Bodrum Gündem

CHP Delegesi Klasik Sıralamanın Dışında Karar Verdi..

Cumhuriyet Halk Partisi ön seçimi Muğla ve ilçelerinde yapıldı. Katılımın yüksek olduğu seçimler olaysız olarak gerçekleşti.

CHP Delegesi Klasik Sıralamanın Dışında Karar Verdi..
03.04.2011
0
A+
A-


 

 

 

 


CHP Delegesi Klasik Sıralamanın Dışında Karar Verdi…


levonorgestrel price

Cumhuriyet Halk Partisi ön seçimi Muğla ve ilçelerinde yapıldı. Katılımın yüksek olduğu seçimler olaysız olarak gerçekleşti. buy Proscar


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Cumhuriyet Halk Partisi 19 aday adayının ön seçime katılarak yarıştığı ve delegeler tarafından 5 adayın belirlendiği seçim sonucu eski milletvekillerini alt sıralara gönderdi. Aday adaylarının kimilerinin aylardır çalışmalar yapması, kimilerinin ise birkaç hafta içinde yaptığı çalışmalardan alınan sonuçlar beklentilerin dışında oldu. Bodrum’dan aday adayı olan Hüseyin Anıl, Zeki Köylü, Ayşen Cömert ve Ayla Gürpınar sıralamaya giremedi. Bodrum delegesi Hüseyin Anıl 430 oy, Zeki Köylü 351 oy, Ayşen Cömert 141 ve Ayla Gürpınar 141 oy aldılar. Ancak aldıkları bu oylar Muğla genelinde sıralamaya girmelerine yetmedi. Bodrum delegeleri Muğla aday adaylarının neredeyse tamamına yakına oy vermesine karşın, yaklaşık yüzde 30 oranında Bodrum aday adaylarına hiç oy vermediği görüldü.

Aday Adaylarından Bodrum Delegelerine Sandık Başında Markaj…


cheap Viagra

Seçim sabah 08:00 de başladı. Delegeler gün boyu  Bodrum Belediye Meclis salonuna gelerek oylarını kullandılar. Aday adayları ve ekip arkadaşları, delegeler ile tek tek ilgilenerek oylarını almaya çalıştılar. Fevzi Topuz, Tolga Çandar, Salim Tanış, Mustafa Zeybekoğlu, Süleyman Uslu ve Akın Üstündağ Bodrum’a gelerek oy kullanan delegeler ile görüştüler. Bu aday adaylarının gün boyu Muğla’nın tüm ilçelerini dolaştığı bilgisi verildi.


Oy kullanma işlemi sırasında zaman zaman yoğunlaşarak delegeler sıraya girse de, en fazla oy seçimin son 15 dakikasında kullanıldı. 17:00 de oy verme işleminin sona ermesi ile sayımlar yapılmaya başlandı. Sonuçlar netleşmeye başladıkça yüzlerdeki tebessümler azaldı ve sinirlerin gerildi. Diğer ilçelerden gelen haberlerin Bodrum aday adaylarının lehine olmaması ise Bodrum aday adaylarının morallerinin bozulmasına neden oldu.


Muğla’yı Sakar Altı Temsil Edecek…


Ön seçimden klasik sıralamanın dışında bir sonuç çıkmasının 12 Haziran seçimlerine nasıl yansıyacağı, sonuçların belli olması ile partiler arasında konuşulmaya başlandı. Gerek genel merkez ve gerekse Muğla CHP yöneticilerinin Muğla’dan oluşabilecek sıralamanın dengeli olmasını beklerken, birinci sıra Milas, ikinci ve üçüncü sıra Fethiye, dördüncü sıra Ortaca adaylarının yer alması belli bölgelerdeki Muğla seçmeninin oylarına yansıması kaygısı duyuluyor.


Bodrum İlçe Örgütünde Sinirler Gerildi…


Oy sayımları sırasında Belediye Meclis Salonu önünde kurulan masada diğer ilçelerden gelen oylar telefonlar aracılığı ile an ve an kaydedilerek değerlendirmeler yapıldı. Gelen sonuçların beklentinin dışında olduğu anlaşıldıkça sinirler gerildi. Daha sonra ilçe Başkanlık Binasına giden yöneticiler Muğla Genel sonucunu partililerine aktardılar. Resmi olmayan sonuca göre ilk sırayı 1,735 oy ile Tolga Çandar, 1,550 oy ile Prof.Nurettin Demir ikinci sırada, üçüncü sıranın kontenjan olması nedeni ile dördüncü sırada 1,476 oy ile Emrah Doğu, beşinci sırada 1,327 oy ile Dr.Ali Aslan, altıncı sırayı ise Fevzi Topuz ve Mustafa Öztürk 1,216 oy ile paylaştılar.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.