Bodrum Gündem

Her Yöne 90 Dakika

Her Yöne 90 Dakika
04.11.2011
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi Salonunda, Bodrum Sahnesi tarafından organize edilen aldığı “HER YÖNE 90 DK” adlı komediyle perdelerini Bodrumlu sanatseverlere açtı.

 Dilek Cebeci/Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi Salonunda, Bodrum Sahnesi tarafından organize edilen ,2010 yılı Mart ayında Faruk SOFUOĞLU tarafından kurulan İstanbul Meydan Sahnesi Seyfi Şahin’in yazdığı, -Müziklerini Aras Deniz SİPAHİ’nin bestelediği Ahmet ÇEVİK, Aylin KABASAKAL, Deniz ORAL, Fulden AKYÜREK, Şule CENGİZ ve Veysel DİKER’in rol aldığı “HER YÖNE 90 DAKİKA” adlı komediyle perdelerini Bodrumlu sanatseverlere açtı.

Tiyatronun kurucusu Faruk Sofuoğlu  “Çoğu özel Tiyatronun kapandığı günümüzde Tiyatro sevgisini genç kuşaklara aktarmayı amaç edinen İstanbul MEYDAN SAHNESİ, kendi bakış açısıyla toplumsal olayları kendi mizah penceresinden halkımıza aktarmayı, güldürürken düşündürmeyi hedeflemektedir. Çünkü sanat toplumun aynasıdır ve biz tiyatroların da amacı halka aynayı tutmak ve yaşadığımız gerçekleri bir kez daha gözler önüne sermektir…” dedi.

İki perdelik oyunda, Türkiye ekonomisi ve işsizlik gerçeği, emeklilerin durumları, sosyal paylaşım sitelerinde kurulan ilişkiler, televizyonda yayınlanan dizilerin toplum üzerindeki etkileri,  teknolojinin toplum üzerindeki etkileri skeçlerle komik bir dille anlatıldı. Polis memurlarının kavga eden iki kadını sorguya alması ve bu iki kadından birinin milletvekili birinin de bakan yakını olması ve daha sonra başlayacak olan sürgün hikayesi de skeçlerden biriydi. Oyunun son bölümünde ise çoğu televizyon kanallarında yayınlanan evlendirme  programları konu edildi. İzleyicileri de sahneye çıkarıp oyuna dahil eden tiyatro oyuncuları izleyicileri kahkahaya boğdu.

Salonu dolduran ve oyunu beğenen  Bodrumlu tiyatro sevenler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.