Bodrum Gündem

BODRUM’U BİR NUMARA YAPACAK 48 PROJE

BODRUM’U BİR NUMARA YAPACAK 48 PROJE
14.12.2013
0
A+
A-

Bodrum’un ülke ekonomisine sağladığı değerden hak ettiği kadar pay alamadığını söyleyen Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yarımadanın alt ve üst yapısı, sosyal tesisleri ve donatıları, ulaşım ağının modernliği ile en az on aya yayılmış turizm sezonu ile ülkemizde “Bir Numara” olması gerektiğini ancak yerel yöneticilerin yanlış politikalarından ve merkezi hükümetten yeterince destek alamamalarından dolayı bunun gerçekleşemediğini belirtti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-12 Aralık 2013

Geçtiğimiz ay AKP’ye geçerek gündemde uzun süre konuşulan Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Belediye Başkanlığı mehmet tire 48 proje ile (20)içinde aday adaylık başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz hafta Mustafa Paşalı’nın adaylığının neredeyse kesin olduğu yönünde açıklamaların yapılmasının ardından aday adayı olan isimlerin vereceği tepkiler merak ediliyordu.  Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mehmet Tire kişisel hiçbir beklentisi olmadığını dile getirerek “Her şey Bodrum için ve Bodrum’a hizmet içindir.” dedi.

Başkan Tire “Göreve gelmeden önce hedeflerimizi Gümüşlük için belirlemiş, yeni bir vizyon ile bu hedefleri gerçekleştirmek için söz vermiştik. Geçen dört buçuk yıl içerisinde verdiğimiz sözlerin çoğunu gerçekleştirdik, projelerimizi hayata geçirdik. Verdiğimiz sözleri ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilişkin bir kitapçık hazırladık.” dedi.

mehmet tire 48 proje ile (13)Merkezi hükümetin de desteği ile bölgenin en modern Arıtma Tesisini tamamlayarak faaliyete geçirdiklerini ve kanalizasyon hattının büyük kısmını tamamladıklarını dile getiren Başkan Tire; “Çok yakın bir zamanda Beldemiz içme suyu isale hattını da tamamlayacağız. Alt yapının yanında kendi öz kaynaklarımızı akıllıca kullanarak doğal hayata uygun çevre düzenlemelerini yaptık, spor tesislerini tamamlayarak hizmete açtık. Bu çalışmaları yaparken sosyal belediyeciliğin de gereklerini yerine getirdik. Ancak bölge halkımız bundan çok daha iyisini hak ediyor, çünkü üretiyor. Bir turizm cenneti olarak adlandırdığımız, binlerce yıllık tarihi, zengin bir doğal güzelliği olan Yarımadamız Türkiye ekonomisi için büyük katkılar sağlıyor. Ülkeye milyarlarca liralık döviz getiren, binlerce kişiye iş imkânı sağlayan, ülke ekonomisine ürettiği ve ödediği vergiler ile büyük katkı sağlayan bölgemiz ancak sağladığı bu katkının çok az bir kısmını geriye alabiliyor.” şeklinde konuştu.

2023 VİZYONU İLE “BİR NUMARA BODRUM”

Turizm cenneti denilen bölgede halen alt yapıda büyük eksikliklerin olduğuna işaret eden Başkan Tire “Birçok bölgemizde alt yapı hiç yok. Kış aylarında yağan yağmur Bodrum Yarımadasında evlerin içlerine kadar girmekte. Yollarımızın hali ortada. Turizm halen 4 ayla sınırlı. Bodrum bu görüntüyü hiç ama hiç hak etmiyor. Çözüm ise Bodrum’un Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir 2023 vizyonu belirlemesinde, sıkıntılarını tespit ederek, yeni projeler üretmesinde saklıdır. Merkezi hükümetin de desteğini alan bir Bodrum’un ülkemizde Bir Numara olması içten bile değildir. Ben ve arkadaşlarım uzun süredir Bodrum Yarımadasının sorunlarını belirlemeye çalışıyor, Bodrum için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu kapsamda Bodrum’u öne çıkaracak 48 ana proje belirledik ve bunu Ankara’daki görüşmelerimizde dile getirdik. Hükümet yetkilileri de birlikte bu projelerin çok rahatlıkla hayata geçirilebileceğini, birlikte Bodrum’un hak ettiği yere gelebileceğini ifade ettiler.” dedi.

mehmet tire 48 proje ile (6)“TURİZMİ SIKIŞTIĞI DÖRT AYDAN KURTARACAĞIZ”

Bodrum’da sezonun sadece dört ayla sınırlı durumda olduğuna da dikkat çeken Başkan Tire turizm ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi; “Turizmi sıkıştığı dört aydan kurtaracağız, kurtarmamız gerekir.”

Tire, Bodrum için Bodrum’un binlerce yıllık arkeolojik zenginliğinin gün yüzüne çıkması gerektiğini, bunun için de arkeolojik kazılara hız verilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek,  Myndos gibi, Pedasa gibi her tarihi bölgemizde bir etnografya müzesinin kurulabileceğini, gün ışığına çıkarılacak kalıntılar ile Bodrum’da açık hava müzelerinin hizmete açılabileceğini söyledi. Başkan Tire “Jeolojik etütler sonucunda bölgemizin jeotermal kaynaklar bakımından oldukça zengin olduğu ortaya çıktı. Yapılacak teşvik ve gösterilecek destek ile Bodrum’un turizm sektörüne termal turizmde çok rahatlıkla dâhil olacaktır.  Termal turizmle birlikte Sağlık Turizminin de geliştirilmesi gerekir. Doğal yapısı ve iklimi ile bölgemiz doğa sporları için de çok müsait. Özellikle bahar aylarında Bodrum’da “tracking” olarak da adlandırılan doğa yürüyüşlerini de sivil toplum kuruluşları ile birlikte organize etmeyi ve Bodrum’u bu yönüyle de tanıtmayı planlıyoruz.” dedi.

Şu an yıkılmak üzere olan Yel değirmenlerini restore etmeyi planladıklarını ve hem tarihi yapılarımız korunacağına, hem de bu yapıların turizme kazandırılacağına vurgu yapan Başkan Tire; “Bunların yanında Bodrum’a yakışan marinalar mevcut ancak sayıları yetersiz. Bu nedenle bölgemizde daha fazla Marinanın kurulması gerekiyor. Bu marinalarla birlikte deniz turizmimiz de gelişecek, yeni istihdam sahaları açılacaktır.Merkezi hükümetin desteği ile Havaalanımızın dış hatlar terminali yenilenmişti. Ancak kış aylarında havalimanımıza uçak inmediğinden yabancı turist kış aylarında Bodrum’a gelemiyor. Bu nedenle turizmi yılın tamamına yaymaya çalışırken diğer taraftan hava alanımızın yurt dışı ağını geliştirilmeli, Bodrum’dan direk uçulabilen yurt içi hatların sayısını artırmalıyız. Turizmin sürdürülebilir kılınması için Mavi yolculuğa destek verilmeli, Bodrum’un kirlenen denizinin temizliği için çalışılmalı, plajlarımız yeniden düzenlenerek her biri mavi bayrak kriterlerini yakalamış halk plajları haline getirilmelidir.” dedi.

“Turizmi geliştirmek, on iki aya yaymak” sloganının sadece bir vaat olmaktan çıkması gerektiğine işaret eden Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire “Artık projeler hayata geçirilmelidir. Merkezi hükümetimiz turizme büyük önem veriyor ve turizmin gelişmesi için gerekli teşvikleri vermeye hazır. Bu destekle birlikte Bodrum turizmi sıkıştığı 4 aylık sezonun dışına çıkarak yılın tamamına yayılabilecektir.” dedi.

mehmet tire 48 proje ile (11)İSTİHDAM ARTIRICI PROJELER

“İşletmelerimizdeki hizmet kalitesi artırılması için de tüm çalışanlara uzmanlar tarafından eğitim verilmelidir” diyen Başkan Tire Küçük esnaf desteklenmesi ve balıkçılığında geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bodrum İçmeler Tersanesi de desteklenmesi, tersaneler bölgesinin daha modern bir hale getirilerek, burada üretilen ahşap teknelerini Belediye ve merkezi hükümetin desteği ile yurt içinde ve yurt dışında tanıtarak, ahşap tekne sektöründe dünya pazarında daha önemli noktalara gelmenin gereğine işaret etti.

Başkan Tire şöyle devam etti; “İstihdamın artırılması için yapılacak tüm bu çalışmalara ilave olarak işyeri açmayı ya da işini büyütmeyi düşünenlere KOSGEP işbirliğinde eğitimler düzenlenmelidir. Tarihi Bodrum evlerinin restorasyonunu teşvik etmeyi planlıyoruz.  Bu konuda Beldemizin ve Bodrum Belediyesinin de üyesi olduğu Tarihe Kentler Birliğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının büyük desteği mevcuttur. Buraların restorasyonu ile hem bu evlerin bakım ve onarımı sağlanmış olacak, hem Bodrum’un tarihi yapıları korunacak, hem de bölgemizde ev pansiyonculuğu gelişebilecek, böylece halkımızın ev ekonomisine katkı sağlanacaktır. Kaynağının büyük bir kısmını yine Belediyelerimizin oluşturduğu GEKA’dan bölgemiz maalesef yeterince faydalanamıyor. Kalkınma Ajanslarına hem özel sektör, hem de kamu kurum ve kuruluşları başvurabilirler. Tabi bunun için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle kuracağımız mahalle ofisleri ile bu konuda vatandaşlarımıza öncü olmayı planlıyoruz.”

mehmet tire 48 proje ile (2)YENİ BİR HASTANE, İKİ YENİ BÖLÜM

Yarımadada son 15 yılda büyük bir nüfus artışı yaşandığına vurgu yapan Mehmet Tire “1/100.000’lik planlar Bodrum’un nüfusu yakın zamanda 300 bini geçerek Muğla’nın nüfusu en kalabalık ilçesi olacağı öngörüsü üzerine yapılmaktadır. Bu nüfus artışına mevcut hastanemizin yeterli hizmet vermesi mümkün görünmemektedir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı ile birlikte Bodrum’a tam teşekküllü bir Hastane inşa edilmelidir. Sağlık turizmi ve inşa edilecek bu hastane ile birlikte Bodrum’un bölgemizde bir numara olmasını da öngörüyoruz.” Dedi. Tire  Bodrum’da Bodrum Üniversitesi ismiyle, içerisinde Bodrum’un doğal, tarih, sosyal ve kültürel zenginliğine uygun bölümlerin olacağı bir üniversite açmayı planladıklarını, turizm, su ürünleri ve arkeoloji bölümleri öncelik oluşturduğuna dikkat çekti.

SPOR TESİSLERİ, SOSYAL TESİSLER

Bodrum ikliminin spor için oldukça elverişli olduğunu söyleyen Başkan Tire birçok takımın Yarımadada yeterli tesis olmamasından dolayı hazırlık dönemlerinde Bodrum’u tercih edemediklerini söylerken, Bodrum Belediyesini AKP’nin kazanması durumunda, yerli ve yabancı futbol takımlarını bölgemize çekebilmek için yeni futbol sahaları generic Valtrex nın yapılmasını planladıklarını kaydetti.

KONGRE MERKEZİ

Kongre Merkezinin eksikliğine de dikkat çeken Başkan Tire “Kültürel etkinliklerin, ulusal ve uluslararası konferansların, bilimsel sempozyumların yapılabileceği bir merkezin bulunması Bodrum’u bu tip organizasyonlar için cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacaktır.” dedi.

mehmet tire 48 proje ile (9)TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR İTFAİYE TEŞKİLATI Sildenafil citrate

Büyükşehir Yasası ile birlikte Bodrum İtfaiye hizmetinin Büyükşehir tarafından verileceği bilgisini veren Başkan Tire “Ancak Yarımadamız alan itibariyle çok büyük bir bölgedir ve özellikle yaz aylarında çıkan yangınlar nedeniyle büyük maddi hasarlarla karşılaşmakta, doğada yaşayan canlılar yok olmaktadır. Bunun yanında arama ve kurtarma çalışmalarına etkin şekilde müdahale edilememektedir. Muğla Büyükşehir ile koordineli şekilde eğitimli personeli ile kurulacak tam teşekküllü bir itfaiye teşkilatı ile Yarımadamızdaki yangınlara, arama kurtarma çalışmalarına en hızlı şekilde müdahale edilebilecek, can ve mal kayıplarımız en aza indirilerek, milli servetimiz olan ağaçlarımızın yok olmaması sağlanacaktır.” dedi.

“ALT YAPI YATIRIMLARI YAPILMADAN YAZLIKLAR YAPILMIŞ”

Bu projelerin hepsi hayata geçirilmesi durumunda bile alt yapıda yaşanan sıkıntılar giderilmeden, eksikler tamamlanmadan “BİR NUMARA BODRUM’a ulaşmanın mümkün olmayacağına vurgu yapan Başkan Tire “Bölgemizde ihtiyaç olan tüm atıksu arıtma tesislerinin inşasının tamamlanması, eksik olan bölgelerde ise ivedilikle inşa edilmesi zorunludur. Öyle ki bir damla atıksu bile denize ulaşmamalı, en yakın kaynağında bertaraf edilmelidir. Elde edilecek su hazırlanacak proje ile tüm yeşil alanların sulaması için yeterli gelecektir. Böylece yer altı sularına daha az kullanılacak, doğal düzen bozulmayacaktır. Alt yapı ile birlikte yeşil alanlardaki Çevre Düzenlemeleri de bölgemiz doğal yapısına uygun şekilde yapılmalıdır. Bunların yanında Devlet Su İşleri ile koordineli şekilde Yarımadadaki tüm dereler ıslah edilmelidir.” dedi.

mehmet tire 48 proje ile (1)SU SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLECEK

Bodrum Yarımadasında AKP’li bir Belediye Başkanı olması durumunda su sorunun tam olarak çözüleceğini iddia eden Başkan Tire, Katı Atık Tesisinin gelinen süreçte ancak merkezi hükümetin desteği ile mümkün görünmekte olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Tire Bodrum’un bir numara olması için hazırladığı 48 projeyi içeren şu konuları maddeler halinde şöyle sıraladı. “Bodrum Yarımadasında ulaşım hizmetleri yeniden düzenlenmeli, ulaşım sorunu tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Merkezi hükümetin de desteği ile Bodrum’un ihtiyacı olan Çevre Yolunun tamamlanması, Yarımadayı kıyıdan dolaşan yol ile Beldelere ulaşan her bir yolun çift şeritli (duble) yol olarak düzenlenmesi gerekir. Tüm Cadde ve Sokaklar aydınlatılmalı, ara arterlerin bakım ve onarımları yapılarak Bodrum Yarımadasının ulaşım sorunu tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Yarımada içerisindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ilçe merkezinin dışına çıkartılması gerekir. Bunun yanında Sanayi Bölgesinin de yine mevzuatın zorunluğu kıldığı gibi İlçe Merkezinin dışına alınması şarttır. Yarımadanın kendine özgü mimari bir silueti bulunmaktadır. Yapılaşmada bu husus önemle dikkate alınmalı, 1/100000 ölçekli İmar Planlarına uygun şekilde tüm Yarımadanın İmar Planları tamamlanmalı, bunun yanında kaçak yapı ile mücadele edilmeli, imar kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşların mağduriyetine, yargı organlarının iş yükünün artmasına engel olmak için kaçak yapılaşma ile engelleyici ve önleyici bir misyonla inşaai faaliyetin başında mücadele edilmelidir. Tüm bu hizmetlerin yanında sosyal belediyeciliğin de gereği yapılmalı, İkinci Bahar (Huzur) Evleri ve Kadın Sığınma Evleri inşa edilmeli, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yardım edilmeli, Engelli vatandaşlara uygun çevre düzenlemesinin yanında onların tüm ihtiyaçları karşılanmalıdır. “Sessiz Sakinler”e ilişkin Beldemizde başlatılan çalışma Yarımadanın tamamında uygulanmalı, Hayvan Barınağı inşaatına başlanarak inşaat 2014 bitmeden tamamlanmalıdır. Muhtarlık kurumu da çok daha fazla önem arz edecektir. Onların ihtiyaçlarına uygun şekilde Modern Muhtarlık binaları inşa edilmelidir. Bunun yanında camilerimiz de mevzuatın öngördüğü ve halkımıza yakışır şekilde düzenlenmeli, tüm bakım ve onarımları yapılmalıdır. Yarımadamızdaki tüm devlet okulları için ekonomik kaynak oluşturulmalıdır.”

mehmet tire 48 proje ile (20)Tüm bu çalışmalar Belediye ile Merkezi hükümetin işbirliğinde yürütülmesi gerektiğini kalın çizgiler ile altını çizen Başkan Tire Ventolin price “Bodrum 2023 vizyonu ile birlikte kurumsallaşma sağlanmalıdır. Belediyeler asli hizmetleriyle ilgilenmeli, uzmanlık gerektiren konulardaki hizmet uzmanlar eliyle yürütülmelidir. Bodrum Belediyesi işletmecilik yapmamalı, bunun için özelleştirmeye gidilmeli, Belediye eliyle kanunun öngördüğü asli görevler yerine getirmeli, diğer hizmetler ise daha kaliteli ve daha az maliyetle sunabilecek yükleniciler eliyle

Başkan Tire, Bodrum 2023 vizyonu ile “Bir Numara Bodrum’un ülkemizin örnek kenti olacağını, merkezi hükümetin desteği ile birlikte bunun çok daha kolay olacağını söyleyerek “Bodrumlu olan ve Bodrum’u seven herkesi bu vizyona destek vermeye çağırıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. CHP GELİYOR dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN, sana hem yerel halk hemde bütün yarımadanın halkı destek veriyordu. Ancak ki siz parti değiştirip herkesi şaşırtıp üzdünüz..ve şu an bu konuşmalarınızdann anladığım kadarı ile siz sadece çıkar ve destek amaçlı bu partiye geçmişsiniz.. SİYASET DÖRT NALDA DEĞİL TEK BİR TARAFTA DURUŞUN , MÜCADELENİN VERİLDİĞİ BİR İŞTİR. Ama siz bu işi kaldıramadınız…

  2. rüzgar kahvecizade dedi ki:

    Vaatler vaatler! Çözüm ise boşbakanın ve yandaşlarının olmadığı bir ülke…

  3. Serkan dedi ki:

    Başta herhangi bir politik bir parti duruşumun olmadığını baştan söylemek isterim.Öncelikle merak ettiğim bir konu var. Demokrat Sol görüşten nasıl olunur da Ilımlı İslam politikasını destekleyen bir partiye geçiş yapılır? Bunu kendimce çok düşündüm ve cevabın bir parça çıkar olabileceğini kendimce buldum. Bodrum yarımadası ya da ülkenin herhangi başka bir köşesinde farketmez o yörenin kalkınmasına daha çağdaş, daha modern bir hale gelmesine Merkez Hükümet Desteği olmaz ise olmaz ne demek? Hükümetin görevi ülkesinin her köşesini kalkındırmak değil midir? O yörenin hangi partili olduğuna bakmaksızın kalkındırmak toplamda ülkenin yararınadır. Bodrum için yapılması gereken elbette çok şey vardır. Yol sorunu, alt yapı sorunu, dışarıdan göç, iş istihdamı, turizm alanında ki gelişmeler, rantlara açık yapılaşma vs. Ancak günümüzde merkez hükümet ne derece demokrat bir şekilde bu konuya eğiliyor bunları irdelemek lazım. Bodrum 2023 vizyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonunun bir parçası mıdır? Yoksa bu genel vizyona bir gönderme midir? Sayın aday diyelim ki Belediye Başkanı oldu. Marina caddesini en ufak bir yağışta sel almaktan nasıl alı koyacak. Yolu yeniden kazıp yeni bir kanal sistemi mi döşeyecek? O kanalın çıkışını nereye uzatacak. vs. vs. Kısacası içi boş vaatler. Hiç bir şey olmaz. Hele ki hükümet desteği olmadan olmaz diyen bir zihniyetin amacı hükümete yaranmak ise.

  4. Yemezler dedi ki:

    Yemezler efendim bunları artık karnımız tok biz bodrumlular yemeyiz bunları efendiler yemeyiz

  5. Fetih2014 dedi ki:

    Bodrum’u fetih edecez. AKP gelecek Bodrum’a iste o zaman hizmeti göreceksiniz başbakanımızda bize destek veriyor hamdolsun herkes görecek belediyecilik nasıl oluyor :))))

  6. TAYYAR ERYILMAZ dedi ki:

    SAYIN BAŞKAN ÇELİŞKİ VİZYONUN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR…VİZYON YOKSA MİSYONA TALİP OLMAK BİR ANLAM İFADE ETMEZ..ÜZGÜNÜM BE ARKADAŞIM…!

  7. Bodrum AK'lansın dedi ki:

    SAYIN OKURLAR. VE SAYIN YAZAR. SİZE SORARIM BODRUM TARİHİNDE HER ZAMAN MERKEZ SAĞ PARTİYE OY VERMİŞTİR. ŞUNUN ŞURASINDA 3-5 YILLIK GEÇMİŞİ İLE CHP BİR ŞEKİLDE OYLARI ALMIŞTIR. ŞİMDİ SİZLERE SORARIM KENDİ İÇİNDE KARIŞIK, BUGÜN DEDİKLERİ İLE YARIN DİYECEKLERİ BİRBİRİ İLE ÇELİŞEN BİR CHP. NE YAPTIĞI BELLİ OLMAYAN BİR MHP Mİ KAZANACAK. YA DA KAZANSA BİLE NE GİBİ BİR BEKLENTİNİZ VAR. ŞİMDİ AK PARTİ’Lİ OLDUĞU İÇİN YÜKLENDİĞİNİZ ADAYLARIMIZ BİR HİZMET GETİRMEYECEKLER Mİ? SAYIN KOCADON’UN GETİRDİĞİ HİZMETLERİ VE UYGULAMALAR MALUM. 2 SEZON ÖNCE ÇARŞI İÇİNDE TRAFİK UYGULAMASINI HATIRLAYIN. TRAFİK NEREDEN VERİLDİ ACABA? SAYIN KOCADON’UN OLMADIĞI DÖNEMLERİ HATIRLAYIN ARKASINDA BIRAKTIĞI CHP’Lİ MECLİS BİR EL ARABALIK TOPRAĞI TEPECİK TARAFINDA AĞAÇ ALTINA 3 AY DÖKTÜREMEDİ. BİR DİĞER SAYIN TOSUN İSE KONACIK’A BAKIN DİYOR. BAKIYORUM PEDASA TARAFINDA KÜRT ÇALIYOR ÇİNGENE OYNUYOR. YOL DESEN TARLA SANAYİİ SİTESİNE ADAM GİBİ GİDEMİYORUZ. TÜV’E ARAÇLARIMIZI SOKMAYA GİDERKEN ARAÇLARINDA ARIZALAR MEYDANA GELENLER VAR. ŞU BODRUM’UN DURUMU İÇLER ACISI. HİZMET GELMESİ İÇİN HÜKÜMET İLE ZITLAŞMAMAK GEREKİR Kİ HİZMET ALABİLESİN. BELEDİYELERİN BORÇ BATAKLARINDA OLDUKLARINI UNUTMAYIN. BELEDİYE’YE AİT GARAJ VE FIRIN İŞLETMELERİNİN DURUMU AÇIKLASIN O VAKİT. YA DA BODRUM BELEDİYE A.Ş GELİR GİDER DENGELERİNİ HALK İLE PAYLAŞSIN. HODRİ MEYDAN AĞALAR. NE SAYIN KOCADON NE DE SAYIN TOSUN DEDİKLERİNİ YAPABİLECEK KONUMDA. KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN. ANCAK BASKIN CHP’Lİ DÜŞÜNCE YAPISI İLE BU YEREL SEÇİMLERDE CHP KAZANSA BİLE BODRUM İÇİN DEĞİŞEN BİRŞEY OLMAYACAK.

  8. alidurmaz dedi ki:

    ampul sonerkenmi hizmet gelecekmiş

  9. Paşa BEDİR dedi ki:

    MAZLUMLARI EZEN VE KATLİAMLARLA TANINAN ADAM AK PARTİ İLE AKLANAMIYACAKSIN.