Bodrum Gündem

BİR YARIŞIN ARDINDAN

30.10.2013
0
A+
A-

25 yıldır süregelmesindeki hikmeti ararsanız bir inadın ötesindeki şeyleri bulursunuz.

Yarışma, eğlence, gösteri, görsel şölen, buluşma, şakalaşma ya da sataşmanın ötesinde ?İşte biz Denizciyiz? vurgulamasını açık açık hissedersiniz.

Bu sadece kazanılacak bir kupanın evdeki konsolun üzerinde sergilenişinin gururu değildir. Çünkü amaç kupa kazanmak değildir. Yarışta dereceye giremeyeceğini bile bile katılmanın hatta sonuncu gelmenin keyfini sürecek kadar muhteşem bir festivaldir. Bodrumun Gerçek Festivali budur.

Bodrum?da yıllardır birçok festival formları denenmiş hiç biri uzun soluklu olamamıştır. Halkın kendini içinde bulduğu bu yarışma hariç.

?Bodrum Geleneksel Ahşap Yatlar Yelken Yarışları? adıyla yapılan festival tadındaki bu buluşma denizcinin sezon kapanış seremonisi, katılımcının seyir ve eğlence şöleni, yelken yapmanın doyum noktasıdır.

Denizcinin sabır, hoşgörü, mücadele, doğaya olan saygı ve sevgisini sergileyerek anlatma biçimidir.

Uzun yıllar önceden Bu yarışma artık Bodrum?lu olmaktan çıkmış Denizcinin Festivali haline dönüşmüştür.

Bodrumlu, İstanbullu, Ankaralı, Karslı, Trabzonlu, Alman, İspanyol, Yunanlı, İtalyan veya Fransız olmanız ya da bir teknenizin olması, kendinizi bu festivalin parçası olmanızın bir şartı ya da sakıncası olmadığı gibi bu festivalde yer almanın gizli şartı denizi sevmek doğaya olan saygıyı taşımaktır. Bu festival bir yörenin bir ulusun festivali değildir. Bu festival zaten uluslararası bir festivaldir.

Bu festivalin en büyük eksiği halkın geniş katılımına yönelik olanakların geliştirilemeyişidir. Elbette zor bir iştir maddi olanaklar gerekmektedir ancak başarılacaktır. 100 tekne 1500 katılımcı bile gözümüze az görünüyor, daha çok katılan ve seyreden gerekiyor duygusunu taşıyorsak festivalin görkemi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Bu festivali yeterince anlatabilmek her baba yiğidin harcı değildir, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir çıksa gelse belki O anlatabilirdi. Doğanın, denizin, kayığın aşığı bizler dilimiz döndüğünce anlatabilmenin çabası içerisindeyiz, seçtiğimiz sözcüklerin yetersiz kaldığı yerlerde görsel sunuma başvuruyoruz.

Sizlere festivalden kareler sunarak anlatımımı kolaylaştırmaya, görsel güzelliğin yanında denizcinin çabalarını yansıtmaya çalıştım yeterli değil elbet, görsel sunumlarıma karınca kararınca devam edeceğim.

ANCAK!   Bu festivale katılmak gerek, görmek gerek, yarışmak gerek.

Sağlıcakla kalın saygılarımla.

/////////////////    FOTOĞRAFLAR  ?22  ADET?.//////////////////////////

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere Cialis online Cytotec without prescription www.bodrumcup.com buy Nolvadex online adresinden ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.