Bodrum Gündem

Umutların Tükendiği Noktada Adayım

06.02.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Tosun, köy ziyaretlerine kendi doğduğu, okuduğu köylerde devam etti. Yanına babasını da alan Başkan Mehmet Tosun, “Sizin evladınız artık Bodrum Belediyesi’ne başkan adayı, köylünün bundan sonra hiçbir endişesi olmasın” şeklinde konuştu.

Bodrum Gündem/6 Şubat 2014

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ve ekibinin diğer üyeleriyle birlikte Mumcular Beldesi mehmet tosun kendi köyünde (28)bölgesindeki köyleri ziyaret etti. Yanına, hâlâ Kemer Köyü’nde yaşayan babası Hikmet Tosun’u da alan Başkan Mehmet Tosun, doğup büyüdüğü Tepecik ve Kemer köyleri ile Etrim ve Pınarlıbelen köylerini ziyaret etti.

“Peki Bu Kolay mı Oldu?” Indocin no prescription get Naltrexone

10 yıl önce “Varoş” diye anılan, tefecilerin, çetecilerin yuvalandığı Konacık’ı bugünlere nasıl getirdiklerini anlatan Başkan Mehmet Tosun, “Konacık Belediyesi sadece Bodrum Yarımadamızın değil, güzel Muğlamızın adından sıkça söz ettiren, hatta birçok defa da Konacık Halkı’na ödüller alan bir belediye ve ben de başkanıyım. Peki bu kolay mı oldu arkadaşlar? Hayır! Biz önce kendi bilgi birikimimize, donanımımıza güvendik, sonra başaracağımıza inandık. Konacık Halkı’na güvendik, sırtımızı onlara yasladık “ dedi.

Başkan Mehmet Tosun, “Sizin köylünüz Mehmet Tosun ve ekibinin tek farkı şu: Çalışması, üretmesi ve insanımızı sevmesi. Bizim en büyük farkımız bu” şeklinde konuştu.

mehmet tosun kendi köyünde (15)“Hizmette Sınır Tanımadık”

“Bugüne kadar hizmette sınır tanımadık” diyen Başkan Mehmet Tosun, köylerin, köylülerin eksiklerini Konacık Beldesi’nin eksiği olarak gördüklerini, muhtarların ne zaman ne talebi olduysa yerine getirmek için hemen harekete geçtiklerini, köylere yol, su deposu, sağlık ocağı, muhtarlık binası, ilaçlama gibi yardımları hiçbir beklenti içinde olmadan yaptıklarını anlattı, “Bu köylü çocuğu, sizin evladınız artık Bodrum Belediyesi’ne başkan adayı, köylünün bundan sonra hiçbir endişesi olmasın” dedi.

“Adam Gibi Adam Olduğunuz İçin…”

Tepecik Köyü’nde, köy kahvehanesinde köylülerle buluşan Başkan Mehmet Tosun’un yanında olduklarını dile getiren köylülerden biri, “Bu Başkanıma oy vermeyen, yemin ediyorum cahildir bak!” diyerek düşüncesini dile getirirken, bir başka köylü ise, “Başkanım size oyu, nüfus cüzdanınızda Tepecik yazdığı için değil, adam gibi adam olduğunuz için vereceğiz” şeklinde konuştu. Köylünün bu sözleri alkış alırken, bir başka köylü ise, sözlerinden dolayı hemşehrisine, “Öpülür bu arabın yüzü, öpülür…” diyerek, destek verdi.

“Nasıl Çobanlık Yaparken İşimizi Ciddiye Aldıysak…” Viagra prices

Tepecik Köyü’nden ayrılarak, “Kemer” adını alan köyünde, pazarcılık yaparak kendisini okutan babası Hikmet Tosun’u yanına alan Başkan Mehmet Tosun, “Nasıl tütün tarlasında, ovada çobanlık yaparken işimizi ciddiye aldıysak, gece gündüz çalıştıysak, Konacık’ta da bu kardeşiniz, Konacık Halkı ile birlikte gece gündüz çalıştı arkadaşlar” dedi.

mehmet tosun kendi köyünde (3)2004’te sadece 3 aylık propaganda döneminden sonra yüzde 35 oyla seçildiği, hiçbir akrabasının, çevresinin olmadığı Konacık’ta, yapılan hizmetlerden sonra 2009’da ise yüzde 68 oy aldığını belirten Başkan Mehmet Tosun köylüsüne, “Hiçbir belediye başkanına kolay kolay nasip olmayacak bir oy oranı, bununla gurur duyun Sayın Kemer Köyümüzün güzel insanları” diye seslendi. Başkan Mehmet Tosun şöyle konuştu: “Eğer biz bugün Bodrum Yarımadası’nda göreve talipsek arkadaşlar, bugün Bodrum Yarımadası’nın her noktasında akın akın insanlar kahvehane toplantılarında bile 3 yüz, 4 yüz kişiyle bu kardeşinizi karşılıyorlarsa, bu toprakların çocuğu olmamıza, samimiyetimize, insana değer vermemize ve gece gündüz çalışmamıza borçluyuz. Eğer biz bu coğrafyanın, Karaova’nın zor şartlarında eğitim hayatımızı tamamlamasaydık, tütün ekip gece tütün kırmaya gitmemiş olsaydık, bahçe sulamamış olsaydık Kavaklılar Boğazı’nda arkadaşlar, belki bugün Bodrum Yarımadası’nın sorunlarına bu kadar eğilmez, herkesin ötekileştirdiği, umutların ve ümitlerin tükendiği Konacık Belediyesi’ne, Konacık Beldesi’ne bu kadar sahip çıkıp, orayı ayağı kaldıramazdık arkadaşlar. İşte zor şartlarda, zor coğrafyada güzel insanlarla büyümenin en güzel tarafı bu.”

mehmet tosun kendi köyünde (1)“Sürgün Hayatına da Son Vereceğiz”

Etrim’de köy kahvehanesinde, Pınarlıbelen’de ise köy meydanında köylülerle buluşan Başkan Mehmet Tosun, Konacık’ta olduğu gibi, umutların tükendiği noktada, bu defa Bodrum Yarımadası’nı yeniden ayağa kaldırmak için aday olduğunu söyledi. Başkan Mehmet Tosun, “Artık ‘Bodrum Yarımadamızda belediyecilikte değişimin şart olduğunu’ söylüyoruz. Bir zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Bodrum Yarımadamız, Karaova bölgemiz gibi her geçen gün kan kaybediyor arkadaşlar. Belediye hizmetleri noktasında her geçen gün geriye gidiyoruz, turizmde her geçen gün geriye gidiyoruz, denizcilikte, tersanecilikte her geçen gün geriye gidiyoruz ve ekonomimiz can çekişiyor arkadaşlar.” dedi.

“Her personelimize sahip çıkacağız, maaşını da gününde alacak, sürgün hayatına da son vereceğiz.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Senin-benim adamım’, ‘senin-benim partilim’ dönemini Bodrum Belediyesi’nde bitireceğiz arkadaşlar. Bakın belediyelerimiz şu anda Bodrum Yarımadamızda tartışılıyor. Neyle ilgili tartışılıyor? Yaptıkları uygulamalarla ilgili tartışılıyor. Bakıyoruz, peyzaj mimarı bir arkadaşımız kademede görev yapıyor. Ben mühendis kökenli bir arkadaşınızım; bakıyoruz mühendis kökenli bir arkadaşımız kademede akşama kadar çay, kahve içiyor. Bir bakıyoruz hayvan barınağında… Arkadaşlar, Bodrum Yarımadamızda korku imparatorluğuna son vereceğiz. Belediyenin kapıları, Bodrumlulara sonuna kadar açılacak arkadaşlar, bunun sözünü veriyoruz.” diye konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.