Bodrum Gündem

Biz Koltuğa ya da Kişiye Değil, Partiye Hizmet İçin Varız..

24 Haziranda yaptığımız CHP Gençlerinden İstifa başlıklı haberimizde adı geçen Mehmet Can Kavcar ve Erkan Tufan Yakar istifaları ile ilgili merak edilenleri Bodrum Gündem okurlarıyla paylaştılar.

Biz Koltuğa ya da Kişiye Değil, Partiye Hizmet İçin Varız..
28.06.2011
0
A+
A-





Biz Koltuğa ya da Kişiye Değil, Partiye Hizmet İçin Varız…


24 Haziran’da yaptığımız “CHP Gençlerinden İstifa” başlıklı haberimizde adı geçen Mehmet Can Kavcar ve Erkan Tufan Yakar istifaları ile ilgili merak edilenleri Bodrum Gündem okurlarıyla paylaştılar.


(24 Haziran 2011)  CHP Gençlik Kolları Eğitim Komisyonu üyesi 3 kişi daha,  Ahmet Uçar, Gülşah Öztürk ve Efe Küçüksolak da görevlerinden istifa ettiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Kavcar ve Yakar CHP Bodrum İlçe Örgütü Gençlik Kollarındaki görevlerinden istifa etmelerinin asıl nedenlerinin CHP’nin iç tüzüğünde yazılı olan atama olsun yada olmasın iki yılda bir “Geçlik Kongresi” olması ile ilgili madde şartına uyulmadığını ve bundan dolayı da mevcut görevlerinden istifa ettiklerini söylediler.


Mehmet Can Kavcar ve Erkan Tufan Yakar özellikle koltuk peşinde olmadıklarını vurguladılar. Genç partililer koltuk yada kişiye hizmet yerine, CHP’ye hizmet için orada olduklarını ifade ettiler.


Mehmet Can Kavcar ve Erkan Tufan Yakar’la yaptığımız röportajın detaylarına gelince;




Mehmet Can Kavcar


(CHP Bodrum Örgütü İlçe Gençlik Kolları Örgütlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı)


Bugün yapılan örgüt toplantısına yönelik düşüncelerinizden önce niçin görevinizden istifa ettiğinize dair bir açıklama yapar mısınız?


Biz CHP için çalışan bir ekibiz. Koltuklara, insanlara ve şahıslara hizmet etmeyiz. Biz halkımıza hizmet için en başta buraya geldik. Biz Bodrum’da gençler adına bir şeyler olmasını istedik. Daha önce kendi aramızdaki durumları seçim sürecinden sonra konuşmak ve çözmek için öteledik. Seçim sürecinde birlik beraberlik içinde olalım istedik ve öyle de yaptık. Seçime en iyi şekilde hazırlandığımızı düşünüyorum. En azından hep birlikte çalıştık, bunu inkar etmeyelim. Ama seçimden sonra gençler için kongre istediğimizde bu olmadı. Bizden ve bu isteğimizden rahatsız oldular. Bizim de koltuğa ihtiyacımız yok ve bu yüzden istifa ettim.


Nexium online Siz sadece görevinizden mi istifa ettiniz? CHP içindeki çalışmalarınıza sonuna kadar devam edecekmisiniz?


Evet sadece mevcut görevimden istifa ettim. Şunu söyleyeyim bundan sonraki yerel seçimlerde en canla başla çalışacak ekibin biz olduğumuzu söylüyorum. Ben ısrarla şunu söylüyorum; ne parti kadrolarını boşaltmak gibi bir durumumuz vardı, ne de birilerine hizmet etme amacımız vardı. Tamamen kişisel. Zamanında vermiş olduğumuz ortak kararımız vardı.  Ortak kararlarımıza uyan arkadaşlarımıza ben sonsuz teşekkür ediyorum.  Ama siyasette şahsiyetli durmak, omurgalı durmak benim için önemli.


Siz seçimden sonra mevcut sıkıntılarınız giderilmediği için dik duruşunuzu sergileyip, koltuk sevdam yok dediniz ve böyle bir yol izlediniz.


Aynen öyle. Sonuçta benim o partiye girip çıkmam için bir koltuğa ve sıfata ihtiyacım yok. Biz o zaman da haklının yanında haksızın karşında durduk, yine de durmaya devam ederiz. Biz şu anki gençlik kolları başkanı ile düşman değiliz. Biz kendi içimizde kavgamızı yaparız biter, dışarıda hep birlikte oluruz. Biz partimiz için varız, kişiler için değil, kendi hırslarımız için değil.


Örgüt toplantısı sizin içinizde biriktirdiklerinizi  ifade edebileceğiniz bir yer oldu mu?


Örgüt toplantısında bu kadar büyüğümüzü bir arda bulunca bunları da söylememek olmazdı. Kimseyi kırmak gibi bir amacımız yoktu. Kimseyle düşman değiliz. Kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Bizim asıl düşmanlarımız partimize dil uzatanlar,  Atatürk’e dil uzatanlar, gerici zihniyetli dini siyasi amaçları için kullanan inanlardır. Bizi suçladılar ve bugün onları konuşmak istiyordum ama o kadar gergin bir ortam vardı ki, bir de bizim germemize gerek kalmadı. Şunu görüyorum; partide artık birlik beraberlik kalmadı. Ama olması gerektiğini söylüyorum. Bizim gençler olarak el tutucu olmamız gerekiyor. Çünkü aradaki bağ, zincir kopmuş. Birilerinin bu yıkımı tamir etmesi gerekiyor. Orada da herhalde bizim olmamız gerekiyor. O yüzden bütün genç arkadaşlarıma söylüyorum, gelin hep birlikte olalım, kaybettiğimiz belediyelerden fazlasını alalım. Partimiz için çalışalım, kişilere hizmet etmeyelim diyorum.


order Colchicine online Bundan sonra gençler parti içinde daha mı aktif olacak?


Zaten aktiftik, ama daha aktif olacağız. Vakti geldi diye düşünüyorum. Ama engellemeler olur mu, olmaz mı bilemiyorum.  O bir muamma. Ama şunu düşünüyorum, herhalde bize kimse engel olamaz, engel olmak isteyen de karşımızda duramaz. 


 


 


Erkan Tufan Yakar’da Mehmet Kavcar’a benzer şeyleri söyledi. Tüzük İşlemeli diyen Yakar Durmuş Ali Öztürk’ün kendilerine çok destek verdiğini de vurguluyor.




Erkan Tufan Yakar


(CHP Bodrum Örgütü İlçe Gençlik Kolları Eğitim Komisyonu Başkanı)


CHP İlçe Gençlik Kollarından istifa eden ikinci kişisiniz. İstifanız ile ilgili bilgi alabilir miyiz?


İstifa etmemizin nedeni tüzükten gelen hakkımızı savunmaktır. Partimizin Gençlik Kolları yönetmeliğinde 2 senede bir Gençlik Kolları Kongresinin yapılmak zorunda olduğu yazıyor. Bu talebimize arkadaşlarımız olumsuz yanıt verdiler. Biz de o tutum karşısında gerekli tavrımızı gösterdik.


Mevcut başkanın 2 senelik görev süresi doldu mu?


Mevcut başkan atama usulü ile geldi. Tüzükte atama olsun olmasın, 2 senede bir Gençlik Kolları Kongresinin toplanması ile ilgili bir madde var. Bizim istifamız mevcut başkanımıza karşı bir hareketmiş gibi göründü, ama riyakarlık yapmamak lazım. Şu ana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. En iyi şekilde geçlik kollarını savunmuştur. En iyi şekilde temsil etmiştir ve bu güne kadar yapmış olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama bazı şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir kan değişimine ihtiyacımız var. Kendisi de baya yıprandı bu süreçte.


Siz iç tüzüğün yerine getirilmesini istiyorsunuz aslında.


Evet aynen öyle.


Örgüt toplantısı hakkındaki izlenimlerinizi alalım.


Birkaç konuşmanın dışında oldukça olumluydu. Gerçekten bazı konuşmacıların bizim hakkımızı yediklerini düşünüyorum. Çünkü ilçe başkanlığının çalışmadığını söylemek bizim de çalışmadığımızı söylemek demektir. Çünkü biz bu sürecin başından sonuna kadar birlikte çalıştık.


Bu toplantı hedefine ulaşmış mıdır?

Toplantı hedefine tam olarak ulaşmamıştır. İlçe başkanımıza baya bir yüklenildi. Bir insanın özel hayatı kendinedir. Hiçbir şekilde kimse onun özel hayatını sorgulayamaz.  Hiç kimse iftira edemez. Bu şekilde yaklaşan parti üyelerimizi kınıyorum.  Gençlik kollarını en çok destekleyen ve bir şeyler yapmasını isteyen ilçe başkanımızdır. Bizim bayrak asmamızdan ziyade kahve toplantılarında, mitinglerde konuşmamızı sağlamıştır.  Eski siteme göre yeni bir gençlik kollarının oluşumunda kendisinin katkısı büyüktür.
buy cytotec



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.