Bodrum Gündem

Umurça Kordon Gibi Işıl Işıl (VİDEO HABER)

16.03.2014
0
A+
A-

“Bodrum’un dünyada ve Avrupa’da yakaladığı bu yükselişini kesmeyelim”

Umurça Kordon Gibi Işıl Işıl

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Umurça’da miting havasının yaşandığı toplantıda, büyükşehirle uyumlu bir şekilde çalışmanın her yönden kazanç sağlayacağını belirterek, “Bizim birinci geçim kaynağımız turizm. Eğer doğamıza denizimize sahip çıkamazsak, turist bu güzel bölgeye niye gelsin.”dedi.

order methotrexate online Bodrum Gündem/14 Mart 2014

Umurça Mahallesi’nde, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’u bekleyen yüzlerce vatandaş, başkanlarını alkışlarla karşılayarak “En Büyük Başkan Bizim Başkan” sloganları attı. Başkan Kocadon’a sevgi ve desteğin yağdığı Umurça’daki kahve toplantısına katılım yoğun olunca adeta bir mitingi andırdı.
umurca_mehmet_kocadon (29)“Umurça Kordon Oldu. Işıl Işıl Yanıyor Umurça…”
Bodrum Umurça Mahallesi’nde yer alan Mehmet’in Kahvesi’nde meclis üyesi adaylarının tanıtılmasının ardından konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kocadon, “Bugün okulları gezdim, benimle beraber gezenler şahittir. O çocukların sevgilerini görmeliydiniz. Sizler bu soğuk havada buraya geldiniz. Bunlar sadece sevgiyle olabilecek şeyler.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;
“Çocuklardan, engelli kardeşlerimden, yaşlımdan gencimden… Şu güzelliğe bir bakın arkadaşlar. Biz kahve toplantısına geldik ama miting havasına dönüşmüş. Onun için bu soğuk da dahi benim için bu fedakârlığı yapan Umurça Mahallesi’ne artık hizmet etmek de bizim boynumuzun borcudur. Zaten 2009’da Umurça’ya geldiğimde bir söz vermiştim. Umurça’yı kordon yapacağız demiştim. Bakın Umurça kordon oldu, ışıl ışıl yanıyor.”şeklinde konuştu.

umurca_mehmet_kocadon (28)“Çocuklarımız Artık Korkmuyor Çünkü Mezarlıklar Çiçek Bahçesine Döndü”
Başkan Kocadon, Umurça halkının yaşadığı sorunları çözmek için elinden gelen her şeyi yaptığını da ifade ederek, “Sizlerle bugünlerde yaptığımız görüşmelerde özellikle eski mezarlıklarımızla ilgili sıkıntılarımız vardı. Şu anda mezarlıklar çiçek bahçesine döndü. Artık çocuklarımız mezarlığın kenarından geçerken korkmuyor. Hatta saygı duyuyor ölüsüne, bu güzelliklerin içinde olduğu için. Bunun için arkadaşlar, ölümüze de dirimize de, yaşlımıza da çocuğumuza da, gencimize de, engellimize de sahip çıkan bizler, bu oluşturduğumuz mecliste de bu gruptan herkesi içimize aldık. Onun için bütünlük oluşturduk ve birlik beraberliği sağladık. Kısacası sizlerle beraber Bodrum’un geleceğine, huzurlu geleceğine 30 Mart’ta mühür vuracağız. Bodrum’un huzuruna, geleceğine, birlik ve beraberliğine vuracağız.”dedi.
“Biz Projelerimizi Anlatabilir, Altına İmzamızı Atabiliriz. Başkalarıysa Sadece Tavsiye Eder”
Başkan Kocadon’un, “Artık bundan sonra büyükşehir diye bir kavram var. Bunu gelip de burada anlatmıyorlar. Büyükşehir müsaade etmedikten sonra bu caddeye Bodrum Belediye Başkanlığı olarak kazma bile vuramazsın. Ama biz avantajlıyız, biz farklıyız çünkü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisi, Osman Gürün başkanım, Bodrum’u da Mehmet Kocadon ve Cumhuriyet Halk partisi alacak.” şeklindeki sözleri, Umurçalılar tarafından uzun süre alkışlandı. Kocadon konuşmasının devamında ise; “Onun için biz projelerimizi anlatabiliriz, altına imza atabiliriz ama başkaları sadece tavsiye eder. Çünkü bugün Büyükşehir kavramına baktığımızda; İstanbul, Kocaeli, İzmir gibi Büyükşehirlere baktığımızda, aklımıza bir tane belediye başkanı gelir arkadaşlar. İlçe belediye başkanlarınınsa hiçbiri gelmez.”diye konuştu.

umurca_mehmet_kocadon (24)“Bodrum’un Dünyada Ve Avrupa’da Yakaladığı Bu Yükselişini Kesmeyelim”
Başkan Kocadon, “Bodrum’a gelecek yatırımların hızlı bir şekilde olabilmesi için hem Muğla büyükşehirde, hem Bodrum’da Cumhuriyet halk partisine oyunuzu verin. Birinci geçim kaynağımız turizm. Eğer doğamıza denizimize sahip çıkamazsak, turist bu güzel bölgeye niye gelsin. Onun için çevremize ve altyapımıza hızlı bir şekilde müdahale etmemiz lazım ki Bodrum turizmi hızlı bir şekilde devam etsin. Tanrının bize güzel bir lütfudur, Bodrum.”diyerek, Berlin Fuarı’nda aldığı ödüle de değindi. Başkan kendisi için atılan coşku dolu sloganlar eşliğinde şunları aktardı; “Lütfen sandığa gidin ki, bu oylarınızı kullanın ki, yakalamış olduğumuz Bodrum’un bu yükselişini dünyada ve Avrupa’da artık kesmeyelim. Sivil Toplum Örgütleriyle beraber iç içe çalışan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un Bu İvmesini Durdurmanın Bir Anlamı Yok.” Dedi.
“Türkiye’nin İlk Kentsel Dönüşüm Projesini Gümbet’te Uyguladık”
Tecrübeli bir başkan olduğunun da altını çizen Mehmet Kocadon, 10 yıl belde belediye başkanlığı yaptığını, bu nedenle beldelerin sorunlarını yakından bildiğini,  5 yıl da ilçede başkanlık yaptığını ifade ederek şöyle dedi; “Bodrum’da birçok kamusal alanı geri döndürdük mü döndürdük. Yıkılmaz dediler yıktık, geçilmez dediler geçtik, halkımla, esnafımla beraber Türkiye’nin ilk kentsel dönüşüm projesini Gümbet’te uyguladık mı, uyguladık. Demek ki artık bu birikim bizlerde var. Bodrum’un tek belediye başkanı olarak, doğru ismin de Mehmet Kocadon olduğunu zaten hepiniz biliyorsunuz.”

buy cheap Viagra umurca_mehmet_kocadon (18) “Sporu Geleceğe Yatırım Olarak Görüyoruz. Dünya, Avrupa Ve Balkan Şampiyonları Çıkardık”
Umurça’nın en büyük sevdalarından birinin de futbol olduğunu söyleyen Başkan Kocadon, “Biliyorsunuz bizim bir efsane Yükselsporumuz var. Bu Yükselspor zamanında Bodrumspor’a çok gençler yetiştirdi. Bugün Bodrumsporumuz başarıdan başarıya koşuyor. Bu mahalle sporu sevdiği için söylüyorum bunu. Uzun yıllar sonra dikkat edin, Bodrumspor seyircisiyle tekrar buluştu. Maçları gelip görüyorsunuz. Şu anda binlerce Bodrum halkı tekrar Bodrumspor sahasına geliyor ve maçları izliyor. Biz sadece altyapı yapmadık, aynı zamanda Bodrum halkını tekrar Bodrumsporla buluşturduk. Sporun her branşında başarıdan başarıya koştuk. Bodrumsporumuz yelkende dünya şampiyonu çıkardı, Avrupa şampiyonları, Balkan şampiyonları çıkardı. Sporu biz hep geleceğimize yatırım olarak görüyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek esasında biz yöneticilerin en büyük görevi. Eğer biz gencimizi çocuğumuzu doğru yola kanalize edemezsek, onlara doğru yolu gösteremezsek yanlış yerlerde olurlar. Bodrum Belediyesi olarak bu yaz okullar tatil olduktan sonra 900 çocuğumuza spor yaptırdık. Belediye Başkanlığının esas görevi sağlıklı nesiller yetiştirmek, halkının sağlığıyla ilgilenmek, sadece asfalt yapmak değil.”şeklinde konuştu.

umurca_mehmet_kocadon (16)“İçmeler’in En Büyük Kanayan Yarası, Ruhsat Sorununu Çözdük”
“Halk sağlığı benim için önemli. Halkımız yaptığımız çalışmaları görüyor” diyen Başkan Kocadon, yapılan hizmetler hakkında şu bilgileri verdi;
“50 km lik asbest borudan 33 km sini değiştirdik. Dünyada, özellikle de Almanya’da örnek gösterilen ve geçenlerde birçok büyük ilimizin çevre ve su işleri müdürleri gelerek çağdaş, modern, hijyenik yaptığımız su depolarımızı incelediler. Bunların hepsi halkımın sağlığı içindir. Bunların hepsini başardık. Hiçbir zaman da gelip; bunları yaptık, şunları yaptık diye anlatma gereksinimi de duymadık. Çünkü zaten halkımız görüyor, yaptığımız çalışmaları biliyor. Bakın Bodrum nereden nereye geldi. Şimdi de İçmeler’e bir söz vermiştim. İçmeler’de sıcak asfalt yola başladım. Orada arkadaşlarımız teknelerini denize indiremiyordu. Elektrik hatlarının üstte olmasından dolayı tekneler indirilirken elektrikler kesilmek zorunda kalınıyor, sanayide hayat duruyordu.”dedi. Başkan tersaneci arkadaşına dönerek, “Ahmet’im aldık mı yerin altına? Aldık. Ara yolları açtık mı? Açtık. Ruhsatsız olan yerlerimize ruhsat verdik mi? Verdik. Haluk Bey, imar getirdik mi? Getirdik. Bunları arkadaşlar bazen unutuyor. Takmışlar bir yola, yolu berbat diyerek. Arkadaşlar dedim ya, yol yapmak kolay. Arkadaşları yolladık bugün sıcak asfalt başladı. Önemli olan sen İçmeler’in en büyük kanayan yarası olan ruhsat veremediğin için teknelerini denize indiremeyen tersanecilerimizin sorununu, Mehmet Kocadon ve ekibi çözdü mü?  Çözdü. İşte güzel olan bu arkadaşlar, gerisi olup gidiyor.”
umurca_mehmet_kocadon (15)“Büyüdükçe, Geliştikçe, Çoğaldıkça Sorunlar Olur, Önemli Olan Çözümün Parçası Olmak.”
“Bodrum’un her yerinde imzalar attık; yollar, kaldırımlar, aydınlatmalar yaptık ama hayatımız var olduğu müddetçe, devam ettiği müddetçe sorunlar bitmez.”
diyerek sözlerini sürdüren Başkan Mehmet Kocadon, “Sorunlar biterse zaten hayat bitiyor. Onun için sorunlarımız da olsun hayatımız da devam etsin, bizler de hizmet etmeye devam edelim. Bu sorunlar, büyüdükçe, geliştikçe, çoğaldıkça, kendiliğinden olur. Önemli olan problemin değil, çözümün bir parçası olmak. Biz hep çözümden yana bir belediyecilik sergiledik.’’ Toplantıya gelen bir hanımı da işaret ederek, ‘’Oya hanımla da ilk tanışmamız öyle oldu. Bodrum Belediyesi’ne geldi, elinde bir defter ve kalem, ağzımdan ne çıkarsa sürekli yazıyor… Merak ettim; Oya Hanım, siz bunları niye yazıyorsunuz? diye sordum. Ya Başkanım, dedi. Ben evden çıkıp size gelirken, sizi farklı anlattılar bana, dedi. Şimdi biz ne söylesek siz cevap veriyorsunuz ve tamam diyorsunuz. Bunun için de şaşırdım, dedi. Merak ettim neden her şeye tamam diyorsunuz, diye sordu. Ben de, ‘e… doğru şeyler istiyorsunuz da ondan…’ Yelken Kulübü’ne yardım istiyor. Tabi ki yapacağız yelken kulübüne yardım. Ondan sonra defteri kalemi kaldırdı. Başkanım ben sizi çok sevdim, dedi. Şu anda gece gündüz bizim için çalışıyor. Yani biz dışarıdan anlatılanlar gibi değiliz arkadaşlar.”dedi.
umurca_mehmet_kocadon (10)“20’sinden Sonra Meydanlarda Konuşacağız”
Konuşmasının devamın ise Başkan Kocadon, “Zaman zaman evlere gidip kafalarda soru işareti oluşturuyorlarmış, Kocadon gelip yıkacak diye. Biz kimsenin elinden yasal hakkını alan insanlar değiliz. Hele ekmeğiyle hiç oynamayız. Onun için herkes evinde rahat uyusun. 5 yıl içinde kimin evini yıktım arkadaşlar? Daha doğrusu kime yardımcı olmadım? Herkesi kucakladık. Onun için bu tarz söylemlere inanmayın. Esasında böyle şeyleri burada söylemek de ağırıma gidiyor. Artık siyasette karalama, çamur atma, lekeleme gibi şeyleri bırakalım da ayın 20’sinden sonra meydanlarda güzel konuşmalar yapalım. Sizlerle daha çok kucaklaşalım. Pazartesi günü de zaten proje kitapçığımız size ulaşacak, projelerimizi de anlatacağız ve bunları anlattıkça büyükşehirle beraber hepsini gerçekleştireceğiz. Çünkü 2009’da ‘Bodrum Yeniden Doğacak’ demiştim. Şimdi baktığımızda Bodrum yeniden doğdu. Şimdiyse ‘Gelecek Bodrum’un’ diyoruz, arkadaşlar. Birlik için beraberlik için ‘Gelecek Bodrum’ diyoruz.” diye konuştu.
Sözlerini, “Bodrum Yarımadası halkına zor günlerimin dostu olarak seslenmek istiyorum.” diyerek tamamlamak istediğini belirten Başkan Kocadon, “30 Mart için benim sizden bir ricam var arkadaşlar, bana nasıl olsa oy vereceğinizi biliyorum. Bunda bir sıkıntı yok. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için,  Laik Cumhuriyet için, bireysel hak ve özgürlüklerimiz için, çocuklarımız, yanınızda oturan torunlarımız için… Bunu bir daha belirtmek istiyorum; torununuzun geleceği için 30 Mart’taki doğru adresin Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon olduğunu lütfen unutmayın arkadaşlar. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlerle olmak beni mutlu ediyor. Sizlerin arasında dolaşmak beni daha da güçlü kılıyor. Yorgunluk kavramını sayenizde beynimden attım arkadaşlar. Gece gündüz çalışmak da bana düşüyor bu seçimden sonra. Güçlenerek geleceğiz. Gelecek Bodrum’un…” şeklinde tamamladı.
Konuşmasının ardından Umurça Mahallesi sakinleri hep bir ağızdan alkışlar eşliğinde, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon için “Bodrum’un gururu Mehmet Kocadon” get Valtrex sloganları atarak başkanlarına desteklerinin tam olduğunu gösterdiler.
Miting havasında geçen kahve toplantısında Başkan Kocadon’a CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayları eşlik etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.