Bodrum Gündem

CHP ZAMANI

05.09.2013
0
A+
A-

Bundan sonra çok şey eskisinden farklı olacak, olmalı.

Kalben siyaset yapan, kalbiyle düşünen bir adam olarak,

Benim için çok mutlu olduğum bir süreç başladı?

Bodrum, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, ülkemin aydınlık yarınlarına umut olacaktır?

Birçok kimsenin ve dostlarımın beklenti içinde olmasına karşın,

Meclis üyeliği gibi önemli bir hizmet seçeneğini,

Kendi adıma tercih etmenin yanlış olacağını düşündüm.

Bunun en büyük nedeni, bugüne kadar CHP?ne olan inancım ve söylemlerimdir.

Bunu gölgeleyemezdim?

İçinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik konjonktürün maalesef iç açıcı olmadığı ortadayken, değişen ve gelişen politikalara ve toplumsal mesajlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Genel Merkezin yeni ve değişime açık politikalarını görüyor ve destekliyorum. Gerek ilçe ve il danışma kurulu toplantılarında, gerekse birebir yaptığımız görüşmelerde, üst yönetimin ifadelerinin, bende ve benim gibi düşünen birçok siyaset yapıcıda ve halkımızda karşılık bulduğu inancındayım. Fakat CHP?nin şu an için, önünde aşması gereken en büyük engel olarak, aynı gelişimi ve inancı, yerel örgütlerine samimiyetle anlatamaması olarak görüyorum. Yerelde, partiye emek verenlerin hassasiyetlerini  göz ardı etmeden,  yurtsever, aydın, demokrat ve  ?? Özgürlükçü Gezi Ruhu ?? nu da içine alan, cesur siyasi birlikteliklere, yöntemlere ve siyaseten inisiyatif kullanabilecek kararlı ve donanımlı yerel politikacılara ihtiyacımız var.

Partimizi mutlaka büyütmeli ve yanı başımıza kadar gelerek, Bodrum Halkını, yerel yönetimlerini dinamiklerini ( STK?lar ) tehdit eden, her tatilini kasabamızda yapmasına rağmen, insanımızın içine çıkacak sevgi ve hoşgörüyü kendinde bulamayan, ülkemizi yöneten anlayışa karşı en medeni ve akılcı cevapları verebilmeliyiz. Bu anlayış, maalesef ileri demokrasi diyerek, demokrasinin kurum ve kurumlarıyla işlevselliğini, kendi politik amaç ve esaslarına göre yeniden tanımlamaya kalkmakta, kendi inanç ve toplumsal yaşam tarzını, ülkemiz insanına dayatmaktadır.

Bodrum, her zaman söylediğimiz gibi, yurdumuzun aydınlık yüzüyse eğer; ? Dağ Fare Doğurmamalı ?, Karşı devrimci politik sürece, mutlaka gereken yanıt verilmelidir. Ama bunu yaparken, boş vaatlerle, yanlış stratejilerle, hazırlıksız ve eksik yerel yönetim politikalarıyla ya da sadece yerel siyasi dengeleri gözetme kaygısıyla, bugüne kadar süregelen ayak oyunlarıyla değil; ülkemiz ve Dünya ekonomik ve siyasi gelişmelerine ve taleplerine, yerel değerlerden kopmadan entegre olabilecek doğru stratejilerle, çağın gerisinde kalmayan, modern alt ve üst yapı projeleriyle ve sosyal demokrat yerel yönetim anlayışlarını hayata geçirebilecek bilgi, güç ve cesaretle hareket edilmelidir.

2014 yerel seçimleri, yolun sonu değildir. Ama benim için, aydınlık bir geleceğe olan inancımın umut yolculuğudur. Bu yolculukta, Sosyal Demokrasinin ilkeleri doğrultusunda aday olan tüm partili yoldaşlarıma, çıktıkları bu zorlu yolda başarılar diliyor, medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum.

Unutmayalım ki; Siyaset, kişi eliyle, ama toplumsal fayda esasına göre şekillenmeli ve yürütülmelidir.

Yolunuz açık, yüreğiniz Bodrum aşkıyla dolsun?.

Eyvallah

Serdar GÜNDOĞ

 

 

 

  Retin-A without prescription Valtrex buy online Topamax online

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.