Bodrum Gündem

Piri Reis Yola Çıktı, Gitmesi Gereken Yere Kadar Gidecek

Yeniköy Termik Santralinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız santralin konferans salonunda verilen brifinge katıldı.

Piri Reis Yola Çıktı, Gitmesi Gereken Yere Kadar Gidecek
25.09.2011
0
A+
A-

 


 


“Piri Reis Yola Çıktı, Gitmesi Gereken Yere Kadar Gidecek”


Yeniköy Termik Santrali’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız santralin konferans salonunda verilen brifinge katıldı.


Strattera online
 

Bodrum Gündem Haber

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, YEAŞ (Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim A.Ş.) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ve termik santral müdürleri ile incelemelerde bulunan, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, santral incelemesinden sonra yaptığı açıklamada Akdeniz’deki krize değindi.


 


Piri Reis Yoluna Devam Ediyor…


Bakan Yıldız Akdeniz’de Güney Kıbrıs ve İsrail ile doğal gaz arama nedeniyle yaşanan kriz ile ilgili olarak “Piri Reis yola çıktı, yoluna devam ediyor, gidiyor, nereye gidiyor diye sorarsanız, gitmesi gereken yere kadar gidecek” dedi. Buy cheap Accutane


Bakan Yıldız konuşmasının devamında “Tüm gelişmeleri gün gün, saat saat, an an takip ediyoruz, alınması gereken karar ve tedbirleri alıyoruz. Bir yandan Güney Kıbrıs ‘ın çalışmalarını takip ederken Dış işleri Bakanlığı’mız da gerekli planlamaları yapıyoruz, amacımız gerginlik yaratmak değil, ancak İsrail’in ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin uluslar arası sularda hukuka aykırılık giderilmeden arama yapıp sonda rakamlarını, rezerv ve kapasite açıklamalarını ciddiye almıyoruz. Piri Reis’te teknik kapasite ne gerekiyorsa gerekli teknik takviyelerde yapıldı yapılıyor, şu ana kadar Akdeniz’deki doğal gaz rezervleri ile yapılan tüm açıklamalar spekülasyondan ibaret gerçekçi açıklamalar değil, ciddi inceleme ve araştırmadan sonra bu rakamlar ve rezervler konusunda açıklama yapılabilir, yapılan açıklamaları ciddi ve bilimsel bir değeri yok” dedi.


 


Müdürler Bakanın Sorunu Yanıtlayamadı…


Bakan Yıldız, Yeniköy, Kemer ve Yatağan Termik santrallarinin üretim, teknik kapasite ve gelecek yıllara ait rehabilitasyon çalışmalarını dinleyen ve üç termik santralde de personel sıkıntısı çekildiğini belirten müdürlere Alman santrallerini incelemelerini önerdi. Bakan Yıldız “Genel Müdür Şerifoğlu ve santral müdürlerine, Almanya’daki santrallerde üretilen elektriğin personel sayısına oranı nedir, bizdeki üretim ile personel sayısı oranı, nedir?” diye sorup yanıt alamayınca konunun araştırılmasını istedi.


 


Yerli Üretime Önem Veriyoruz…


Enerji Bakanı Bakanı Taner Yıldız, kömür rezervlerinin bol olduğu bölgelerde yerli üretime önem verdiklerini belirterek “Enerji Bakanlığı olarak Türkiye’de elektrik üretimine yaklaşık yüzde 4 oranında katkı sağlayan bu bölgeye çok önemsiyoruz. Bu nedenle burası çevre ve iklim şartlarına en çok rivayet etmemiz gereken bir bölge olduğunu biliyoruz. Yerli üretim kaynaklarımızdan kömüre önem veriyoruz. Bakın bu bölge doğası, denizi, cennet ormanları ile muhteşem bir bölge ancak kömür rezervleride var. Bizim amacımız doğayı ve çevreyi koruyarak bu zengin kömür yataklarınıda değerlendirmek, iki değerimizden de vaz geçemeyiz. Bu nedenle bu üç santrale kısa zaman önce 220 milyon dolar yatırım yaparak filtre ve bacaları yeniledik, halkımızın sağlığın ön planda tuttuk. Yine üretim sırasında normal değerlerin üzerine çıkıldığı zaman üniteleri anında devre dışı bırakıyoruz. Yalnızca enerji başlığı altında yola çıkmıyoruz, özellikle sahil ve kıyı şeridindeki bu bölgelere çok önem veriyoruz.” dedi. order Propranolol online


 


Bakan Yıldız ardından santral yöneticileri ile birlikte kazan dairelerini, santralin bilgi işlem bölümünü, bacagazı tesislerini gezdi incelemelerde de bulunan Bakan Yıldız, Kemerköy santralinde incelemelerde bulunmak üzere Yeniköy Termik Santrali’nden ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.