Bodrum Gündem

BODRUM KARNAVALINDA YAZARLARA SAYGISIZLIK…

12.09.2011
0
A+
A-

Bodrumun sosyal ve kültürel yaşamına renk getireceği iddiasıyla başlatılan Bodrum Karnavalı daha çok müzik ağırlıklı etkinliklerle sürüyor.

order Paxil online Karnavalın ne denli başarılı olduğu ya da kültürel ve ekonomik yaşama ne kadar katkı sunduğu konusunda görüş bildirmek istemiyorum. Çünkü yapacağım eleştiriler nedeniyle objektif davranmadığım düşünülebilir.


Bu konudaki görülerim saklı kalmak kaydıyla özellikle bir konunun üzerinde durmak istiyorum.


Bodrum Karnavalı etkinlikleri içerisinde programa sonradan ve zorlama eklendiğini sandığım,”Bodrum da yaşayan yazarlar kitap imza etkinliği” vardı.


Bu etkinlikte yer almam için bana da çağrı yapıldı ve diğer dört yazar arkadaşla birlikte belirlenen etkinlik alanında belirlenen saatte yer aldık. Bir de ne görelim, “karantinaya alınmış cüzamlılar” gibi bizi Hadigari’ nin loş bir köşesinde üç adet tahta masa bekliyordu.


Üstelik de saat 22. de başlayacak bir konser öncesinde saat 19.00 olarak bildiriliyor. Hiçbir tanıtım ve duyuru yapılmadığı gibi çok daha uygun mekanlar varken özellikle kimsenin gelemeyeceği bir yerin bu etkinlik için belirlenmiş olması ve organizasyon adına tek bir muhatabın bile olmaması bu yazarlara saygısızlık değil midir?


Günü birlik konser verip giden grupları bir daha bulamazsınız ama bu insanlar Bodrum da yaşıyorlar ve Bodrum’un sosyal ve kültürel yaşamına katkı yapmaya devam edecekler. Gerçi o müzik gruplarının sağladığı ekonomik faydayı bu yazarlar üzerinden elde etmek mümkün değil ama, açılışta Bodrum Belediye Başkanı sayın Kocadon’ un ifade ettiği” hiçbir fedakarlıktan kaçmadan,her türlü desteği vereceğiz, bu karnaval uluslar arası hale gelecektir” iddiası havada kalmıyor mu?


Bu tür kültürel etkinlikler, hele de yerel yönetimlerin desteğiyle yapılıyorsa yerel motiflere de önem verilmesi önemlidir. Aksi halde ticari bir organizasyon durumuna düşer ki, o zaman söylenecek çok daha fazla söz olacaktır.


Umarım ve dilerim salt beceriksizlikten kaynaklanan bir durumdur, aksi halde Bodrum da yaşayan ve yaşadığı kentin sosyal yaşamına her ortamda, en zor koşullarda katkı vermeye çalışan yerel sanatçı ve yazarların tepkisi çok daha farklı olur.


Her kim ya da kuruluş olursa olsun, bu gönüllü insanların onuruyla oynamaya hakkı yoktur. Onların kitapları aylarca, belki de yıllarca süren bir emeğin ürünüdür, sizin dar zamanda yasak savar gibi gerçekleştirmeye çalıştığınız organizasyondan çok daha anlamlı ve önemlidir.


Sanıyorum Bodrum Belediye Başkanı Sayın Kocadon’un da Bodrum’ lu yazarlara bir özür borcu vardır.


Karnaval içerisinde böyle bir etkinliği programa hiç almayabilirdiniz. Kimsenin söyleyecek sözü olmazdı. Ancak göstermelik olarak, gelecek karnavallara referans oluşturmak ve sözüm ona yazarlara da değer verildiğini göstermek adına hem programa alacaksınız, hem duyurusunu yapmayacaksınız, sonra da onların gururuyla oynayacak şekilde karanlık bir mekanda üç tahta masayla baş başa bırakacaksınız.


Üstelik de yüz metre ileride iskele meydanında, Mahfel kafenin çevresinde mahşeri bir kalabalık varken, böyle bir uygulamanın, yazarlara yapılan bu saygısızlığın hiçbir makul gerekçesi olamaz.


Kendi şehrinde yaşayan sanatçı ve yazarlara değer vermeyen bir yönetimin; uluslar arası karnaval, on iki ay turizm, dünya markası olmak gibi iddiaları inandırıcı olamaz.


Organizasyonu yapanların ticari kaygıları olabilir, çok da doğaldır ama bu insanların böyle bir derdi olmadığı gibi yerel yönetimlerin yapacağı her türlü sosyal içerikli projede gönüllü yer almaya hazır insanlardır.


Dilerim, bir daha bu tür yanlışlar, hatalar yapılmaz.


cheap Clonidine [email protected] purchase Indocin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.