde turist gezdirmeye başlayacak” dedi.
40 metre Derinlikte Çay, Kahve ve Muhteşem Manzara Keyfi…
Yalıkavak Belediyesinin desteği ile SUTA (Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü) tarafından projesi hazırlanan Türkiye′nin ilk turizm denizaltısı “Yalıkavak TD Bodrum′un”  hayata geçirilmesi için çalışmalarda son noktaya gelindiği açıklandı. SUTA Başkanı Erkan Ayral, enstitüyü bağlı 33 mühendis ve bilim adamı tarafından projesi hazırlanan 38 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde 4,5 metre, genişliğinde iki sualtı pilotunun görev yaptığı 47 kişi kapasiteli turizm denizaltısının 40 metre derinliği kadara dalabileceği ve yaklaşık 1,3 milyon dolara mal olacağını belirtti. Saatte 20 mil hız ile hareket edecek denizaltıda ekstra hava kullanılmadan yaklaşık 1 saatlik gezi 60-80 dolar arasında yapılabilecek. Turistlerin deniz altında çay ve kahvelerini için gizli kalmış cennetin güzelliklerini izleyebilecekleri ifade ediliyor.
Denizin Gizemli Dünyasına Yolculuk…
SUTA Başkanı Erkan Ayral, komşumuz Yunanistan olmak üzere, Güney Kıbrıs ve Mısır′da 20 yıldır su altı hazinelerin ve doğal güzelliklerin tanıtılmasında turizm denizaltısı kullanıldığını belirterek “Türkiye ve Avrupa′nın turizm cenneti Bodrum′a böyle bir eserin STS Bodrum Okul Gemisi′ nden sonra kazandırılacak olması çok önemli. Turizm denizaltısı 12 ay kullanılabileceği gibi yılda 50 bin kişinin kullanımı ile  iki üç yıl gibi kısa sürede maliyetini çıkartacak. Ülkemizin su altı güzelliklerini görmek, tanımak ve eşsiz manzaranın fotoğraf ve görüntülerini çekmek isteyen turistler tüplü dalış yapmak zorunda kalmayıp, yüzme bilmeleri gerekmeyecek. Turistler oturdukları yerden çay ve kahvelerini içerek su altında gezinti yapacak. Yediden yetmişe birçok insanın dalış yapmadan rahatlıkla su altındaki cenneti keşfetmesini sağlayacak olan  turizm denizaltısı ile ilgili olarak Bakan Atilla Koç ile yaptığımız görüşmelerden olumlu yanıt aldık. İthal edildiği takdirde  fiyatı 4-5milyon dolar civarında değişen turizm denizaltısını, SUTA olarak 1.3 milyon dolara Türk mühendislerimiz ile yapacağız.. Turizm deniz altısını, otobüsün tekerlekli olanı yerine pervaneli olanı olarak düşünün. Halen dünyanın önde gelen turizm bölgelerinden  Nice, Cannes,Monte Carlo, İtalyan Rivierası, İsrail El-AT ve Mısır Kızıl Deniz′de büyük ilgi görmüş ve seyahat acentelerinin yaptığı rezervasyonlar da üç yıl tamamen  doldurmuştur, turistler yer bulmakta güçlük çekmekte” dedi.
Saruhan: Denizaltından sonraki projemiz, “Denizaltı Kafeteryaları”
Üç bir yanı denizle çevrili Bodrum yarımadasında deniz turizminden yeteri kadar yararlanılamadığı için farklı ve değişik projeler üreterek yılın 12 ayı bölgeye dikkat çekmek istediklerini belirten Yalıkavak Belediyesi′nin açığa alınan Belediye Başkanı Saruhan “Turizmi yılın 12 ayına yaymak istiyorsak özellikle denizimizi çok iyi değerlendirmemiz gerek,su üstü güzelliklerimiz kadar sualtı güzelliklerimizde muhteşem bu güzelliklerin paylaşılabilmesi için turizm denizaltısının yanısıra su altında kafeterya restoran ve bir çok deniz canlısının yer alacağı dev su altı akvaryumu projesini de hayata geçirmek için çalışmalara  başladık. Türkiye′de ilk kez Bodrum′da yapılacak ve turizm sektörüne yılın 12 ayı hizmet verebilecek  turizm denizaltısı, su altında  turistik gezi amacının yanında, STS Bodrum Okul Gemisi gibi bir misyon üstlenerek denizciliği seven ve benimseyen çocuklarımızı, öğrencilerimizi su altını sevdirmek ve sualtı tarihi zenginliklerimizi koruma bilincini geliştirmek amacıyla da kullanılabilecek. Bodrum′da faaliyete geçecek turizm denizaltısının kısa zamanda diğer turistik bölgelere de yayılacağına inanıyorum” dedi.
Saruhan turizm denizaltısının ilk olarak Yalıkavak- Gündoğan- Göltürkbükü- Torba ile Yalıkavak-Gümüşlük-Turgutreis- Akyarlar güzergahında turist gezdireceğini sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.