Bodrum Gündem

2023E GİDEN YOL…

18.06.2011
0
A+
A-

12 Haziran seçimlerini geride bıraktık.Başta Bodrum olmak üzere tüm Türkiye demokrasi sınavından tam not aldı.

   


     Demek ki oluyormuş.Kavga etmeden birbirimizi ötekileştirmeden,asimile etmeden de birlikte yaşayabileceğimiz inancı kalplerimizde filizlenmeye başladı. buy Ventolin online


sildenafil

     Umuyorum ki,liderlerimiz meydanlardaki uslubu bir an önce bırakıp seçmenlerine layık olmaya çalışırlar.Sandıkta kendilerine gönderdiği mesajı iyi okurlar.


      İsterseniz sandıktan çıkan sonuçlar üzerine bir beyin jimnastiği yapalım. AK PARTİ’nin başarısının tesadüfi olduğunu veya bazıları gibi beyinsizlerin ve aptalların oy verdiğini söyleyip işin içinden sıyrılabilirsiniz.Ama durum o kadar basit değil.Eğer öyle düşünürseniz,AK PARTİ’ye 2023’e kadar vize vermiş olursunuz.Herşeyden önce halk 9 yıllık iktidarın icraatlarını onayladığını beyan etti ve yola devam dedi.Ancak sana %60 da verebilirdim ama biraz daha kucaklayıcı ol,cari açık ve işsizlik konularında elini çabuk tut dedi.Haa öyle tek başına anayasa yapmak yok,326 milletvekili vererek seni özellikle Anayasa konusunda bütün partilerle uzlaşmaya mecbur bıraktım.Madem demokratsın,madem toprak kadar mütevazisin,madem bu ülkeyi gökkuşağı gibi bütün renkleriyle birlikte seviyorsun.O halde “ben yaptım oldu” kabadayılığı yok.O renklerin tamamının yeni sivil Anayasada kendisini bulmasını istiyorum.İşte o muhteşem balkon konuşması o zaman bir anlam ifade edecek ve tarihe geçecek.Yoksa kuru bir hamaset olarak unutulup gidecek.


      Başta Ergenekon olmak üzere çetelerle,karanlık odaklarla,darbecilerle mücadeleni destekliyorum ama yetmez diyorum.


      Yunanistan’ı delip geçen,tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz ülkemizden gerçekten teğet geçti,uluslararası saygınlığımız arttı ve adam yerine konulmaya başladık.İstikrarın devamını istiyorum diyerek vatandaş bu inanç ve duyguyla oy verdi.


      


     Evet %50’nin gerekçelerini daha da sayabiliriz.Bu sonuç halkın hissiyatının inisiyatife dönüşmesidir.Artık halkı tanımayan,halkın dilinden anlamayanların Türkiye’de değil iktidar olma,siyaset yapma şansları bile kalmamıştır.


      CHP’ye gelince durum biraz karışık,nerden başlasam bilemiyorum.Herşeyden önce seçmen sayın Kılıçdaroğlu’nu yeterli görmedi.Seçmen söylediği sözün bile arkasında durmayan omurgasız siyasetçilere artık prim vermiyor,bu bir.


      CHP’nin Ergenekon sanıklarını aday göstermesini halk onaylamadı.Demirel’in gölgesi bile CHP’ye en az %3 oy kaybettirdi.Bu gölgenin acısı sonra çıkacak,bekleyin görün curcunayı.


      Seçmen Sayın Kılıçdaroğlu’nun vaadlerini gerçekçi bulmadı.”İki anahtar” tarzı eskiden yedikleri kazıklardan sonra halk yeni hayallere prim vermedi.


      Seçmen şunu da not etti;muhalefet liderleri,Sayın Başbakan’ın ve AK PARTİ’nin çılgın projelerinin hiç birine “yapamazlar,sizi kandırıyorlar”diyemedi,burada dürüst davrandılar.Çünkü biliyorlar ki,Sayın Erdoğan sözünü verdiği tüm projelerini fazlasıyla yaptı.


      CHP halkı 30 yıldır irtica ve laiklikle korkuttu.Korku imparatorluğu üzerinden siyaset dükaları rant devşirdi.Bu halk zannettiğiniz gibi aptal değil.Eğer bu tehdit vardı da ,şimdi niçin bir defa olsun ağzınıza almadınız ? eğer yok ise niçin beni kandırdın dercesine hesap sordu.


      Ayrıca Türkiye koalisyonlardan çok çekti.Her koalisyon arkasından bir darbe ve kriz geldi.O nedenle CHP-MHP koalisyonuna sıcak bakmadı.


diflucan without prescription       Sonuç olarak,CHP ve MHP’de ertelenmiş bir iç hesaplaşma bütün şiddetiyle başlarken,kadrolarda ve liderlerde önemli değişiklikler yaşanacak.Böylece muhalefet AK PARTİ’ye ayak uydurma adına,yok olmamak için değişime girecek.Bir başka deyişle 2011-2015 aralığı CHP ve MHP’nin ateşle imtihanına sahne olacak.    


     Bu arada AK PARTİ de boş durmayacak.Aziz Nesin’e ve Müjdat Gezen’e ayıp olmasın diye şimdiden %60 oy oranına gözünü dikti bile.Evet,durum onu gösteriyor ki , AK PARTİ ciddi ciddi 2023’e hazırlanıyor.


      Gelecek hafta,12 Haziran seçim sonuçlarının BODRUM’a yansımaları üzerinde biraz kafa yoralım istiyorum.


Hoşçakalın.


([email protected])

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.