Bodrum Gündem

İşçiler Milas’tan Haykırdı “SATTIRMAYACAĞIZ”

29.12.2013
0
A+
A-

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesi ile ilgili olarak 105 günden bu yana süren direniş “Özelleştirmeye Hayır Emek ve Bağımsızlık Yürüyüşü ve Mitingi” ile devam ediyor. Yaklaşık 15 bin kişi katıldığı miting olaysız bir şekilde sona erdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-29 Aralık 2013

Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleriyle kömür ocaklarının özelleştirilmek istenmesini protesto etmek amacı ile TÜRK-İŞ’e bağlı Tes-İş ve Maden-İş sendikalarının milas direniş miting (32)önderliğinde Milas’ta on binlerce işçinin katılımı ile “Özelleştirmeye Hayır Emek ve Bağımsızlık Yürüyüşü Mitingi” yapıldı. Muğla ve ilçelerinden onlarca insan 105 günden bu yana özelleştirmeye karşı direnen işçilere destek vermek için akın akın Milas’a geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan miting olaysız bir şekilde devam ederken, organizasyonun oldukça düzenli ve sorunsuz olduğu dikkat çekti. Ege bölgesi ile birlikte Türkiye’nin çeşitli illerinden işçiler de özelleştirmeye karşı direnen işçilere destek vermek amacı ile miting alanındaydılar.

milas direniş miting (13)AKP HARİÇ HERKES MİTİNGDEYDİ…

TÜRK-İŞ ve DİSK’e bağlı Sendikalar ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halkların Demokrasi Partisi, Ülkücüler, milletvekilleri, siyasi partilerin il ve ilçe Örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri, Liseli Devrimciler  ve yurttaşlar özelleştirmeye karşı direnen işçilerin mitinginde yerlerini aldılar.

DİSK’in efsane başkanlarından ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya başta, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçıl,  Tes-İş Genel Başkanı Hasan Tahsin Zengin, CHP milletvekilleri Tolga Çandar, Ömer Süha Aldan, Musa Çam, Dilek Akagün Yılmaz, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, CHP Kadın Kolları Genel başkanlığı MYK Üyesi Dr.Bedriye Gürkan,CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, TKP İl Başkanı Ahmet Aksüt, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla CHP Merkez İlçe Başkanı Erkan Aydın, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Datça İlçe Başkanı Mustafa Öztürk, CHP Dalaman İlçe Başkanı Erol Ertunç, CHP Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, CHP Kavaklıdere İlçe Başkanı Mehmet Gülhan, CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Nazmi Ünoğlu, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, CHP Ula İlçe Başkanı Gültekin Sarıbaş, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, ÖDP Bodrum İlçe Başkanı Osman Öztürk, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırcın, CHP Muğla Gençlik Kolları Başkanı Mahir Akgül, Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan, CHP geçmiş dönem Muğla Milletvekilleri Tufan Doğu, Fevzi topuz, Ali Aslan, Fahrettin Üstün miting alanında yer alırken, Bodrum CHP Gençlik Kolları Başkanı Emrah Kaplan ve gençlik kolları üyeleri, Bodrum CHP, TKP, ÖDP ve İP İlçe örgütleri, Bodrum Kent Konseyi de mitingde yoğun bir katılım sağlayarak işçilere destek verdiler.

milas direniş miting (66)MİLASLILAR BALKONLARDAN TÜRK BAYRAKLARI İLE DESTEK VERDİ…

Saat 11:00’de Milas Stadında başlayarak, mitingin yapılacağı Ata Parka kadar yapılan yürüyüş sırasında Milaslı yurttaşlar balkonlardan Türk bayrakları ile mitinge destek verdi.

105 günden bu yana bir çok zorluğa karşın mücadelelerini sürdüren ve 24 Ocak’ta yeniden Ankara’ya yürüyecek olan işçilerin “Sattırmayacağız ve Özel (LEŞ) tirmeyeceğiz” yazılı pankartlarının yanında “Kölelik düzenine hayır”, “Evlek evlek sattık böyle böyle baktık”, “Yetti artık sattırmeyecez”, “Dik dur erim seninle beraberim” “Temizlik şart”, “Sonunuz mübarek olsun”, “Santraller madenler bizimdir”, “Ak Parti”nin kutusu patladı” pankart ve dövizler taşıdılar. Sık sık slogan atan işçiler, “Haklıyız Kazanacağız”, “Şalter inecek, hükümet gidecek”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Dişe diş kana kan sattırmayacağız Erdoğan”, “KİT”ler vatandır vatan satılamaz”, “Ankara yolumuz, ölüm olsa sonumuz” sloganları atıldı. Somadan gelerek mitinge katılan ve ateş yanan tenekeden yapılmış bacaları baretlerine takan işçiler oldukça dikkat çekerken, TKP’nin dev pankartı mitingin en büyük pankartı özelliğini taşıyordu.

milas direniş miting (34)DİSK’İN EFSANE BAŞKANI ÇELEBİ; IŞIK BURADAN YÜKSELECEK… Buy Topamax on line

DİSK’in efsane başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi milletvekilliğinden daha çok, hala DİSK’in genel başkanı olarak görülüyor. DİSK’in efsane Genel Başkanı ve CHP Milletvekili Çelebi, birçok ilde bile bu kadar yoğun katılımlı bir miting yapılamazken,  Milas gibi bir ilçede bu kadar yoğun bir katılımla gerçekleşen mitingin çok iyi okunması gerektiğinin altını çizerek şu değerlendirmeyi yaptı; “Bu çıkış, işçi sınıfının yeniden dirilişi olarak görülmeli. Uzun zamandan bu yana işçi sınıfına yapılan saldırılar karşısında işçiler, kendi iş kollarında ve sendikaları ile mücadele verdiler. Burada ise işçi sınıfının bütünleştiğini görüyoruz. İş kolları ve sendikal konfederasyon ayrımı yapılmadan bir bütün olarak meydanlardayız. Daha da önemlisi burada Milas’ta emeğe yönelik saldırılara karşı, farklı siyasal kimliklerin de bir araya geldiğini görüyorsunuz. Bu iktidara karşı büyük bir mutabakatın oluştu, bu olayın taçlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Daha önceleri işçi sınıfı kendi iş kollarında mücadele ederken diğer iş kolları onları seyrediyordu. Şimdi burada bir destan yazılıyor. Milas’ta yazılan bu destanın herkes tarafından yeniden okunması lazımdır. Yatağanlı işçiler 105 günlük direnişin simgesi oldular. Bu son yıllarda yapılan en tutarlı direniş. Bizlerde bu direnişe sahip çıkarak arkadaşlarımız ile birlikte direnişe devam edeceğimizi ifade etmek isterim. Sadece burada meydanlarda değil, mecliste de taleplerini haykıracağız.”

milas direniş miting (37)

Süleyman Çelebi işçi ve köylü hakları ile mücadelelerinde  CHP’nin çok varlık gösteremediği yönündeki eleştiriler konusunda ise işçi ve köylü hakları ve mücadelelerinde CHP olarak büyük çaba harcandığını, bu çabalar basına yansımıyor olabileceğini kaydederek “Abartısız olarak söylüyorum, bize yansıyan her sorunu, mecliste sözcülüğünü gerektiğinde eylemini ve mücadelesini yapıyoruz. Bizim orada yaptıklarımıza, meydanlarda karşılık verilmesi ve baskı oluşturulması gerekiyor. Bu mücadeleyi bütünleştirmek gerekiyor.” Dedi. Çelebi bu ülkenin işçileri, köylüleri olmadan, esnafı ve gerçek üretenleri olmadan hiçbir sorun çözülemeyeceği gibi kalkınmanın da  gerçekleştirilemeyeceğini sözlerine ekledi.


milas direniş miting (50)TOLGA ÇANDAR; KİMİN MALINI KİME SATIYORSUN…

Milas’tan bütün Türkiye’ye örnek olacak bir hareketin başladığına dikkat çeken CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar “Bizim hayatımız bu mücadelenin içinde geçti. Milas, Bodrum, Yatağan ve tüm Muğla direnişin kalesidir. Bu bir uyanıştır. Egenin her yerinden işçiler burada, Antep’ten gelenler bile var. Bu bir uyanıştır.” Dedi. Çandar “Bunlar kimin malını, kime satıyor.” diyerek AKP’yi de eleştirdi.

milas direniş miting (33)OSMAN GÜRÜN; HALK GEREĞİNİ SEÇİMLERDE YAPACAK…

Muğla’dan ve Milas’tan tüm ülkeye bir ışık yayıldığını söyleyen Muğla Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün TES-İŞ, MADEN-İŞ ve ENERJİ-İŞ’i kutladı. Başkan Gürün; “Çok uzun bir süredir AKP kendisini çok güçlü hissediyor ve her şeyi yapabileceğini sanıyor. İşçilerimiz 105 gündür onlara karşı direndi. Muğla halkıda onların bu haklı mücadelelerini ve direnişlerini destekledi. Geldiğimiz noktada bu meyve çürümüştür ve dalından düşecektir. Bizler burada ağacı güçlü bir şekilde sallıyoruz. AKP herkesi ötekileştirdi. Özellikle de Muğla’yı. Önce önümüzdeki yerel seçimlerde, daha sonra da genel seçimlerde bu halk yeter diyerek gereğini yapacaktır.” dedi.

milas direniş miting (38)SÜLEYMAN GİRGİN; BU HAREKET ARTIK HALK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ… how to buy Plan B

Haklı taleplerini yasal zeminde duyurmak için bu mitingi gerçekleştirdiklerini, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santralleri ve kömür ocaklarının özelleştirme kapsamına alınması ile birlikte işçiler ve halkla birlikte özelleştirmeye karşı mücadele ettiklerini söyleyen Maden iş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin “Bu ülkeyi ve Cumhuriyetin değerlerini korumak bizim görevimiz. İzlediğimiz strateji ve aldığımız destek ile belirli bir başarı elde ettik. Başbakan devletin ekonomiden çekilmesi ile ilgili ve özelleştirmelerin iptal edilmesi talebimize karşılık,  “Ancak yeterli bir teklif verilmezse iptal edebiliriz veya erteleyebiliriz” diye bir ifade kullandı. Bizler aldığımız sonucu yeterli bulmadığımız için eylemlere devam etme kararı aldık. 24 Ocak’ta yine Ankara’ya yürüyeceğiz ve orada haklı taleplerimizi yineleyeceğiz. Buradaki İşçi hareketi Milas ve Yatağan’ı geçti. Büyük bir halk hareketine dönüştü. Türkiye’deki özelleştirmelerin yağma, talan ve vurgun olduğu aşikâr iken, bu talan ve vurgunların yarından sonra başka yerlerde de yaşanmayacağının garantisi yoktur. Yaşanan süreç işçilerin mücadelesinin aslında nasıl doğru bir mücadele olduğunu göstermiş oldu. Bu süreci bu çarkı durduracağız” buy albuterol online dedi. Sözleri sık sık sloganlar ile kesilen Başkan Süleyman Girgin “KİT’ler vatandır vatan satılamaz” sözleri ile tamamladı.

Mitinge yaklaşık 15 bin kişinin katılmasına karşın oldukça disiplinli, düzenli ve olaysız tamamlanırken, Emniyet kuvvetleri, TOMA’lar ve çevik kuvvet ekipleri ile geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

 

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.