Bodrum Gündem

Kaddafi’ye Bodrum’dan Mesaj Var

Libyada 15 yıl çalışan inşaat ustasına Libya yöresel kıyafetleri ve elinde Kaddafi Gidecek Demokrasi Gelecek yazılı pankartlı eylemine esnafta destek verdi.

Kaddafi’ye Bodrum’dan Mesaj Var
26.02.2011
0
A+
A-

Libya’da 15 yıl çalışan inşaat ustasına Libya yöresel kıyafetleri ve elinde “Kaddafi Gidecek Demokrasi Gelecek” yazılı pankartlı eylemine esnafta destek verdi.

Bodrum Gündem Haber

Libya Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönen 72 yaşındaki Mehmet Akgün “Kaddafi Libya halkına çok çektirdi, tam bir diktatördü, şimdi ektiklerini biçiyor. Kaddafi’nin gitmesi Libya halkının kurtuluşu olacak…” dedi.

Libya’nın Trablusgarp şehrindeki Dışişleri Bakanlığı’na ait konutlarda 1985- 2000 yılları arasında yaklaşık 15 yıl inşaat ustası olarak çalıştıktan sonra 2000 yılında Türkiye’ye dönen Bodrumlu evli ve üç çocuk üç torun sahibi 72 yaşındaki Mehmet Akgün, bugün öğle saatlerinde Libya’dan hatıra olarak getirdiği yöresel kıyafetleri giyerek Gümbet İnönü Caddesi’nde pankartlı bayraklı eylem yaptı.

Gümbet’de Foto Tekin’in işletmecisi Ruşen Öztekin “Libya’da birçok arkadaşımız çalışıyor, halen orada olan dostlarımız var. Dikta rejimleri ile yönetilen ülkelerde bu tür sonuçlar kaçınılmaz . Gerçek demokrasinin ve baskının  halklar üzerindeki etkisi bu tür olaylarda daha rahat görülebiliyor. Libya halkını kardeşimiz olarak görüyor ve ülkeyi zorla idare edenlerin değil kardeşlerimizin yanında demokrasinin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Mehmet amcaya bu nedenle destek verdik…” dedi.

Kaddafi’nin Ruhu Her Yerde…

Gümbet’te yaklaşık 20 dakika süren eylemde elinde pankart ile dolaşan Mehmet Akgün ise “Libya’da çalıştığım süre içerisinde Dışişleri yöneticileri sık sık görüştüm, ancak Kaddafi’yi görmek kısmet olmadı, ama Kaddafi’nin sarayının bombalandığında oradaydım. Bombalama olayının ardından çalışmaya devam ettiğim için üzerinde Kaddafi’nin fotoğrafının bulunduğu bir madalyon armağan ettiler ve çalışmaya devam ettim. O’ nun ruhunu onun baskısını ve halkın üzerine saldığı korkuşu her yerde hissediyor ve ona göre davranışlarımızı düzenlemeye çalışıyorduk. Kaddafi Libya halkına çok çektirdi, tam bir diktatördü, şimdi ektiklerini biçiyor. Kaddafi’nin gitmesi Libya halkının kurtuluşu olacak. Umarım bu olaylar halklarını baskı ve korku ile yönetmeye niyetli olan ülkelere ders olur…” dedi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.