Bodrum Gündem

Sanatçı Gülay İspirgil, “Evren ve İnsan” resim sergisi

Sanatçı Gülay İspirgil, “Evren ve İnsan” resim sergisi

Sanatçı Gülay İspirgil’in ‘Evren ve İnsan’ Resim Sergisi, Datça Liman Sergi Salonu’nda 30 Ağustos 2021 günü saat 18.00’de açıldı. Sanat sevenler ve Datça halkı, sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Gündem Haber

Sanatçı Gülay İspirgil: “Bu sergimde, 14 yeni eser ve konuyla ilgili 5 adet önceki çalışmalarımla birlikte toplam19 eser bulunmakta. Akrilik boya kullanarak, tonlama tekniğiyle çalıştım. Sergimin konusu ‘Evren ve İnsan’. Dünyada en gelişkin beyne sahip bir varlık insan ve kozmik evrenden gelen çok çeşitli yüksek enerjileri paratoner gibi beyninden alarak toprağa akıtmasını ifadelendirdim. Bunların hepsi kadim bilgiler gerçekte. Her şeyin ‘ruh’ olduğu kadim bilgisini unuttuk insanlık olarak. Taş, bitki, hayvan, insan… Mevlana’nın; “Taş gibi cansızdım sonra bitki oldum, bitki idim öldüm hayvan oldum, hayvan idim öldüm insan oldum. İnsanken de öleyim de daha yüceye varayım” sözü, bu unutulmuş gerçeği ifade eder.

Dişil ve Eril gücün ‘Bir’liğinin İnsan’ı oluşturduğunu, bedenlerindeki farklı enerji akışlarıyla bir kez daha hatırlayalım istedim.

Yaşanılan güncel hayatın ötesini merak eden, derin düşüncelerle araştıran, tefekkür eden, sorgulayan kadınlar ve erkekler resmettim. Yaşam denilen bu serüvenin gerçek semeresinin ‘düşünce’ olduğunu anlatmak istedim. İnsanın; evrenden, görünmeyenden sezinledikleriyle dünyada sentezler yaparak ‘insan’ olma ehliyetine kavuşan bir varlık olduğunu; bilinmeyeni ‘merak’ eden, düşünce gücüyle yaratan ve üreten bir canlı olduğunu… İnsan…” dedi.

Sanatçı Gülay İspirgil Hakkında;

Sanatçı Gülay İspirgil, 1961 Düzce doğumlu. Sanatçı; Ev İdaresi, Sosyoloji, Kültürel Mira ve Turizm bölümleri mezunudur. 10 yıl, İzmit ve Üsküdar Halk Eğitim Merkezleri’nde El Sanatları ve 4 yıl kadar özel sektörde Seminer Eğitmenliği yapmıştır. Emeklilik sonrası çeşitli resim kurslarına devam ederek, portre çalışmalarına ağırlık vermiştir. İnsandaki duygusal derinlikleri ifade etmeyi amaçlayan sanatçı, geçmiş medeniyetlere ve tarihe özel ilgi duymuştur.

Sergileri: 2018 yılında Datça Belediyesi’nde kişisel sergi, 2019 yılında karma sergiler.

Haber: Esmeri Alev Ekebaş

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.