Bodrum Gündem

KRİPTO 1 – Offf Ya… Yinemi DİAMOND OF BODRUM?

08.07.2011
0
A+
A-

Önceki gün yazımızı Bodrum Belediyesi Polis İncelemesi ile ilgili olarak Kriptoları çözmeye, bulmacanın parçalarını birleştirmeye ve ipuçlarını bulmaya çalışacağımızı söyleyerek bitirmiştik.

İnsan hayatında bazı sıkıntılı durumlar vardır.


Bir dönem bilerek yada bilmeden bir hata yaparsınız ve sizin peşinizi asla bırakmaz sürekli karşınıza çıkar. Bekler, bekler tam işler düzene giriyor dediğiniz bir sırada bir bakarsınız yine karşınızda.

“Diamond Of Bodrum”da aynı böyle bir şey.


Tam çözüldü deniliyor, baklavalar yeniyor, bir süre ses soluk çıkmıyor.

Sonra bir bakıyorsunuz yine Bodrumluların karşısına çıkıveriyor.

Lakin bu sefer sıkı çıktı.

Diamond Of Bodrum kanser gibi bir şey. Tamam artık temizlendi, tedavi edildi sanıyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz belgenin birinde işleme girmiş, dimdik sırıtarak karşınızda duruyor.


Meğer otelin balkonlarını kırıp, yıkarak, düzene, hizaya soktuk demekle bu sorun yok olmuyormuş. Hele hele baklava yiyerek bu sorun hiç çözülmüyormuş.

Diamond Of Bodrum sorununun 27 Haziran’daki “Bodrum Belediyesi Polis İncelemesi” kapsamında olup olmadığı resmi açıklama yapıldığında netleşecek. Lakin ulaştığımız bilgilere göre (21 Nisan 2011 tarihinde) soruşturma izni verilmesi kararı verilmiş. pattern baldness treatment (Kimin karar verdiğini bir önceki yazımızda kanunları yazarak göstermiştik, bakınız son paragraf)


 

Karar aynen şöyle;

6-Kumbahçe Mahallesi Manastırardı Mevkii 47 Pafta 424 ada 1 parseldeki taşınmaz üzerinde bulunan Diamond Of Bodrum Otelinin ruhsat eki mimari projesine uygun yapılmadığı halde ve yıkım işlemi gerçekleştirilmeden Bodrum Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı hükümlerinin 3.a.6.maddesine göre (bakınız order Viagra *)projesinin onaylanması gerektiği halde, yeniden usulüne uygun olmayan yapı ruhsatı vermek iddiası ile ilgili olarak; bahsedilen otelin ruhsat eki mimari projesine uygun yapılmadığına ilişkin belgelerden (yapı tatil zabıtları ve yıkıma ilişkin encümen kararları) haberdar oldukları halde, Bodrum Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı plan hükümlerinin 3.a.6.maddesine göre projesinin onaylanmaması gerekirken yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni verilmesine, ayrıca imar ile ilgili harçların peşin olarak tahsil edilmeden ruhsat düzenlenmesine sebebiyet vermek suretiyle 3194 sayılı kanunun 1, 21, 22, 32 ve 42 nci maddesi (bakınız **) order Propranolol online ve 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanununun 85 nci maddesine (bakınız **) aykırı hareket ettikleri anlaşılan (kişiler) hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6 ncı maddesine istinaden soruşturma izni verilmesine,


(3194 sayılı İmar Kanunu 1, 21, 22, 32 ve 42 nci maddesi ve 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanununun 85 nci maddesi de siz okurlarımız için yazımızın sonuna konulmuştur.)


 


Dikkat ettiyseniz paragraf 6 ile başlayıp, virgül ile bitiyor. yani öncesi maddeler ve sonrası maddeler var. Kişileri biz es geçtik, yazmak şimdilik doğru olmaz, resmi açıklamayı beklemek daha uygun olur.


“Diamond Of Bodrum” Mazlum Ağan döneminden beridir, Bodrum Belediyesinin kamburu ve ikide bir temcit pilavı gibi belediyenin önüne gelen bir sorun, bir hata, dönülemeyen, çözülemeyen, tedavi edilemeyen bir ucubedir.


Hem başkanların, hem de belediye memurlarının nedense çözemedikleri bir kabustur. Şeytan çözmek istemiyorlar dedirtecek neredeyse, ama biz şeytana uymayacağız.


“Diamond Of Bodrum” için kökten bir çözüm bulunmayacak olursa gelecek dönemlerde başkanlık yapacakların da kabusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.




-Laf aramızda bu sorunun yıllardır neden çözülemediğini siz hiç merak etmiyor musunuz?

2009 Yerel seçimler öncesinde de Belediyenin kamburu olan bu otelde çeşitli etkinlikler yapılıyordu, çok şaşırıyordum. Kendi kendime de soruyordum. “Hem sorun var, hem de etkinlik yapılıyor. Bu ne yaman bir çelişki” diye.

2009 sonrasında da çeşitli etkinlikler yapıldı bu otelde. En sonunda Bodrum’un eylemcisi Ayhan Karahan’ın balyozlu eylemleri sonucu yıkım kararı alındı, yıkıma başlandı ve baklavalar yendi.

Mutlu son.

Yorgan gitti, kavga bitti.


Bu arada basında çok eleştirildi, “Diamond Of Bodrum” yöneticilerine hiç söz verilmedi diye. Onlarda konuştular. Artık sorun yok çözüldü filan dediler, kokteyller yapıldı.


Biz Bodrumlularda inandık elbette bu söylenenlere. Zaten baklavada yenilmiş tatlıya bağlanmıştı bu olay. Herkes konuşmuş, mutlu sona ulaşılmıştı.

Hay bin kunduz.

Bitmemiş meğer.

Bir baktık yine karşımıza çıktı “Diamond Of Bodrum”.


Lakin bu sefer sıkı bir çıkış.


Bu sıkı çıkış, bundan sonra ne getirir, ne götürür izleyip göreceğiz.


 


 


 


KANUN, KARAR ve YÖNETMELİKLERİN DETAYLARI


www.mevzuat.gov.tr ve www.bodrum.bel.tr


KAYNAKLARINDAN ALINMIŞTIR.


*6 Kasım 2006 tarihinde ve 2006/99 nolu meclis kararı aynen şu şekilde;


3.a.6 Binalara Kot Verilmesi.


Doğal arazi yapısını korumak esastır.
Binalara kot binanın tabii zemine oturum alanının ortasından verilir. Subasman kotu en çok 0,50mt.’dir. Kottan kat kazanılamaz. Maksimum bina yüksekliği (h max) 6.50mt.’den fazla olamaz. Parselin tabii zemini yoldan yüksek olması halinde ön bahçe hafredilemez. Garaj girişleri (max genişliği 3mt.) ve engelli rampaları (max genişliği 2mt.) istisna oluşturur.

% 25 ve daha fazla eğimli arazilerde subasman kotu, subasmanın arazi meyili yönünde görünen yüzünün herhangi bir noktasında 1(bir) mt.’yi aşmayacak şekilde verilir.

Ticaret ve resmi yapı gibi kamu kullanışlı yapılarda subasman kotu tamamlanmış kaldırım kotundan 0.15mt.’dir.Subasmanın geriye kalan 0.35 mt. Kot farkı zemin kattaki toplu kullanım mekanlarına verilir.Bu yapıların tanziminde engellilerin hareketine ilişkin esaslar dikkate alınmalıdır.

Yapı Yüksekliği: İnşa edilecek konut, turizm resmi ve ticari yapılarda kat adedi 2 (iki), yapı yüksekliği subasman dahil 6.50 mt.’yi geçemez. Subasman, saçak ve çatı parapeti kodları sabit kalmak kaydı ile bina içerisindeki döşemelerde kademelenme yapılabilir. Belirtilen yüksekliği aşan yükseklikte çatı katı ve çekme kat oluşturulamaz.
Şeklinde değiştirilmesi )


KAYNAK:  BODRUM BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI http://www.bodrum.bel.tr/kararlar.asp?Bolum=Meclis&Detay=1&id=265


**İMAR KANUNU (1)


Kanun Numarası                         : 3194


Kabul Tarihi                                                  : 3/5/1985


Yayımlandığı R. Gazete                            : Tarih : 9/5/1985   Sayı : 18749


Yayımlandığı Düstur                : Tertip : 5   Cilt : 24   Sayfa : 378


Madde 21 – Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26 ncı maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden (….) (1) yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.


Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.


Ancak; derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe uygun olarak  mahallin  hususiyetine göre  belediyelercehazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen diğer tadilatlar ve tamiratlar ruhsata tabi değildir.


Belediyeler veya valilikler mahallin ve çevrenin özelliklerine göre yapılar arasında uyum sağlamak, güzel bir görünüm elde etmek amacıyla dış cephe boya ve kaplamaları ile çatının malzemesini ve rengini tayin etmeye yetkilidir. Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce yapılmış olan yapılar da bu hükme tabidir.


Ruhsat alma şartları:


Madde 22 – Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik (….) (1) bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gereklidir.


Belediyeler veya valiliklerce (….) (2) ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir.


Eksik veya yanlış olduğu takdirde; müracaat tarihinden itibaren onbeş gün içinde müracaatçıya ilgili bütün eksik ve yanlışları yazı ile bildirilir. Eksik ve yanlışlar giderildikten sonra yapılacak müracaattan itibaren en geç onbeş gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir.


Ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak başlanan yapılar:


Madde 32 – Bu Kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç; ruhsat alınmadan yapıya başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı ilgili idarece tespiti, fenni mesulce (…) (3) tespiti ve ihbarı veya herhangi bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur.


Durdurma, yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. Bu tebligatın bir nüshasıda muhtara bırakılır.


Bu tarihten itibaren en çok bir ay içinde yapı sahibi, yapısını ruhsata uygun hale getirerek veya ruhsat alarak, belediyeden veya valilikten mühürün kaldırılmasını ister.


Ruhsata aykırılık olan yapıda, bu aykırılığın giderilmiş olduğu veya ruhsat alındığı ve yapının bu ruhsata uygunluğu, inceleme sonunda anlaşılırsa, mühür, belediye veya valilikçe kaldırılır ve inşaatın devamına izin verilir.


Aksi takdirde, ruhsat iptal edilir, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan bina, belediye encümeni veya il idare kurulu kararını müteakip, belediye veya valilikçe yıktırılır ve masrafı yapı sahibinden tahsil edilir.


İdari müeyyideler: (1)


Madde 42 – (Değişik: 9/12/2009-5940/2 md.)


Bu maddede belirtilen ve imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanır.


Ruhsat alınmaksızın veya ruhsata, ruhsat eki etüt ve projelere veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının sahibine, yapı müteahhidine veya aykırılığı altı iş günü içinde idareye bildirmeyen ilgili fenni mesullere yapının mülkiyet durumuna, bulunduğu alanın özelliğine, durumuna, niteliğine ve sınıfına, yerleşmeye ve çevreye etkisine, can ve mal emniyetini tehdit edip etmediğine ve aykırılığın büyüklüğüne göre, beşyüz Türk Lirasından az olmamak üzere, aşağıdaki şekilde hesaplanan idari para cezaları uygulanır:


 


***BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU


Kanun Numarası                         : 2464


Kabul Tarihi                                : Tarih : 26/5/1981


Yayımlandığı R. Gazete              : Tarih : 29/5/1981   Sayı : 17354


Yayımlandığı Düstur                   : Tertip : 5   Cilt : 20   Sayfa : 280


 


Çeşitli harçların uygulama esasları ve ödenmesi:


Madde 85 – Bu bölümde yazılı harçlar makbuz karşılığında veya basılı damga vurulmak suretiyle peşin olarak ödenir. Harçların uygulanmasına ilişkin esas ve usuller İçişleri Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle belirlenir.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.