Bodrum Gündem

Öğrencilere ve Öğretmenlere İndirimli Ulaşım Kartı

16.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon Bodrum’da bulunan ilk, orta ve lise öğretimi veren okulları ziyaret etti. Ziyaretler boyunca öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Kocadon, “Eğitim benim en büyük zaafım” dedi.

Bodrum Gündem/15 Mart 2014

Umurca İlkokulu’nda Başkan Mehmet Kocadon’un etrafını saran minik öğrenciler başkandan imza alma yarışına girdi. Yanında kâğıt olmayan bazı öğrenciler de ellerine ve kollarına okullar_mehmetkocadon (2)imza attırarak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u bir an olsun yalnız bırakmadılar.

buy levonorgestrel Başkan Kocadon eski adı Bodrum Lisesi olan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nden başladığı okul ziyaretlerini sırasıyla; Umurça İlkokulu, Güler-Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Cumhuriyet İlk ve Orta Okulu, Turgutreis İlk ve Orta Okulu, Atatürk İlkokulu, Hüseyin Boyacı İlk ve Orta Okulu, Ayşe Gülsevim-Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Konacık’ta bulunan Bodrum Anadolu Lisesi ve Konacık Cahit Özvezneci Ortaokulu ile sürdürdü.

okullar_mehmetkocadon (14)Ulaşımda; Öğretmenlere, Tüm Memurlara İndirim Kartı

Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nde okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Kocadon, “Eğitim benim en büyük zaafım. Eğitimin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsetmemiz mümkün değil.” diyerek eğitim hakkındaki görüşlerini ve bir belediye başkanı olarak eğitim konusunda ürettikleri projelerini okul yöneticileri ve öğretmenlerle paylaştı. Okulların ihtiyaçlarını, okullarda yaşanan sorunları, eğitime gönül vermiş öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini ifade eden Başkan Mehmet Kocadon, özellikle Mumcular Bölgesinde, kamuya ait bir lojman alanı oluşturulabileceğini belirterek şöyle dedi: “Bu hem Mumcular’ın ekonomisine katkı sağlar hem de böylelikle Mumcular kendiliğinden beslenir. Yaptıramadık. Bu güne dönüp baktığımızda, belediyelerin arsa tahsisi için bir yetkisi de yok. Artık Bodrum gibi taşı toprağı pırlanta olmuş yerde Milli Emlak, bunlara, bize müsaade etmiyor. Şimdi böyle olunca Büyükşehir Belediyesinin özellikle bizlerin de önderliğinde yapacağı plan tadilatlarında, bazı alanlarda, Milli Emlak’ın bölgelerinde kamusal alan, lojman alanı şeklinde alanları ayırmak istiyoruz. Bunu daha önce gittiğim okullarda da söyledim. Yani bizler, öğretmenlerimizin yaşam şartlarını iyileştirerek güzelleştirmedikten sonra, eğitimde bir yere gelmemiz mümkün değil. Çünkü öğretmenlerimiz geçim derdine düşmüş, eğitimi bırakmış, nasıl geçinirim derdinde. Mesela ulaşımda… Bodrum’daki öğretmen ve tüm memurlarımıza bir indirim kartı vermek istiyoruz.”

okullar_mehmetkocadon (5)Anadolu Lisesine Her Daim Destek…

Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Göral Erdem, 4 yıldır Bodrum’da olduğunu ifade ederek, “2010’dan bu günlere kadar her türlü maddi manevi desteği gördüm kendisinden. Onun için Başkanıma teşekkür ederim. Yani hem kendi adıma hem Milli Eğitim adına teşekkür ederim. İnşallah ileride de hem maddi hem manevi yardımlarını bizlerin üzerinden, okulların üzerinden esirgemez. Onun için kendisine teşekkür ediyorum.” buy Lamisil dedi.

Başkan Kocadon da kendisine teşekkür eden okul müdürüne, “Beş yıl beraber çalıştık. Bu beş yıl içinde hocamın bahsettiği gibi; Milli Eğitim Bakanlığı gibi hep okullara yardım ettim çünkü eğitim benim en büyük zaafım. Eğitimin olmadığı yerde hiçbir şeyden bahsetmemiz mümkün değil. Onun için okullara elimden geldiği kadar katkı sağlarken, eşimin de öğretmen olması, öğretmen arkadaşlarımın dertlerini ve sorunlarını yakından, çok yakından bildiğim için, öğretmen arkadaşlarımıza hep yakın olmaya çalıştım. Şimdi Bodrum Yarımadası tek belediye olunca, özellikle öğretmenlere birçok kolaylık sağlamak için projelerimiz var. Yetkilerin bir kısmının büyükşehire geçmesine rağmen ama biz aynı siyasi parti seçileceği için hem Muğla’da hem Bodrum’da, bu sözlerin altına imza atabiliriz. Onun için sizlerin sosyal hayatınızı kolaylaştırıcı, rahatlatıcı projelerimiz var. İnşallah bunları başarırız da şu Bodrum’daki eğitim seviyesini bir bu kadar daha üste çıkarırız diye düşünüyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek teşekkür etti.

okullar_mehmetkocadon (8) “Okulumuza Katkılarını Saymakla Bitiremeyiz”

Bodrum’un ilk Anadolu Lisesi olan Bodrum Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Hatice Orman, Başkan Kocadon’a “Mehmet Ağabey” olarak hitap ederek bugüne kadar hem kendi hem de diğer okullara vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi; “Tabi ki ilk açıldığımızda oradaki okulun üç odasını biz kullanıyorduk. Bir yıl sonra orası bizi almadı. Ondan sonra Umurca İlköğretim Okulu’na bizi aktardılar. 3-4 yıl orada kaldık. Sabah ezanı okunduğunda biz derse giriyorduk. İstiklal Marşı’nı da bir saat sonra hava ağardığında okuyabiliyorduk. Daha sonra orası da bizi almadı ve bina da yapılamadı ve Turgutreis Otelcilik Lisesi’ne taşıdılar. O sırada da Bodrum Anadolu Lisesi Yapma ve Yaşatma Derneği’nin yine üyesiydi Mehmet Ağabey ve bu içinde bulunduğumuz arsa 40 dönüm olarak alındı. Daha sonra hazine arazisiydi, bir süre uğraştılar, okulumuza tahsis ettiler ve okul binasının yapımı başladı. Şimdi aranızda eski öğrencilerimde var, kameramanlık yapan, onlar da bilirler. Biz Turgutreis’te de bir dört yıla yakın kaldıktan sonra 2002 yılında buraya geldik. O zaman kendisi Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı’ydı. O günden bu güne hep kapısını aşındırdık ve okulumuza katkılarını saymakla bitiremeyiz.” dedi.

okullar_mehmetkocadon (12) “Yıllardır Çocuklarımıza Burada Hem Annelik Hem Ablalık Yaptı” Cialis online

Bodrum Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Hatice Orman, Başkan Kocadon ile birlikte okul ziyaretlerinde yanında bulunan Hülya Kocadon’a da teşekkür ederek şunları söyledi; “Ayrıca değerli eşi Hülya Hanım; bizim okulumuzun ilk öğretmenlerindendi. Yıllardır çocuklarımıza burada hem annelik hem ablalık yaptı. Sadece derse girip çıkmakla kalmadı. Hala daha her yıl birkaç öğrencimize burs vererek, üniversite öğrenimlerini sürdürmesini sağlamaktadır kendisi ve yine okulumuz bahçesinde gördüğünüz bütün o kilit taşlarını, Belediyeler Birliği’nden yani yarımadadaki bütün belediyeleri dolaşarak; ikişer kamyon, üçer kamyon şeklinde topladı Hülya Hanım ve okulumuzun bahçesi öyle yapıldı. Bodrum Belediyesi’nin daha önce değişik başkanları vardı ama Bodrum Belediyesi’nin katkıları hep sürdü. Hep onlarla ayakta kaldık. Yani başımız sıkıştığında gideceğimiz yer hemen Bodrum Belediyesi oldu. İşte kapımızın girişindeki Atatürk büstünden tutun da, projeksiyon Bodrum Yarımadası’nda hiçbir okulda yokken bizim okulumuzda vardı ve finansmanını 25 bin Lira olarak Bodrum Belediyesi sağlamıştı. Saymakla bitmiyor; spor alanlarında ve birçok konuda kendisinden aldığımız destekler için bütün Anadolu Lisesi kuşakları adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bir de biliyorsunuz bu okul; Bodrum Yarımadası’nın ilk ve en özel Anadolu Lisesi bana göre. Yani buradan çıkan her öğrenci; Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine aydınlık birer fert olarak katılmakta… O nedenle biz kendisine bütün Anadolu Lisesi kuşakları adına minnettar kalacağız hep.”

Başkan Mehmet Kocadon gittiği her okulda öğrenci ve öğretmenlerin yoğun sevgi ve ilgisi ile karşılaşırken, büyük bir dikkatle de dinleniyor. Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’a okul ziyaretleri sırasında eğitimci eşi Hülya Kocadon ve CHP Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayları da eşlik etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Alim dedi ki:

    Eğitim hepimizin birinci olmazsa olmazı.başkanımız mehmet kocadon ve değerli eşi hülya hanımın eğitim ve eğitimcilere verdiği önemden dolayı çok çok teşekkür ederiz.tüm okulların davetlerine katılan ve yardımda bulunan kendiside öğretmen olan hülya hanıma başkanımıza olan büyük desteğinden dolayı sonsuz teşekkürler