Bodrum Gündem

BODRUMDA ENGELLİLERE ENGELLER…

06.02.2011
0
A+
A-

Gümbet üstünde, Türk Telekomun yanından ana caddeye çıkacaktım, bu sabah.

Basamakların yanındaki engelliler için yapılmış, platformdan geçeyim dedim;

Paldır küldür yuvarlandım! buy brand Kamagra online


O denli dik ve standart dışı.


′′Altı tırtırlı lastikli pabuçlarımla yapamadığıma göre burası bir engellinin kayıp ölmesi için tuzak adeta′′ diye düşündüm.


Cialis online

Premarin 2008 seçimleri öncesinde, Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde, Türkiye düzeyinde yapılan çalışmalar kapsamında, kaldırımlar batı standartlarına uygun hale getirilmeye çalışıldı. Ama öylesine, içselleştirmeden, samimiyetsiz bir biçimde yapılmış ki, belli ki külfet olmuş. Bunları kaldırım imar planlarına dahil edilmesi.


Çoğunluk hala ′′Üff′ ne gereği var, sakat halleriyle otursunlar evlerinde!′′ diye düşünüyor. Oysa böyle düşünmek onlara yaşamayın demekle birdir. Ömür boyu ev hapsine, bağımlılığa mahkum etmektir. Oysa sokağa çıkmak, kendi kendine bir yerden bir yere gidebilmek, özgürlüğünü kullanmak hayattır, harekettir, canlılıktır.


Bu, bugün engellilerimize çok görülüyor.


Bir müteahhite yaptırılan kaldırımların uygunluğu bile kontrol edilmiyor. İnan olsun, Bodrum içinde engellilere özgürce dolaşma olanağı vereceği varsayılan, bu eklentileri, engellilerimiz boş bulunup kullanmaya kalksalar, bir daha evlerinden çıkamayacak kadar engellenirler. Yönetimlerin engellilere yaklaşımını, ne kadar net bir biçimde gözler önüne seriyor, bu dik, dar, insafsız, anlamsız, kullanışsız, işgüzarca kaldırım platformları.


Ahdettim bütün Bodrum′u gezdim, tekerlekli sandalyeler geçebilsin diye yapılmış, bütün bu platformları inceledim. Bir iki tanesi hariç hepsi göstermelik ve herhangi bir sakatlık çıkmasın diye mutlaka ve derhal kaldırılmaları gerekir. Belediyelerin halkın parasıyla, halkın kullanımı için yaptıkları herhangi bir şey, sadece “yaptık, oldu”  veya “adet yerini bulsun” diye yapılmamalı.


Kaldı ki, korunması ve toplum içinde rahat etmesi gereken, engelliler için yapılıyorsa…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.