Bodrum Gündem

Yine Patladı

09.03.2014
0
A+
A-

Güvercinlikte su isale hattı gene patladı, evleri su bastı. Halk patlama riskine karşı tedirgin. Başkan Kocadon patlamanın ardından Güvercinlik’ gitti.

Bodrum Gündem/9 Mart 2014

Güvercinlik köyünden geçen su isale hattında öğle saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Güvencinlik’te halk, her su borusu patlaması riskine karşı güvercinlik su hattı yine patladı (18)tedirginlik yaşıyor.

Güvercinlik köyünün yakınlarında bulunan Bodrum içme suyu isale hattında bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Köyün sokakları dereye döndü, evleri su bastı. Su ishale hattından akan sular, dağlardan topladığı çamurlarla birlikte evlerin bahçelerine girdi. 10 ev ve işyeri, 2 otomobil su nedeniyle zarar gördü. Nehir gibi akan su karşısında canını zor kurtaran vatandaşlar, yaşadıkları şokun ardından evlerini temizlemeye çalıştı. Jandarma ekipleri zarar gören ev ve iş yerlerinde hasar tespiti yaptı.

Kocadon Güvercinlikte…

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP’nin Bodrum Belediye Başkanı Adayı Mehmet Kocadon, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın (MHP’li) Güvercinlik Muhtar Mehmet Gereme vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dedi.

Dağdan gelen çamurlu su evinin içine dolan 2 çocuk 2 torun sahibi Gülşen Kaya, “Sular, bir anda gürültüyle birlikte geldi. Nehir gibi akıyordu, torunların balkondaydı, hemen onları kucaklayıp aldım. Bir anda bütün su evin içine doldu. Eşyalarım sular altında kaldı, çamura bulandı. Biz ne yapacağız, nerede yaşacağız” buy diflucan  dedi.

Ev hanımı evli ve 3 çocuk annesi Zeynep Parlak (39), çocuklarını artık dışarı çıkartmaya korktuğunu belirterek, “Çocuklarım dışarıda oynuyordu. Onları dakikalar farkıyla kurtardım. Nehir gibi akan sulara kapılıp gidecekti. Her an patlama olacak tedirginliğini yaşıyoruz. Çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz” dedi.

Nexium online güvercinlik su hattı yine patladı (3)Bodrum Belediyesi Mağdurlara Destek Verecek…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, evleri zarar görenlere yardım yapılacağını belirterek, Purchase Retin-A “Güvercinlik halkı bu durumla birçok kez karşılaştı. Bizde ilgili yerlere, bu cam elyaf boruların uygun olmadığını, çelik boru döşenmesi gerektiğini belirtmiştik. Yapılan görüşmeler sonunda çelik boru döşenmesi için ihale yapıldı. Umarız en kısa sürede boruların değişmesi için çalışmalara başlayacağız. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Eşyalar yerine gelir, bir vatandaşımız ölseydi onu nasıl yerine getirecektik. Mağdur olan vatandaşlarımıza destek vereceğiz” dedi.

Bodrum-Milas Karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak verildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    SAYIN KOCADON, BU KAÇINCI PATLAMA…LÜTFEN BU SORUNU CHP MİLLETVEKİLLERİYLE GÖRÜŞÜP SORUMLU DEVLET SU İŞLERİNE SUÇ DUYURUSUN BULUNUN…HALKIN PARASININ HESABINI SORUN LÜTFEN..!