Bodrum Gündem

KİM KİMİ KANDIRIYOR ?

02.06.2011
0
A+
A-

Demokrasiyi, Fransız büyük devrimi ile gerçekleşen,burjuvazinin sınıfsal iktidarını sağlayan bir rejim olmaktan kurtarmak için olmalı ki,süreç içinde yanına halk sözcüğü ekleyerek HALK DEMOKRASİSİ demişler.

      Yükselen sınıf olarak burjuvazi , aristokrasinin sınıfsal iktidarının soylulara tanıdığı ayrıcalıklara karşı çıkarak “insanların eşitliği” ilkesini geliştirdi.Buradan da burjuva liberalizmi doğdu.Bununla yetinmeyen Lincoln ise, demokrasinin temelindeki itici fikri şöyle açıklar;”demokrasi halkın halk için halk tarafından yönetimidir”.


     Marksist öğretiye göre vatandaşın eşitliği,halk yönetimi kavramları burjuva demokrasilerinde sadece soyut ve yasal anlam taşırlar.Bu deyimlerin somutlaşacağı,hayat bulacağı tek ortam proleteryanın kuracağı sosyalist demokrasilerdir.


     Bu yol haritası doğuştan sınıflı Batı toplumları için belki bir anlam ifade edebilir. Ancak Türk kültür  ve yaşam tarzını,Türkiye’nin gerçeklerini Marksist diyalektikle ifade etmeye çalışırsanız yanılırsınız,hatta bocalarsınız.


     Rengi ve adı ne olursa olsun prometusçu,egoist,paganist,seküler ve hatta sömürgeci BATI patentli ideoloji ve sistemleri Türkiye’ye empoze etmeye kalkışmak benzine su katmaya benzer,dikiş tutmaz,bünye kabul etmez.Nitekim böyle de oldu.


     İşte Türkiye solunun açmazı ve çelişkileri burada başlıyor,politik mecraya kadar uzanıyor.Başta CHP olmak üzere sol,gelinen noktada durup,önce geçmişin muhasebesini yapmalıdır.Yeni açılımlar,söylemler,hatta yerli model sol arayışlar teşvik edilmelidir.


     Tüm Türkiye’yi kucaklayamamış,jakoben korumalar nezaretinde Ergenekon çadırında bekletilen, iç çekişmelerden ve çelişkilerden kurtulamış ve kendini yorumlayamamış bir CHP daha ne kadar ayakta kalabilir ?


     CHP iktidar olmak istiyorsa tek çıkar yol;halkın inanç ve değerlerine yürekten saygılı yeni ve yerli model bir SOL çizgi geliştirmesidir.Bunun da ilk şartı CHP’yi halktan koparan ve marjinalleştiren kişi,eylem ve söylemlere prim vermemesidir.


 


     Baykal’ın bir kaset komplosuyla genel başkanlıktan uzaklaştırılması,


     Kılıçdaroğlu’nun yedekte bekleyen oyuncu misali hemen sahaya sürülmesi,


     Önder Sav ve Baykal ekibinin aday listelerinden arındırılması,


     Yaşamları boyunca sol adım bile atmayan bazı isimlerin parti yönetimine ve aday listelerine özenle yerleştirilmesi,


     Darbe teşebbüsüyle yargılanan Ergenekon sanıklarının meclise taşınma teşebbüsü.


      Bütün bunlar tesadüfen olabilir mi? 80 yıllık geleneği olan CHP için olanlar sıradan,doğal bir süreç olarak algılanamaz.CHP sancılı ama bir o kadar da çelişkili bir sürece sürükleniyor.Umarım bu bir iç kanama değil ,“iç devrim” olur.Amacım bu esrarengiz  müdahalelere dikkat çekmek.

Plavix buy online

     Şu CHP’yi bir türlü anlayamıyorum. Ergenekon sanıklarının partiye bir oy dahi katkısının olmayacağını,hatta bir miktar ılımlı oyları ürküteceğini  bilmek için kahin veya dahi olmaya gerek yok.CHP’nin değişmeyen kemik oy oranı %20 civarında.Halbuki iktidar olabilmesi için %30’u aşması gerekiyor.Peki,CHP gökten zembille seçmen indiremeyeceğine göre nereden ,hangi kesimlerden oy almayı planlıyor ? AK PARTİ,MHP ve BDP tabanına hitabederek oyunu arttırmaktan başka bir seçenek var mı? Darbe kapılarının da (inşallah) kapandığını öngörürsek, CHP’nin başka şansı yok.CHP’nin Ergenekon avukatlığını yapmaya veya sanıklarından medet ummaya değil,tüm Türkiye ile kucaklaşmaya,Türkiye partisi olmaya ihtiyacı var. Buy Kamagra


     Sayın Kılıçdaroğlu geçen hafta Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı samimi konuşmayla, halkın CHP’den beklentisine de yeşil ışık yakmış oldu.Aslında CHP seçmeninin dinle ve kutsallarımızla bir sorunu olduğunu sanmıyorum.Ancak yönetici kesiminde veya “encümen-i daniş”te bir sorun var.Çünkü CHP ne zaman halkı kucaklayan bir adım atsa gizli bir güç süreci hemen baltalıyor.Sanki birileri CHP’ye %20 oy senin neyine yetmez, otur oturduğun yerde dercesine zılgıtı çekiyor.Bu CHP’de sıkça rastlanan çok ilginç bir çelişki.


     Yukarıdaki basit matematiksel iktidar formülü de gösteriyor ki,CHP’nin şimdiye kadar ideolojik ön yargılarla dışladığı dindar veya dini hassasiyetleri olan seçmenle barışmaktan,kucaklaşmaktan başka çıkar yolu görünmüyor.Yani,ya %20 ye mahkum ve mecbur olacaksın,ya da toplumun tüm kesimini (ben dahil) kucaklayan yeni yol haritası çizeceksin.Üçüncü yol ;siyaset sahnesinden adım adım vuruşarak çekilmek….


     Artık bu ülkede darbecileri alkışlayarak,mukeddesata küfredenle kolkola yürüyerek ve Ergenekon sanıklarını milletvekili yaparak iktidar olunmayacağını herkes bilmeli.


      Özellikle İlhan Cihaner’in aday gösterilmesi tam bir akıl tutulması veya siyasi travma.Bu adam seçmenden nasıl oy isteyecek,hiç düşünmediniz mi ? Dine ve dindarlara karşı aşırı derecede sorunlu olan birini yarın seçim meydanlarında nasıl savunacak sayın Kılıçdaroğlu ?


     Erzincan Başsavcısı iken İlhan Cihaner’in baskın düzenlettiği evlerde ele geçirdiği ve zabıtlara geçen suç  unsurlarına(!)bakar mısınız;


     “3 adet yeşil karton kapaklı içerisinde Arapça yazılar bulunan kitap” (Elif-ba cüzü)


     “Bir adet kırmızı kartonlu kapak içinde ve üzerinde Arapça olduğu düşünülen yazılar bulunan kitap” (Kuran-ı Kerim)


     “Bir adet  “teşekkür ederim Allah’ım “yazılı cd”


      İlhan Cihaner’in ilgi alanı sadece bunlar değil,baskı,şantaj,sorgu odaları…daha neler neler..;İşte İlhan Cihaner’in gerçek yüzü..Onun zapta geçirttiği suç unsurları(!) her müslümanın evinde bulunması gereken temel dini kaynaklar.Yoksa Cihaner’le birlikte tek partili şeflik dönemi geri mi geliyor diye düşünmedim değil.Eğer Elif-ba,Kuran-ı Kerim ve ilahi kasetleri suçsa bütün Türkiye suçludur.Hatta Sayın Kılıçdaroğlu,”Hz.Ömer adaletini getireceğiz” demekle ve dahi Kutlu Doğum Haftasında Peygamberimiz Hz Muhammed’i övdüğü ve onu örnek aldığı için suçludur.


    “ Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”Bir yandan Kutlu doğum haftası münasebetiyle Peygamberimizi anlatan muhteşem bir konuşma yapacaksınız,bir hafta sonra da ip uçlarını yukarıda vermeye çalıştığım dinle ciddi sorunları olan Ergenekon sanığı Cihaner’i Denizli’den kontenjan adayı yapacaksınız.Hangi Kılıçdaroğlu’na ve hangi CHP’ye inanalım ?Dine saygılı laikliği benimseyen CHP’ye mi ? %20’ye demir atmış Ergenekoncu CHP’ye mi? Veya kim kimi kandırıyor? Kararı siz verin..


Hoşçakalın..


([email protected]) generic Retin-A


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.