Bodrum Gündem

Ramazanda Kalp Sağlığınıza Dikkat Edin

Ramazanda Kalp Sağlığınıza Dikkat Edin
09.07.2013
0
A+
A-

 

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, oruç tutmanın kalp sağlığı ile olan ilişkisi hakkında bilgiler vererek, yaz sıcaklarına denk gelen ramazanda oruç tutacak olan kalp hastalarını uyardı.

Vermox online cheap Generic Viagra

Bodrum Gündem Haber/9 Temmuz 2013

Uzun süreli açlığın kalp hastaları üzerinde temel bir takım olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, bunun başlıca

Xenical order

Uzman Doktor Nejat Sönmez

nedenlerini şöyle açıkladı; ?Beslenmenin gün içinde kısıtlı bir zamana sıkıştırılması nedeniyle bu zaman diliminde fazla miktarda ve ağır yiyeceklerin yenmesi ve ilaç kullanımının aksaması olarak özetlenebilir. Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında aşırı sıvı kaybına bağlı tansiyon düşüklüğü de insan hayatını tehdit edebilmektedir? dedi .

TEMEL İKİ NOKTAYA DİKKAT

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nejat Sönmez, oruç tutarken temel iki noktanın sıvı tüketimi ve yemekler açısından vücudun oruçlu olduğu süre içindeki kayıpları yerine koymak olduğuna dikkat çekerken ?Ani ve hızlı gıda alımından kaçınarak iftar ile sahur arasındaki tüm zamana yayarak yeterince su içmek ve dengeli beslenmek temel prensip olmalıdır. Ramazan ayında hastanelerin acil servislerine daha çok iftar ile sahur arasında, tokluk süresinde, başvuru olmaktadır, diye konuştu ve ekledi:?Kronik hastalığı olanların aşırı sıcaklarda oruç tutmaları riskli olup kalp hastalarının, şeker hastalarının, böbrek fonksiyon rahatsızlıkları olanların mutlaka kardiyoloji uzmanına ve/veya iç hastalıkları uzmanına başvurarak onay almaları gerekmektedir.? dedi.

KİMLER RİSKTE?

Kalp hastalarının ve risk grubunda olanların sıcak havanın etkilerine hazırlıklı olmaları için; doktorları ile görüşerek, gerekli tedbirleri almaları gerekiyor. Ailede kalp hastalığı öyküsü, şeker hastalığı, yüksek tansiyonu olanlar, sigara içenler, iyi kolesterolü düşük olanlar ve 40 yaş üzerindeki hareketsiz, stresli yaşam tarzı olanlar ve şişmanlar risk grubundalar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.