Bodrum Gündem

Giderayak Bodrum’a Endüstri Meslek Lisesi Kazandırıyor (VİDEO HABER)

02.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Esnaf Odasının rekortmen başkanı Mustafa Danacı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un da katkısı ile Endüstri Meslek Lisesi projesi kamuoyuna duyurulması için bir basın toplantısı düzenlendi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-1 Mart 2014

Konacık Küçük Sanayai Sitesi’nin de bulunduğu, Bodrum Yarımadası’nın sanayi bölgesi haline gelen Gazderesi mevkiinde yapılması planlanan ve Yarımada’nın ilk “Bodrum Konacık bölgenin nen modern endüstri meslek lisesi (9)Endüstri Meslek Lisesi Projesi”, bölgede düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Danacı, yönetim kurulu üyeleri, Konacık Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. Bodrum Esnaf Odası seçimlerinde aday olan Erdoğan Başeymez ve Yönetim Kurulu adayları da tanıtım toplantısında yer aldı.

BÖLGENİN EN MODERN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ…

Konacık Beldesi Gazderesi mevkisinde, hazine arazisi üzerine toplam 18 bin 377 metrekare alana uygulanacak olan “Bodrum Konacık Endüstri Meslek Lisesi” projesi, 7 bin metrekaresi okul alanı,4 bin metrekaresi ise atölyeler olmak üzere toplam 11 bin metrekare kapalı alana sahip. Her biri 500’er metrekare olmak üzere 8 atölyede, elektrik, motor, bilgisayar, metal, yapı, ahşap ve ihtiyaca göre 2 farklı bölümde eğitim verilecek. Konacık Belediyesi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile yapılacak olan projenin toplam maliyetinin 8 milyon TL olması öngörülüyor.

bölgenin nen modern endüstri meslek lisesi (7)ARA ELEMAN İHTİYACI KARŞILANACAK…

Hazine arazisi üzerinde inşası Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın üstlendiği okul alanında ilgilerin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Oda başkanı Mustafa Danacı Konacık Beldesi Gazderesi mevkisinde yapılacak okulla ilgili sildenafil “Bu okuldan yetişenler teknik eleman olacak.  Sanayi sitelerini gezdiğimizde ustalar çırak gelmediğinden şikayetçi. Alttan eleman yetiştirmek zorundayız. Muğla genelindeki en modern endüstri meslek lisesini buraya inşa edeceğiz” dedi. Rekortmen Başkna Danacı artık çırak gelmediği yönünde şikayetlerin geldiğine dikkat çekerek; Sanayiyi gezdiğimiz zaman soruyoruz, ‘artık çırak gelmiyor’ diyorlar. Herkes çocuğunu okutmak istiyor, çırak yetişmiyor. Bu sanayi sitelerinin devam edebilmesi için bu okul şart. Bu okuldan çıkanlar teknik eleman olacaklar. Bu bölgenin dışında, ben tahmin ediyorum ki Yarımada’ya cevap verecek sanayi sitesi bundan sonra olsa da olur olmasa da olur. Yakın bir zamanda, acele bir sanayi sitesine ihtiyacımız yok. Burada bize, hem sanayi sitesinin devam edebilmesi için hem de sağ olsun, en çok hizmeti veren, bizi de teşvik eden, buraya taşıyan Sayın Konacık Belediye Başkanımız Mehmet Tosun’a çok çok teşekkür ederim. Biz yola çıktık, bizim elimizden Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun tuttu.” dedi.

bölgenin nen modern endüstri meslek lisesi (3)DESTEK İÇİN İLK BİZ KOŞTUK…

Başkan Mehmet Tosun ise, sanayi sitelerinin en önemli ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını gidermek üzere bir endüstri meslek lisesinin hafriyat ve yol düzenleme çalışmalarını başlattıklarını belirterek, Viagra online buy Lithium “Bodrum için faydalı olacak her projeye destek vermek için ilk koşan hep biz olduk” dedi. Hazine arazisinin Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na tahsis edildiğini ve arazinin planlara eğitim tesis alanı olarak işlendiğini belirten Başkan Mehmet Tosun, Bodrum’a hizmetlerinden dolayı elini öperek Danacı’ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Mehmet Tosun  “Okulun hafriyat ve yol düzenleme çalışmalarına başlanıldı. Küçük sanayi sitelerinde ara eleman ihtiyacı var. Esnaf bu konuda zorlanıyor. Bu sadece küçük sanayi işletmelerinde değil, denizcilik sektöründe, inşaat sektöründe her alanda yetişmiş eleman problemi var. Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olan gençlerimiz bu ihtiyacı karşılar diye düşünüyorum” dedi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Ayhan Karahan dedi ki:

    Dikkatimi çekti. Tabelada ruhsat numarası yok. İlginç… “Giderayak” haber başlığı da manidardır. Olur böyle kazalar demokrasilerde…