Bodrum Gündem

2012-2013 Adli Yılı Başladı?

2012-2013 Adli Yılı Başladı?
03.09.2012
0
A+
A-

Buy Strattera 2012-2013 Adli Yılı Bitez?de bulunan  Adalet Sarayında yapılan  törenle başladı.

Bodrum Gündem Haber

1 Eylül sabah 09:15?te Adliye önündeki Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan Adli Yıl açılış törenine Bitez?de bulunan Adalet Sarayındaki Konferans salonundaki konuşmalarla devam edildi.  Konuşmaların ardından açılış törenine katılan hakim, savcı ve avukatlarla katılımcılara  kokteyl verildi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, 2012-2013 yılının Türkiye?ye ve tüm insanlığa barış, esenlik ve mutluluk getirmesini ve yargı yönünden başarılı bir dönem olmasını diledi.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit?in adli yıl açılışında yaptığı konuşma :

Her yıl olduğu gibi bu yılda adaletin gerçekleştiği kanaat ve inancı oluşturacak kararlara imza atılacağı bir yeni adli yılın  müjdecisi olmasını temenni ediyoruz.kuruluşundan bu güne aldığı mesafe ve son yıllarda  elde ettiği kazanımlar itibariyle,yerel,bölgesel ve ulusal düzeyde saygın bir yer edinen,her fırsatta yaptığı organizasyonlar,sosyal, Generic Viagra generic Kamagra kültürel etkinliklerle,seminerlerle,Barolar Birliğindeki  çalışmaları ile  ortaya koyan Muğla Barosunun bir mensubu olmaktan gurur duyduğumu ayrıca ifade etmek isterim. 

Gelişmekte olan ülkemizde yargı alanında ki sorunları çözmek için kat etmemiz gereken uzun bir yol olduğu muhakkaktır. Yargı mensuplarının işbirliği ve karşılıklı hoşgörüsü ile çağdaş ve sorunlardan arınmış bir yargı sistemine kavuşmak en büyük dileğimiz ve amacımızdır.Bu dileğimizin yerine geleceğine inancımız tamdır.

Her adli Yılda  talebimiz Bodrum gibi köy ve beldeleri ile birlikte nüfusu 150.000 ?ne dayanmış olan bir ilçenin, Adalet Bakanlığı bölge sıralamasında mutlaka 1.bölge olması,  Ağır ceza mahkemesi,ayrı bir Aile ve ayrı bir  iş mahkemesinin kurulmasıdır.Bunun için yıllardır Baromuz da  tüm gayreti göstermiş ve göstermektedir.Ancak halen bu çabalar sonuçsuz kalmıştır.Temennimiz en yakın zamanda Bodrumun hak ettiğini elde etmesidir.

Geçmiş senelerde Baromuz olarak,Bodrum  Adliyesinde  personel ihtiyacının giderilmesinin  zorunlu olduğunu ve önemini vurguladık.Bizim için memnuniyet vericidir ki,adliyemize geçen adli yılda çok sayıda personel alımı gerçekleştirilmiştir. Başsavcımızdan istirhamımız bazı meslektaşlarımızdan gelen yakınmalar karşısında , yeni personelin, sadece bigi anlamında değil, davranışları konusunda da  eğitilmesidir. 

Konuşmamızın bu bölümünde de Bodrum adliyesinde görev yapmakta olan avukatlarımızı ilgilendiren  ve sürekli olarak temsilciliğimizden  dile getirilmesi istenen ve  Bitez adliyesi açılışından beri çözüme ulaştırılamayan otopark  sorununu dile getirmek istiyorum.

Yargının saç ayağı olan savunma mekanizmasının temsilcisi olan avukatlarımızdan, hakim ve savcılarımız ve adliye mensuplarından alınmayan  otoparka giriş ücreti alınması  bizleri üzmektedir.Hepimiz Adliyeye görevlerimizi ifa etmek için gelmekteyiz.Ki çoğu zaman duruşmaların çok fazla olduğu zamanlarda abonesi olduğumuz otoparka araç bile koyamaz durumu gelinmektedir.Otopark ihalesinin ağır yükünün avukatların omuzlarına yüklenmesi karşısında  Sayın Başsavcımızdan  bu konuda çözüm bekliyoruz.

Yeni bir adli yıla başlama heyecanımızı  Uzun uzun sorunlarımız anlatarak   gölgelemek yerine  çözümlenmişlerin yanına yenilerinin eklenmesini temenni etmenin doğru olacağını düşünüyorum.

Sorunlarımız  ortak,ancak çözümsüz değil. Ülkemizde hukuk devletinin, hukukun üstünlüğünün, yargı bağımsızlığının, adil yargılanma hakkının, demokrasinin tam anlamıyla yaşama geçirilmesi bizlerin kararlı mücadelesi ile gerçekleşebilir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.