Bodrum Gündem

2014 Bütçesine ve Rüşvete Ayakkabı Kutulu Protesto

19.12.2013
0
A+
A-

Eğitim-Sen’ e bağlı öğretmenler, yurtsever aydınlar ve CHP’lilerinde destek verdiği bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasının ardından da Halk Bank önüne ayakkabı kutuları koyarak Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto ettiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-19 Aralık 2013

2014 yılı bütçe görüşmelerini protesto etmek amacı ile Bodrum Belediye Meydanında toplanan yaklaşık yurtsever aydınlar ve bütçe ve rüşvet protesto edildi (5)CHP’lilerin de desteklediği, 50 kişilik Eğitim-Sen üyesi grup, Türkiye gündemine bomba gibi düşen rüşvet ve yolsuzluk iddialarını da protesto etti.

Eğitim-Sen Bodrum temsilcisi Nagi Meriç’in yaptığı basın açıklamasında, Bu güne kadar AKP tarafından yapılan bütün bütçelerin “en iyi bütçe, en sosyal bütçe yada eğitime ve sağlığa en çok pay ayıran bütçe” gibi iddialar eşliğinde kamuoyuna sunulduğuna dikkat çekerek “2014 eğitim ve yüksek öğretim bütçesinin önceki yılların kopyası sayılabilecek bir anlayışla eğitim sisteminin ve yüksek öğretimin en temel ihtiyaçlarını bile göz ardı ederek hazırlanmıştır. Yıllardır kamu hizmetlerine ayrılan kaynaklar, özellikle eğitim ve sağlık alanında sadece rakamsal olarak artmakta, eğitim ve sağlık yatırımları açısından bakıldığında herhangi bir artış yaşanmadığı görülmektedir.” dedi.

EĞİTİM-SEN TALEPLERİ…

    cheap Valtrex
  • Kamusal eğitime yeterli bütçe, okullara ihtiyacı kadar ödenek ayrılması, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasına son verilmesi.
  • Eğitim ve bilim emekçilerinin bu güne kadar yaşadığı ekonomik hak kayıplarının giderilmesi, son 11 yıl içinde satın alım güçlerindeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanması.
  • Ek ders ücretleri günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi.
  • Eğitim-Öğretim yılı başında öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olması ve bütün eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi.
  • Hizmetli, memur, idari ve teknik personelin yıllardır çözüm bekleyen özlük sorunları ile atama ve yükselme sorunlarının acilen çözülmesi, tüm hizmetli, memur, idari ve teknik personele özel hizmet tazminatı ödenmesi.
  • Ataması yapılmayan işsiz öğretmenlerin en kısa sürede atmalarının yapılması, öğretmen açıklarının kapatılması.
  • Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve zorunlu rotasyon girişimlerinden derhal vazgeçilmesi.
  • Cialis Soft online

  • Okullarda ve üniversitelerde 4-C, 50-D, taşeron çalışma gibi esnek ve güvencesiz çalışma  uygulamalarına son verilmeli.
  • Kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün fiili ve yasal engeller kaldırılmalı.
  • YÖK kaldırılmalı, üniversiteler özerk, bilimsel, demokratik bir yapıya kavuşturulması.
  • Kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki engellerin kaldırılması, gerçek bir toplusözleşme düzeninin yaratılmasının sağlanması talep ediliyor.

buy Accutane bütçe ve rüşvet protesto edildi (8)RÜŞVET ve YOLSUZLUKLAR DA PROTESTO EDİLDİ…

Eğitim-Sen Basın açıklamasının ardından AKP hükümetini istifaya çağıran grup yolsuzluk ve rüşvetleri protesto etmek amacı ile Halk Bankası Çarşı Şubesine yürüdüler. 4,5 milyon dolar çıktığı iddia edilen Halk Bankası Genel Müdürünü protesto amacıyla Halk Bankası Çarşı Şubesi önüne içinde bozuk para bulunan ayakkabı kutuları koydular. Eğitim-Sen’li öğretmenler, yurtsever aydınlar ve CHP’liler olaysız bir şekilde dağıldılar.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.