Bodrum Gündem

Sağlık Turizminde Hedef 1 Milyon Turist..

Ülkemizde Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THDC) tarafından Bodrumda sempozyum düzenlendi.

Sağlık Turizminde Hedef 1 Milyon Turist..
31.03.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

Sağlık Turizminde Hedef 1 Milyon Turist…

 


 


Bodrum Gündem Haber Order Retin-A


Ülkemizde Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THDC) tarafından Bodrum’da sempozyum düzenlendi.


 


Sempozyuma   Katar, Kuveyt, Umman, Dubai, İtalya ve Abu Dabi’den  gazeteci, seyahat acentesi, tur operatörü  yetkilileri ve  Türk turizmciler katıldı. THTDC Başkanı  Emin  Çakmak ve Dr. Ender Saraç’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, TH’nın  Katar müdürü Ersen Engin, Amman müdürü Özgür Ağca, Kuveyt müdürü Fatih Durmaz, Bologna (İtalya) müdürü Tarkan İnce ve THP operasyon müdürü Eyüp Sultan Topçu yabancı tur operatörlerinin ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.


 


THTDC başkanı Çakmak yaptığı konuşmada  “Türkiye sağlık turizminden hak ettiği payı alamıyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 500 bin konuğumuzu  sağlık turizmde ağırladık ve 2 milyar ciro elde ettik. Ancak bunun yüzde 85 lik bölümü termal kaplıcalar ile ilgili, medikal sağlık turizmi için yani kalp damar, ameliyatlarla ilgili sağlık turizmi için ülkemize gelen turist sayısı bu oranın sadece yüzde 15’i. Oysaki sağlık turizmi için ülkemizdeki oteller ve hastaneler turizm bölgelerinde gerçekten kaliteli hizmet veriyor. 2015 yılında sağlık turizmi için ülkemize gelen turist sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflerken elde edeceğimiz geliri de 10 milyar dolar olarak tahmin ediyoruz. Çünkü sağlık turizmi için ülkemize gelen bir turist 15-20 bin dolar döviz bırakıyor. Yani bir sağlık turisti 20 normal turiste bedel. Sağlık turizminde Hollanda , Almanya ve Belçika’dan çok turist gelirken özellikle körfez ve Ortadoğu ülkelerinden yeterince pay alamıyoruz Bu nedenle Bodrum’da bu sempozyumu THY ile birlikte düzenleyerek ortak hareket etme kararı aldık. Bu tür dünyaya açılma ve tanıtım operasyonlarımız devam edecek” dedi.


 


Sunumların İngilizce yapıldığı sempozyumda Çakmak’tan sonra söz alan  Dr. Ender Saraç ‘’Zayıflamanın Bin Bir Yolu’’ konulu konuşması sırasında sağlığın aşırı kilolar ve bel kalınlığı ile ilgili sakıncalarını anlattı. Saraç konuşmasında “Türkiye ve Bodrum sağlık turizmi açısından doğası, tesisleri ile mükemmel. Her şeyimiz var, ancak yeterli tanıtımımız yok. Almanya, Çin, Tayland sağlık turizminde çok öndeler. Meditasyonlarını, yogalarını, bitkilerini pazarladılar Biz ise doğal ürünlerimizi, şifalı sularımızı , kaplıcalarımızı termal sularımızı ve benzer doğal kaynaklarımızı tanıtmakta, pazarlamakta  çok geride kaldık. Bodrum’da sağlık, dengeli beslenme, geleceğe yönelik uzun vadeli sağlık programları ile birlikte tatil programını sunacağız. Bugün yaptığımız İngilizce sunumları keşke Arapça yapabilseydik” dedi.


 


İtalya’nın Bologna kentindeki THY Müdürü Tarkan İnce ise yaptığı açıklamada THY’nın sağlık turizmine katkı amacıyla uçuşlarda hastalara yüzde 25 lik bir indirim uygulamaya ve özel sağlık paketlerinde destek vermeye devam edeceğini belirterek “Özellikle körfez ülkelerine ve bu yıl içerisinde 11 ayrı hat açarak bu konuda turizmcilere desteğimizi sürdüreceğiz. THY’  nin bu yıl destinasyon sayısını 173’ten 180 nin üzerine çıkarmak için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.


 


Kuveyt’te 21 yıldır dünyanın birçok ülkesine sağlık turizmi için organizasyonlar yaptığını belirten Kuveytli turizmci Hisham Huneidi ise “Bodrum’da gördüm ki bir turistik tesiste sağlık ile ilgili  her şey mükemmel. Doğa mükemmel, teknoloji, tesis mükemmel . Bu kalitedeki tesislerinizin boş durmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Körfez ülkeleri olarak yemek kültür açısından birbirimize çok yakınız ,bu Türkiye’nin bir avantajı ama sağlık turizmi ile ilgili tesis ve kaynaklarınızın tanıtım eksikliği var. Bunları ortadan kaldırırsanız, körfez ülkelerinden Türkiye’ye turist yağar” dedi. Order Lamisil online

purchase Paxil
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.