Bodrum Gündem

7 Öğüt, 7 Kıyafet..

Mevlâna Celâleddin-i Ruminin doğumunun 804. yıl dönümünde Bodrum İnanç Otelde düzenlenen Hz.Mevlananın 7 Öğüdü Temalı defile büyük beğeni topladı.

7 Öğüt, 7 Kıyafet..
01.10.2011
0
A+
A-


 

 

7 Öğüt, 7 Kıyafet…

Mevlâna Celâleddin-i Rumi’nin doğumunun 804. yıl dönümünde Bodrum İnanç Otel’de  düzenlenen  “Hz.Mevlana’nın 7 Öğüdü” Temalı defile büyük beğeni topladı.


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


İzmir Türk Kültür ve Sanat Derneği Karşıyaka Şubesi ile Bodrum Tarih Kültür ve Sanat Derneği’nin desteğiyle yapılan defilede, Mevlana’nın 7 öğüdünü anlatan 7 kıyafet ney dinletisi eşliğinde tanıtıldı.


Order Fluoxetine “Hz.Mevlana’nın 7 Öğüdü” Temalı defiledeki  7 giysiyi çeşitli meslek sahibi , amatör  6 manken sundu. Hz. Mevlana’nın 7 öğüdünün yer aldığı defiledeki kıyafetlerin tasarımını Ceyda Esendemir  yaptı.  Defilede sergilenen kıyafetlerle ilgili görüştüğümüz Ceyda Esendemir “Çocukluğumdan bu yana tasavvuf kültürü içinde yetiştim. Bu nedenle o dönemlerden bu yana hep tasarım yapardım. Kıyafetler ilk kez 2008 yılında İzmir’de tanıtıldı. Mevlana’nın doğum günü olan 30 Eylül’de de Bodrumlular için bu defileyi düzenledik. Mevlana’nın öğütlerini farklı sanatlar üzerinde anlatarak hatırlattık. Kıyafetlerin bir çoğunda ebru sanatı kullanıldı, hat sanatı işlendi. Tasarım ya da tasavvuf üzerine hiç eğitim almadım. Bu kültür içinde yetiştiğim için tamamen içinden geldiği gibi hazırladım.” Dedi. Ceyda Esendemir’in tasarımını yaptığı kıyafetler 6 ayda tamamlanmış.  


Defilede sergilenen 7 giysiyi 6 manken sunarken,  başlangıç ve son giysiyi aynı manken sundu. Defileyi organize eden Kıvanç Esendemir bunun sebebini açıklarken, “başlangıç aslında sondur, her son da yeni bir başlangıçtır” felsefesinin olduğunu söyledi. Yaklaşık bir saat süren defileyi izleyenler sık sık mankenleri alkışladılar.

buy Tadalafil

Defilede sunulan 7 giysinin ifade edildiği  Mevlana’nın 7 öğüdü


1.      Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol


2.       Şefkat ve merhamette güneş gibi ol


3.       Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol


4.       Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol


5.       Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol


6.       Hoşgörülülükte deniz gibi ol


7.       Ya olduğun gibi görün… Ya göründüğün gibi ol


Defilede Ceyda Esendemir’in tasarladığı giysilerini amatör mankenler sergiledi. Giyisileri sahnede sergileyen amatör mankenler Lale Kirişçi doktor, Gül Şafak avukat, Gülay Erkan televizyon program yapımcısı, Begüm Demirer öğrenci, Selma Demirer Yüksek Makine teknikeri ve  Elif Yetim öğrenci.


Yapılan organizasyonla buy Propranolol online   ilgili Kıvanç Esendemir  “Hz. Mevlana Kur’an ve son Peygamberin ölümsüz ve evrensel mesajını, kendi gönül deryasında bir tasavvuf neşvesi içerisinde özümseyerek, yaşadığı çevreye ve zamana iletmiş, takipçileri tarafından da bütün aleme ve tüm zamanlara yayılmıştır. O, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmiş ve bu sevginin tezahürü olarak terbiyecilik ve öğreticilik şevkini, aşk, şiir ve sanat hazinelerini çeşitli yollardan ve çeşitli eserlerle beşeriyete sunmuş ilahi bir tebessümdür. Hz. Mevlana’nın pek çok sözü ve öğüdü, dünyanın en büyük medeniyetlerinden birini kurmuş ve yaşatmış olan kültür coğrafyamızda birer vecizeden ziyade adeta atasözü gibi kabullenilmiştir. Bu sözlerden biri de: “Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol düsturudur.”  dedi.


İzmir Türk Kültür ve Sanat Derneği Karşıyaka Şubesi ile Bodrum Tarih Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa tertip ettiği defileye Kıvanç Otel ev sahipliği yaparken, defile sonrasında Kur’an-ı Kerim okundu.


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.