Bodrum Gündem

Basın Bayramı Kutlandı…

24 Temmuz Basın Bayramı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonun basın mensuplarına verdiği kahvaltıyla kutlandı.

Basın Bayramı Kutlandı…
25.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

Kocadon “Gazeteciye Baskının Olduğu Yerde Demokrasi’den Bahsedilemez” levonorgestrel price


BASIN BAYRAMI KUTLANDI Buy Prozac no prescription

24 Temmuz Basın Bayramı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un basın mensuplarına verdiği kahvaltıyla kutlandı. Bodrumlu basın mensuplarının yanında duayen gazeteci Bülent Akkurt ve Savaş Ay gibi isimlerin de katıldığı kahvaltı sıcak bir ortamda geçti.


Bodrum Gündem Haber


Türkiye’de sansürün kaldırıldığı 1908 yılından beri 24 Temmuz’da kutlanan Basın Bayramı nedeniyle kahvaltıda buluştu.


Bodrum Belediyesi tarafından Basın Bayramı nedeniyle düzenlenen kahvaltılı toplantı Marina Vista Otel’de gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazeteci Savaş Ay, gazeteci yazar Bülent Akkurt ve Bodrum’daki yerel ve ulusal basın mensuplarından 45 gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kocadon Türkiye’de ve yerel yönetimlerde gazeteciler üzerine uygulanan baskının giderek arttığını, medyaya baskının bulunduğu bir ortamda demokrasi ve hürriyetten bahsedilemeyeceğini belirterek “Türkiye’de en yoğun basın mensubunun bulunduğu merkezlerden biri Bodrum. Özellikle yaz aylarında küçük bir İstanbul’a andıran Bodrum’da dünyanın ve ülkemizin dünyaca ünlü isimleri tatil yaparken gazetecilerde zor şartlarda görevini sürdürüyor. Gazeteciye baskının olduğu bir ülkede demokrasiden sez edilemez. Gazeteci eleştirecek , soracak ve sorgulayacak , halkı yönetenler ve halka hizmet edenler ise bunlara mutlaka çağdaş bir ortamda yanıt verecek, eleştirileri hazm edecek. Hazımsız demokraside olmaz, medyada olmaz. Medyada her geçen gün artan baskıların farkındayız. En azından Bodrum’da yerelde görev yapan gazetecilere bu güne kadar bu baskının yapılmamasını sağladık, dileğimiz bu tür uygulamaların ülkemizin her yanında yapılması. 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığım dönemde her türlü eleştiriyi halk yararına olumlu yöne çevirerek yararlanmaya çalıştım” dedi.


Gazeteciler adına açıklama yapan yerel Gündem Gazetesi yöneticisi Fatih Bozoğlu ise Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ni okudu. Bozoğlu “Yerelde ve ulusalda gazetecileri amaç ve araç olarak kullanan ancak haklarını vermek için kılını kımıldatmayan medya patronlarına bugün daha çok görev düşüyor. Gazetecilerin çalışırken yasal haklarına sahip çıkmalarını ve özgür bir ortamda çalışmalarını sağlamak için yerel yöneticiler ve siyasilerden daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.


Toplantı sonunda Kocadon basın mensuplarınıza kalem hediye ederek “Kaleminizde yüreğinizde güçlü olsun, kimseye vermeyin kimseye kullandırmayın” dedi. metoclopramide without prescription


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.