Bodrum Gündem

Kaçak Otel İddiasına Rest?

Kaçak Otel İddiasına Rest?
04.05.2012
0
A+
A-

OLDUDA BİTTİ MAŞALLAH…

Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği ve çevreciler tarafından 29 Nisan günü yapılan basın açıklamasında, kaçak olduğu iddia edilen butik oteli yapan inşaat firması, 30 Nisan’da ruhsatı aldığını açıkladı.

 

Bodrum Gündem Haber

Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği ve çevreciler tarafından 29 Nisan günü yapılan basın açıklamasında, kaçak olduğu iddia edilen butik oteli yapan inşaat firması, 30 Nisan’da ruhsatı aldığını açıkladı. İç-Me Tur İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş. Proje Müdürü Turgay Türkoğlu “Kaçak inşaat değil, 50 milyon dolara mal olacak turistik tesis yapıyoruz, iki arsayı birleştirdikten sonra tadilat ruhsatı verdiğimiz belediyede iş uzun sürünce bazı yanlış anlamalar oldu. Çevreciler iyi niyetimizi suistimal etti. Bu beldedeki yanlış yapılaşmaya göz yuman çevreciler, bizi günah keçisi yaptı. Ancak yatırımdan vaz geçmeyeceğimiz gibi o çevrecilerin bulundukları siteleri de mercek altına aldıracağız, hukuki süreç başlatacağız” dedi.

 

ÇEVRECİLER KAMUOYUNU YANILTTI?

 

Gündoğan Buruncuk Mevkii’nde geçen yıl İç-Me Tur İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından inşaatına başlanan 124 yataklı butik otel inşaatının kaçak ve ruhsatsız devam ettiğini iddia eden Peynir Çiçeği Derneği ve çevreciler, 29 Nisan’da yaptığı basın açıklamasıyla konuyu kamuoyuna duyurmuştu. Konu ile ilgili olarak Bodrum Kaymakamı da bir açıklama yaparak kaçak inşaata izin verilmeyeceğini bildirmişti.

 

Proje Müdürü Turgay Türkoğlu, inşaatın kaçak ve ruhsatsız iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Çevrecilerin yanlış bilgilerle basın aracılığı ile kamuoyunu yanılttığını belirten Türkoğlu, “İlk parseli ve ona ait ruhsatı 2010 yılında alarak inşaata başladığımız günden beri yasalara aykırı hareket etmedik. İkinci arsayı alıp projeyi büyütmek istediğimizde tadilat projesini hemen sunduk. Bir inşaat firması olan şirketimiz ilk kez turizmde yatırım kararı aldı. Yörenin mimarisine uygun projeyi hazırladık. Bakanlık dahil tüm yetkililere sunduk. Kaçak inşaat değil, 50 milyon dolara mal olacak turistik tesis yapıyoruz. İki arsayı birleştirdikten sonra tadilat ruhsatı verdiğimiz belediyede iş uzun sürünce bazı yanlış anlamalar oldu. Belediye bize proje ve ruhsat ile ilgili bir haftada yanıt vermesi gerekirken iş uzadı.” dedi.

 

ÇEVRECİLERİN BULUNDUKLARI SİTELER MERCEK ALTINA ALINACAK?

 

Proje Müdürü Turgay Türkoğlu, inşaatın kaçak ve ruhsatsız iddiasında bulunan çevrecilerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiklerini söyleyerek ?Çevreciler iyi niyetimizi suistimal etti. Bu beldedeki yanlış yapılaşmaya göz yuman çevreciler bizi günah keçisi yaptı. Ancak yatırımdan vazgeçmeyeceğimiz gibi o çevrecilerin bulundukları siteleri de mercek altına aldıracağız, hukuki süreç başlatacağız? şeklinde bir açıklama yapması dikkat çekiciydi.

 

29 NİSAN?DA İHBAR, 30 NİSAN?DA RUHSAT?

get Cialis Professional

 

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ise yaptığı yazılı açıklama ile inşaata ruhsatın 30.4.2012 tarihinde verildiğini belirterek, “Beldeye yapılan turistik bir yatırım ile ilgili resmi tüm işlemleri yaptık ve 30 Nisan tarihinde inşaat ruhsatını verdik. İlgili makamları da bildirdik. Kimse ile gerginlik yaşamak istemiyoruz, amacımız beldeye yapılacak yatırımlara engel olmak değil. Ancak yasal süreci de yakından takip ediyoruz” dedi.

 

GÜNDOĞAN BELEDİYESİ USULSÜZLÜĞÜ ÖRTÜYOR?

 

Protesto eylemini yapan Peynirçiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek, “Bodrum Kaymakamlığı Gündoğan Belediyesi’nden aldığı resmi bilgilere dayanarak derneğimize 25 Nisan tarihinde gönderdiği yazıda, söz konusu inşaatın izinsiz ve ruhsatsız olduğunu bildirmiş, doğrulamıştır. Bunun üzerine 29 Nisan tarihinde Gündoğan sahilinde yaptığımız basın açıklamasında kaymakamlıktan aldığımız bu bilgileri basın ve kamuoyu ile paylaştık. Belgeleri ve fotoğraflarını da sunduk. Gündoğan Belediyesi inşaatın ruhsatsız, izinsiz ve kurallara aykırı olduğunu şubat ayında tespit etmiş ancak inşaatı durdurmamıştır. Basın açıklamamızdan bir gün sonra 30 Nisan tarihinde Gündoğan Belediyesi usulsüzlüğü örtmek istercesine inşaata ruhsat düzenlediğini 4 Mayıs tarihinde açıklamıştır. Bu arada inşaat tüm hızıyla ilerlemiş ve halen devam etmektedir” dedi.

 

buy propranolol

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi tarafından Basına ve Kamuoyuna yapılan yazılı açıklama şu şekildedir: 

Bir süre önce kamuoyuna duyurulan ve  basın kuruluşlarında yer alan  Beldemiz Buruncuk mevkiindeki otel inşaatı ile ilgili basın açıklamasıdır.

Basında yer alan turizm yatırımıyla ilgili süreç şöyle işlemiştir: 

1)     Gündoğan Beldesi Buruncuk Mevkii 7 Pafta 689 Parsele (7.743.26 m²) Belediyemizce Mimarlar Odasından onaylı olan projeye Belediyemizce 31.12.2010 tarih ve 2010/148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 sayı ile inşaat ruhsatı verilmiştir. 

2)     İnşaatların yapım aşamasında Belediyemizce 21.02.2012 tarihinde yerinde yapılan kontrollerde inşaatın bir kısım yerlerinin ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmakta olduğu tespit edilmiş olup yapı tatil zaptı düzenlenmiş ve Belediye Encümenine sunulmuştur. 

3)     Belediye Encümenin 08.03.2012 tarih ve 44 sayılı kararı ile cezai işlem yapılmış ve 30 gün içerisinde ruhsat ve eklerine uygun hale getirilmesi istenmiştir. (Encümen Kararı mal sahiplerine posta yolu ile 22.03.2012 tarihinde tebliğ edilmiştir.) 

4)     Söz konusu 7 pafta 689 parsel sahipleri daha önce satın almış oldukları 688 parsel (yapılaşma olmayan parsel) ile 689 parselin birleştirme işlemleri için hazırladıkları dosyayı Belediyemize sunmuşlar ve Belediye Encümenimizce 16.02.2012 tarih ve 33 No?lu kararı ile birleştirme işlemi yapılmış ve 19.981.59 m²?lik N18c-13a-1d Pafta, 358 Ada, 1 Parsele dönüştürülmüştür. 

5)     İç-Me Tur. İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yeni oluşan 19.981,59 m²?lik 358 Ada, 1 Parsele yapılmak istenen yıldızlı otel ve pansiyon projeleri, mimarlar odası ve yapı denetim firmasınca onaylı olarak yasal süre içerisinde (05.04.2012 tarihinde) belediyemize sunulmuştur. 

6)     Belediyemizce yeni sunulan projeler incelenmiş ve sonucunda 30.04.2012 tarihinde 2012/21-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 sayılar ile inşaat ruhsatları düzenlenmiştir. 

7)     İnşaatların denetimi 4708 sayılı Yapı Denetim Kanuna istinaden Yapı Denetim Firmaları tarafından yapılmaktadır.

 Saygılarımla 

 İbrahim Bilgi

Gündoğan Belediye Başkanı

 KONU İLE İLGİLİ BİR ÖNCEKİ HABER İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ:

http://www.bodrumgundem.com/2012/04/30/pansiyon-mu-rezidans-mi-gundogan%e2%80%99da-kacak-otel-insaati%e2%80%a6/ order metoclopramide online

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.