Bodrum Gündem

Hayat Pahalılığı Öğretmenlerin Notlarına Yansıyor..

Öğretmenler düşük not vererek, öğrencileri kurs almaya zorluyor iddiasına Milli Eğitim Müdürü, sorunları gazeteciler ile paylaşmayın, bizimle paylaşın.

Hayat Pahalılığı Öğretmenlerin Notlarına Yansıyor..
27.01.2011
0
A+
A-

 


purchase misoprostol  


Hayat Pahalılığı Öğretmenlerin Notlarına Yansıyor…


Öğretmenler düşük not vererek, öğrencileri kurs almaya zorluyor iddiasına, Milli Eğitim Müdürü, sorunları gazeteciler ile paylaşmayın, bizimle paylaşın.


Bodrum Gündem Haber


Yarıyıl tatili öncesi bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Bodrum Temsilcisi Engin Karataş, Bodrum’da öğretmenlerin büyük bölümünün hayat pahalılığı nedeniyle öğrencilere “1” notu vererek öğrencileri kurs almaya zorladıklarını belirterek, ağır iddialarda bulundu.


Karataş, eğitimde yaşanan sıkıntıları rapor halinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunduklarını belirterek http://www.bodrumgundem.com/haberdetay.asp?ID=2773 “İlçemiz okullarında, özellikle notla değerlendirmede, önemli sorunlar yaşanmaktadır. Yüzlerce öğrencimizin ders başarısı 1’le değerlendirilmektedir. Okullarda çok sayıda öğrencimiz, yeteneğinin altında not almakta, sınıfta kalmakla korkutulmaktadır. Bodrum’da 1 notunu savunan öğretmenler, genellikle notu düşük olan, sürekli ödev veren, fotokopi ve test ağırlıklı çalışan, kurs düzenleyen, özel ders veren öğretmenlerdir” dedi.


Karataş: Öğrenciler robot haline getiriliyor…


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Bodrum Temsilcisi Engin Karataş, yaklaşık 21 bin öğrenci 3 bin öğretmenin görev yaptığı Bodrum’da eğitimde yaşanan sorunların kronik hale geldiğini belirtti. Karataş öğretmenlerin ders anlatırken bireysel farklılıkları, çoklu zeka yöntemini dikkate almadığını öğrencilerin yalnızca ders konularını öğrenmek zorunda olan robotlar olarak ele alındığını belirterek “Öğrenmek zevklidir, test ve sınav ağırlıklı öğretim, çocukları bu zevkten mahrum etmektedir. Hayat testlerden ibaret değildir. Eğitim öğretim hayattan kopuk olamaz. Eğitim, sınava hazırlamak için değil, hayata hazırlamak için yapılır. Her öğrencinin zekâ kapasitesi farklıdır. Eğitimin ana hedefi her bireyi topluma kazandırmaktır. Öğrenciyi sürekli teste ve sınava tabi tutmak öğrenmeyi zevkli bir uğraş olmaktan çıkarmakta, amacından uzaklaştırmaktadır” dedi.


Özel Ders veren öğretmenler öğrencilere düşük notlar veriyor…


Karataş son yıllarda sıfırcı hocalardan sonra “1” ci öğretmenlerin türediğini belirterek “İlçemiz okullarında, özellikle notla değerlendirmede, önemli sorunlar yaşanmaktadır. Yüzlerce öğrencimizin ders başarısı 1’le değerlendirilmektedir. Okullarda çok sayıda öğrencimiz, yeteneğinin altında not almakta, sınıfta kalmakla korkutulmaktadır. Bodrum’da 1 notunu savunan öğretmenler, genellikle notu düşük olan, sürekli ödev veren, fotokopi ve test ağırlıklı çalışan, kurs düzenleyen, özel ders veren öğretmenlerdir. 1 notu, öğrencilerimizin kendilerine olan güvenlerini olumsuz etkilemektedir. Sınavlardan sürekli 1 alan öğrencinin hayatta başarılı olabilme duygusu yıkılmaktadır. Sınavdan 1 alan öğrenciler okullarda kurslara ve özel derslere yönlendiriliyor. Lisede görev yapan birçok öğretmen 1 notu üzerinden özel ders vermenin gayreti içine girdi. 1 notunu aşamayan öğrencilerimiz, liselerde sorunlu öğrenciler olarak tanınmakta, sürekli zayıf alan öğrencilerin disiplin sorunu yaratması doğaldır. Sürekli düşük notla değerlendirme öğrencileri hayattan bezdirmekte, sorunlu hale getirmektedir. Öğretmenler 1’le değerlendirdikleri öğrencileri yıl sonu geldiğinde öğretmenler Kurulu Kararı ile üst sınıfa geçiriyor. Öğretmenlerin, öğrenciyi kendi sınırları içinde değerlendirmek yerine, 1 alan öğrencileri, sene sonunda el kaldırarak üst sınıfa geçirmeleri yanlıştır. Her öğrenci kendi sınırları içerisinde değerlendirildiğinde 1’e ihtiyaç kalmayacaktır. Sürekli 1’le değerlendirilen çok sayıda öğrencimiz okuldan soğuma ve kopma noktasına gelmiştir.  Çocuğunu zayıf almaktan kurtaramayan veliler, yıllardır çözümü özel öğretmenlerde, dershanelerde ya da etüt merkezlerinde aramaktadır. Bu durum özellikle liselerimizde vicdanları yaralayacak boyutlara ulaşmıştır. Öğrenci ve velilerimiz sorumsuz ve kontrolsüz bir eğitim sömürüsüyle karşı karşıyadır” order Levitra dedi.


Hayat pahalılığı öğretmenleri “1” ci yaptı…


Karataş  ilk ve orta öğretim düzeyinde, Bodrum’da çok sayıda öğretmen 1’le öğrenci değerlendirmeyi kazanç kapısı haline getirdiğini iida eden açıklamasında “Kursa ya da özel derse gelenler 1 çemberini aşmakta, gelmeyenler çemberden çıkamamaktadır. 1’de ısrar eden öğretmenlerin önemli çoğunluğu, eğitimde öğrencinin neden 1’le değerlendirilmemesi gerektiğini ya anlamamakta ya da anlamak istememektedir. Okullarımızda, öğrencilere verilen 1’ler, öğretmenlerin kendilerine verdiği notlardır. Notla, sınıfta bırakmakla tehdit, hala, öğrenciyi disipline etme, motivasyonu artırma aracı olarak görülebilmektedir. 1 olmadan olmaz diyen öğretmenlerin, eğitimin mantığı konusunda eğitilmelerinde büyük yarar vardır. Bodrum genelinde öğretmenlerin özel ders vermeye yönelmelerinin önemli bir nedeni de hayat pahalılığıdır. Bodrum’ da hayat öğretmen için çok zordur. Bodrum’da görev yapan ve evi olmayan bir öğretmen için iki seçenek vardır: Ya buradan gidecek ya da ek iş yapacaktır. Eğer kalmayı seçerse yapabileceği en uygun iş, özel ders vermek olacaktır.Özel ders vermek için, hayat pahalılığını öne süren öğretmenler, kolayca 1 verebilmekte, kendi öğrencilerine bile özel ders vermekten çekinmemektedirler. Daha sağlıklı eğitim yapabilmek için Bodrum’da Öğretmenler için ekonomik tedbirler alınmalıdır. Öğretmenlere lojman sağlanmalıdır. Kira yardımının, lojman yapımının çareleri aranmalı, toplu taşım hizmetlerinde indirime gidilmeli, ekonomik iyileştirmeler için yerel ölçekte önlemler alınmalıdır. Bunların yapılmaması halinde Bodrum’da 1 notu üzerinden geçimini sürdürmeye çalışan öğretmenlerin sayısı artacaktır” dedi. esomeprazole price


Öğretmenler, okullara gelen kitapçılar ile ortak çalışıyor…


Karataş öğretmenlerin öğrencilere, okullara gelen kitapçılardan öğrencilere egzersiz kitapları satın aldırdığını bu kitapların müfredatta olmayan, çocuklara ağır gelen konular içerdiğini belirterek “Ders kitapları çalışma kitapları ve egzersiz kitaplarından verilen ödevler, gece 24’ lere kadar sürüyor. Ödevden, özel dersten, testten çocuklara oyun zamanı kalmıyor. Oysa çocuğu hayata hazırlayabilmek için oyundan daha iyi bir araç ya da yöntem yoktur. Eğitim, çocuğun oyun hayatını ortadan kaldırmamalıdır. Sınavlar öğrencilerin iyi not alabilmelerine değil, alamamalarına dönük olarak yapılıyor. Birinci dönemin bitmek üzere olduğu bu günlerde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yönetimlerini uyarmalıdır. Önümüzdeki dönem için daha olumlu öğretmen tutumları konusunda öğretmenlerimiz eğitilmelidir” dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan: “Sorunlarını gazeteciler ile değil, bizimle paylaşsınlar”


Eğitim- Sen’li öğretmenlerin eğitimde yaşanan sorunları sorunu çözecek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmadıklarını ve sorunu çözmekten çok sorun yaratacak davranışlarda bulunduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan “Yedi yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü’yüm. Elbette sıkıntılar var. Öğrencilere çoğunlukla 1 notu vermekte ısrar eden bir matematik öğretmenini başka bir yere nakil ettik ve idari ceza verilmesini sağladık.Bu tür açıklamalar Bodrum’daki tüm eğitim kurumlarını zan altında bırakıyor. Oysaki bu konuları gelip bizimle paylaşsalar , anlatsalar anında tedbir alırız. Bugüne kadar gelip bize bu sıkıntıları anlatacakları yerde öğrenci ve velileri kullanıp siyaset yaparak eğitim üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. Sıkıntılar var ancak aşılamayacak düzeyde değil” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.