Bodrum Gündem

BEYAZ ADAM…

24.12.2011
0
A+
A-

Dünya 1948?de  Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile tanıyor ?soykırım? kelimesini. Hukuksal tanımı yapılıyor? Basitçe; Soykırım, ırk, canlı türü, siyasal görüş, din, sosyal durum ya da başka herhangi bir ayırıcı özellikleri ile diğerlerinden ayırt edilebilen bir topluluk veya toplulukların bireylerinin, yok edicilerin çıkarları doğrultusunda önemli sayıda ve düzenli biçimde yok edilmeleridir.

Tanım bir işe yaramıyor ya da tanımdan kimse bir şey anlamıyor ki 1994 Ruanda Soykırımı ve 1992-1995 Bosna Soykırımı giriyor tarih sahnesine. Dünya eli kolu bağlı seyrediyor. Binlerce insan katlediliyor.  Kimse engel olamıyor.

Fransa karanlıklara ışık saçan üçlemesi ile yazıldı tarih sayfalarına? isotretinoin online Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik? Dünya üzerinde hepimizin tek tek içselleştirip, yerleştirdiğimiz yere kazımamız gereken bu sloganın tersi oldu bu yüzyılda…

?Yok demek buy Promethasin yassahhh kardeşim!?

Adamlar tarihi yazdı, doğruluğunu da tescil etti, yanlış olma ihtimaline karşılık gelecek bir sözün önünü de kesti. Aydınlığın sembolü olmuş Fransa zihinleri karanlığa boğmak yolunda önemli bir adım attı.

Keyifleri bilir?

Düşündüğünü ifade etme özgürlüğünü aldılar insanın elinden?

Hal böyle olunca boykot mevzusu işin içine girdi. Hal böyle olunca herkes yazmaya başladı. Hal böyle olunca aman bu topraklarda kırgınlık olmasın diyenler ?Ermeni Kardeşlerimiz? diye başlayan yazılar yazmaya başladılar.

Aynı ülkede yaşayan insanların eşit olduğu ilkesinden yola çıkarak ?Ermeni kardeşlerimiz? kelime ikilisini çok tehlikeli buldum.

Yani ?Biz Ermeni olmayanlar, büyük ve harika olarak minik kardeşlerimizi severiz, bağrımıza basarız, bak online casino ne güzel beraber yaşıyoruz.? Aslolan biziz bir de onlar var.

 Alt ve derin okumalara ihtiyaç var çoğu zaman? Biz ve onlar? Biz kimiz peki? Ermeni kardeşlerimizi ?biz? içine dahil edemeyen zihin nereden besleniyor? Sanırım tarihten gelen kırıntılardan? Bunlar öyle kırıntılar ki bizi kurabiye adama dönüştüyorlar. Çıtır çıtır yeniyoruz sonra.

1996?da Genocide Watch ?Soykırımın 8 Aşaması? isimli bir rapor sundu. Bu rapora gore soykırımların öngörülebilen fakat engellenemez olmayan 8 aşamada gerçekleştiğini söyledi. 1. Madde Sınıflandırma idi; İnsanlar ?bizler ve onlar? diye bölünür.  Açık ve net? İlk once biz ve onlar geliyor?  Bizin içine dahil olanlar söz söyleme hakkını kendinde gören güç sahipleri? Soykırımın temelinde yatan, ona yol açan bu zihin?

Boykottan daha önemli bir kısım var bugün, Fransa?nın gereğince sahip çıkamadığı Özgürlük, Eşitlik ve Kardeşlik? Şu kardeşlerimiz, bu kardeşlerimiz, o kardeşlerimiz laflarını bırakıp kardeşliğin hepimizi kapsayan bir güç olduğunu, din, dil, etnik köken, soy-sop ve ayrıştırmaya bayıldığımız daha ne varsa hepsinden vazgeçip eşit olduğumuzu ve ?Yassah kardeşim!? dayatmalarının dünyanın özgürlüğüne purchase Indocin online büyük bir engel olduğunu anlamaya ihtiyacımız var.

Belki de tam zamanı?

Siyasi oyunları, planları, düzenleri kaldırıp kenara koyacak budur?

?Beyaz Adam?ı oynamayı bırakmak lazım? ?Beyaz Adam? dünyaya çok zarar verdi.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.