Bodrum Gündem

KRİZ NASIL YÖNETİLEMEZ?

20.11.2012
0
A+
A-

Televizyonda Atatürk Hava Limanından naklen yayın seyrediyorum. Manchester United futbol takımını karşılamaya gelen Galatasaraylı taraftarların ellerinde ?Cehenneme Hoş geldin? yazılı pankartlar var. ?Kırmızı Şeytan? lakaplı İngiliz takımı futbolcularına ince esprili bir karşılama düzenlenmiş ama anlayan kim?

Polis toplanan taraftarın sayısını görünce telaşlanıyor ve itişmeler başlıyor, sonunda biber gazı sıkarak kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Televizyonda fikri sorulan bir yorumcu ?bunlar hayvan, hayvan demeye de utanıyorum, hayvanlara ayıp oluyor? diye fikrini açıklıyor.

Bodrumda meyhane işleten eski hakemimizin durumdan çıkarttığı anlam işte bu kadar. Ona göre Manchester takımı derhal ülkesine geri dönmeli, Galatasaray da Şampiyonlar liginden ihraç edilmeliymiş. Böylece bu olay ?Kriz Yönetimi? eğitimi veren akademisyenler için ?Kriz Nasıl Yönetilemez? başlıklı bulunmaz bir kaynak olarak literatüre geçiyor. Hakem eskisinin utanılacak yorumları da internette You Tube listelerinde rayting buluyor. Tebrikler?

10 Kasım Atatürk?ü anma törenleri hazırlıkları yapılırken birkaç gün önce İstanbul Taksim meydanına dozerleri sokarak inşaata başlayan yöneticiler de Taksim Atatürk Anıtına çelenk koymak isteyenlere bir ders veriyor: buy Cytotec Proscar order İşte kriz böyle yönetilemez?

Aynı günlerde Anıt Kabir?e ziyaret yasağı koymaya çalışanlar da aynı dersten bir paragraf sunuyorlar. Neticede her sene yüz bin civarında olan ziyaretçi sayısı bu sene yasağı delerek dört yüz bini aşıyor. Yani ?kriz nasıl yönetilemez? teorisi rakamsal olarak da ispatlanıyor. ADD çabalasa bu kadar ziyaretçi toplayamazdı.

cheap cialis super active

Olaya dar bir pencereden bakarsanız günü kurtardığınızı sanabilirsiniz ama bu iyi bir yönetici olduğunuz konusunda şüpheler yaratır. Zaman geçer bir bakarsınız tarih sizin için neler yazmış.

Biz yakın geçmişimizde bunlardan çok gördük. İstanbul?da Haliç?i temizleyeceğiz diye bütün pis suyu boğaza karıştıranlar, deprem felaketine önlem alıyoruz diye ev sahiplerini soyanlar, askeri denetleyeceğiz derken polis devletine ışık yakanlar v.s.

Açıkçası siyasilerimizi batı ülkelerindeki ileri yönetim kurslarına göndersek de biraz ?Kriz Yönetimi? öğrenseler iyi olacak. Yoksa cezayı hep vatandaşlar çekmeye devam edecek?

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.