Bodrum Gündem

HESAP LÜTFEN..

18.06.2011
0
A+
A-

Açıklama yapması gereken kişiler siyasi kibarlıkla (siyasi yüzsüzlükle) Dün dünde kaldı can cazım, şimdi yeni şeylere bakmak lazım mı diyecek? Yoksa daha alışkın olduğumuz gibi yine Ortalığı karıştırma ulan, sen kimsin ki bu soruları soruyon mu?

HESAP LÜTFEN…


 


Tarih:              31 Mart 2011 ve 02 Nisan 2011


 


Yer:                 Bodrum CHP İlçe Binası (Fethiye İlçe yada Muğla İl Binası neden değil Bilmiyoruz)


 

Konu:              Ön Seçim Delegeleri …


 


Davacılar:        Emrah Doğu (CHP Muğla Milletvekili aday adayı ve CHP Fethiye eski İlçe Başkanı)


Murat Ülkü (CHP Muğla İl Başkanı)


Süleyman Uslu (Tartışmalı Dönemin CHP Muğla İl Başkanı)


Durmuş Ali Öztürk (Bodrum CHP İlçe Başkanı)


 


Davalılar:        Emrah Doğu (CHP Muğla Milletvekili aday adayı ve CHP Fethiye eski İlçe Başkanı)


Murat Ülkü (CHP Muğla İl Başkanı)


Süleyman Uslu (Tartışmalı Dönemin CHP Muğla İl Başkanı)


Durmuş Ali Öztürk (Bodrum CHP İlçe Başkanı)


 


Mağdurlar:        CHP delegeleri, üyeleri ve seçmenleri. (En çok Bodrumlular, Bodrum’dan bir milletvekili çıkmasını isteyenler)

buy brand Cialis

 


İDDİALAR:       1-) CHP’nin 3 Nisan 2011 tarihinde yaptığı genişletilmiş önseçim öncesinde 46 önseçim delegesinin, başka bir iddiaya göre 56 önseçim delegesinin, başka bir iddiaya göre de 97 önseçim delegesinin İlçe Seçim Kuruluna verilen ile 14 ay öncesinde CHP İl Başkanlığına ve CHP Genel Merkezine gönderilen listeler ile çelişkili olması, söz konusu sayı kadar  önseçim delegesinin isimlerinin değiştirilmesi.


 


2-) 3 Nisan 2011’de yapılan genişletilmiş CHP Önseçimine hile karıştırılması, Fethiye İlçe Başkanı ve CHP Muğla Milletvekili Aday adayı Emrah Doğu’nun suçlanması.


 

Order Retin-A online

3-) Fethiye İlçe Başkanı ve CHP Muğla Milletvekili Aday adayı Emrah Doğu’ya komplo düzenlenmesi iddası.


 


4-) Söz konusu olayların Fethiye ve Muğla İl örgütü arasında cereyan ederken, Bodrum İlçe Örgütünün de davaya dahil ve muhatap olması. Bunun sonucu da Bodrum’dan olası bir Milletvekili adayının çıkarılamaması.


 


5-) Parti içi çatışmaların sonucu; özelde yerel CHP örgütlerinin yıpranmasına, genelde CHP’ye olan güven ve inancın azalmasına neden olunması.


 


ESAS HAKKINDA MÜTALAA:


 


1-) Bu olay gerçek ise; Emrah Doğu milletvekili seçilseydi ne olacaktı? Böyle bir hileye başvuran milletvekilinin CHP üyeleri gözünde ne kadar değeri olacaktı.


 


2-) Bu olay gerçek değil ise; Milletvekili olma olasılığı çok yüksek olan Emrah Doğu’ya haksızlık yapılarak siyasi kariyerine olumsuz etki yapmak, siyasi ahlaka ve hukuka ne kadar uygundur?


 


3-) Bu olay neden önseçim öncesi temize ve sonuca bağlanmayıp, 12 Haziran sonrasına bırakıldı. Bu CHP üyelerine ve CHP’ye oy verenlere haksızlık değil midir? CHP Örgütlerine güveni sarsmaz mı? Zaten çıkan sonuç bu güvensizliği göstermiyor mu?


 


4-) Bu tartışma ve iddialardan kimler siyasi çıkar sağlamıştır?


 


5-) Bu tartışmaların, Bodrum’dan bir milletvekili çıkarılamamasına neden olduğu görüşü CHP Bodrum üyelerinin büyük bölümü tarafından kabul görmektedir. Bunun siyasi karşılığı ve hesabı nasıl ve ne zaman verilecektir?


 


6-)  a) 26 Haziran tarihinde yapılacak olan CHP Örgütü Danışma Kurulu toplantısına kadar, suçlu olduğu iddia edilenler ve suçlayanlar CHP delegelerine, üyelerine ve CHP’ye oy verenlere bir açıklama yapacaklar mıdır? Yoksa açıklama yapması gereken kişiler siyasi kibarlıkla (siyasi yüzsüzlükle) “Dün dünde kaldı can cazım,  şimdi yeni şeylere bakmak lazım” mı diyecek? Yada daha alışkın olduğumuz gibi yine “Ortalığı karıştırma ulan, sen kimsin ki bu soruları soruyon” mu diyeceklerdir?


b) order misoprostol online 31 Mart ve 02 Nisan günleri yapılan basın toplantısına çağrılı olan gazetecilerin dışarı çıkartılarak, 13 Haziran’dan sonra belgelerin açıklanacağının söylenmesi, ancak hala belgelerin ve olayın gerçek olup olmadığı konusuna açıklık getirilmemesi.


 


 


NE ZAMAN NE OLMUŞTU DA BİZ BU SORULARI SORUYORUZ?


3 Nisan′da yapılan CHP Genişletilmiş Önseçim öncesinde Fethiye ilçesi tarafından İlçe Seçim Kuruluna verilen listelerdeki 46 ismin, bu tarihten 14 ay önce (yani ekim 2009) yapılan delege seçimlerindeki listelerden çıkartılarak, başka isimlerin yazıldığı iddiası yapılmıştı.

 


Bu iddialardan en çok etkilenen ve konuşulan isimlerin başında da Milletvekili aday adayı Emrah Doğu, eski İl  Başkanı ve milletvekili aday adayı Süleyman Uslu ve (hala anlayamadığımız nedenlerden dolayı) Durmuş Ali Öztürk olmuştu.


 


İl Başkanı Murat Ülkü ise önseçimden bir gün önce bir basın toplantısı ile olayı aydınlatacağını bildirmesine karşın basın toplantısına gelmeyerek bir yazılı açıklama yapmıştı. Basın toplantısına ise eski il Başkanı Süleyman Uslu katılarak, söz konusu iddiaların doğru olduğunu ve isimlerin değiştiğini ifade etmiş, ancak bu işi yapanların isimlerini vermemiş, 12 Haziran sonrasını işaret etmişti.


 


Emrah Doğu ise aşağıda video da izlediğiniz üzere, 12 Haziran’dan sonra bu konuya açıklık getireceğini ifade etmişti.  


 


26 Haziran’da Bodrum İlçe Danışma toplantısında sanırım bu konu gündeme gelecektir.


 

Ancak artık ders alındığı varsayılarak, sağduyulu ve kavga etmeden CHP’ye zarar verici etkenleri, iddiaları temizlemeli, kişisel hırs ve çıkarlarını CHP faydalarından üstün tutanlara da gereği yapılmalıdır. Eğer iddialar doğru ise suçlu olanlar hesabını vermelidir.

 

Bodrum için önemli nokta ise; eğer iddialar doğru değilse, CHP’yi gergin bir ortama sokanlar ve sonucunda da Bodrum’dan olası bir milletvekili adayı çıkmamasına neden oldukları için hesap vermelidir.

 


En önemlisi de Bodrum’un bu olaya neden dahil ve muhatap olduğunun cevabı verilmeli ve sonuçları bir sonraki seçimlere ışık tutması adına ders olarak algılanmalıdır.


 


Seçimlerde ilginç ittifaklar yapıldığı, birilerinin birilerine destek verdiği yada engel olduğunu hepimiz gördük, şahit olduk. Eğer bu ittifaklar siyasetin “raconu” ise, yani rahatsızlık vermiyorsa kimseye, bu iş zaten “böyle gelmiş böyle gidecekse”, yanlış ittifak yaparak, Bodrum’dan olası bir milletvekili adaylığını beceremeyenler de hesap vermelidir.





Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.