Bodrum Gündem

Plajlarımız Yıldızlarına Kavuşacak..

Bakanlık, yılda 50 milyon kişinin denize girdiği plajlardaki düzensizliğe son vermek ve AB standartlarını sağlamak amacıyla altyapısını ÇEŞTOBun oluşturacağı bir çalışma başlattı.

Plajlarımız Yıldızlarına Kavuşacak..
05.09.2011
0
A+
A-


 

 

Plajlarımız Yıldızlarına Kavuşacak…
Order Retin-A online


Buy Cialis super active


Fluoxetine online

Bakanlık, yılda 50 milyon kişinin denize girdiği plajlardaki düzensizliğe son vermek ve AB standartlarını sağlamak amacıyla altyapısını ÇEŞTOB′un oluşturacağı bir çalışma başlattı.


 


Bodrum Gündem Haber


Proje tamamlandığında, plajlar oteller gibi yıldızlı olacak. Duşu, tuvaleti, soyunma odası, çöp kovası şezlongu, şemsiyesi olmayan plaj kalmayacak. Plajda mangal yakmak tarihe karışacak


Türkiye′nin doğa harikası plajları artık oteller gibi 5 yıldızlı olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı yılda 50 milyon kişinin denize girdiği plajlardaki düzensizliğe son vermek ve Avrupa Birliği ülkelerindeki standartları sağlamak amacıyla çalışma başlattı.


Bakanlığın Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ile birlikte altyapısını oluşturacağı proje tamamlandığında duşu, tuvaleti, soyunma odası, otoparkı, güvenliği, çöp kovası, şezlongu ve şemsiyesi olmayan plaj kalmayacak. Plajlara sahip olduğu özellikler, bulunduğu konum ve donanımları dikkate alınarak otellerdeki gibi yıldız verilecek. Turistler için hazırlanacak broşürlerde hangi plajın kaç yıldızlı olduğu ve ziyaretçilerine hangi imkanları sunduğu ayrıntılı olarak anlatılacak.


Türkiye plajlarını dünyaca ünlü İbiza ve Mayorka plajlarıyla rekabet eder hale getirecek projeyle, sahilde mangal yakma ve piknik yapma dönemi de sona erecek. Getirilecek kriterlere uymayan işletmeler kapatılacak. Bakanlık aynı zamanda kıyıların doğal ve kültürel özelliklerinin korunmasına da katkı sağlayacak düzenlemeyle ilgili yönetmeliği bu yıl içerisinde çıkarmayı hedefliyor.


Türkiye′de 1990 yılında yürürlüğe giren Kıyı Kanunu dışında plajların kullanımı ve standartlarına ilişkin bir düzenleme bulunmuyor. Kanunda sadece sahil şeritlerinin doğal ve kültürel özellikleri gözetilerek toplumun yararlanmasına açık olduğu belirtiliyor.


ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir, yasal boşluk nedeniyle plajların büyük bölümünün vergi numarası dahi olmayan işletmelerin eline geçtiğini söyledi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.