Bodrum Gündem

Da Vinci’nin Doğum Gününde Sokaklarda Sanat…

Da Vinci’nin Doğum Gününde Sokaklarda Sanat…
16.04.2014
0
A+
A-

Leonardo’da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle Bodrum  renkli görüntülere sahne oldu.

order Paxil online cheap Lasix Bodrum Gündem Haber Where to buy Strattera

Bodrum Art Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen etkinlikte Belediye Meydanında resim çalışması etkinliği düzenlendi. Resim çalışmasına engelli öğrencilerden, üniversite öğrencilerine, yerel sanatçılardan ilkokul öğrencilerine kadar onlarca kişi katıldı.

Belediye Meydanı zemininde hazırlanan özel tuvallerde yağlı boya çalışmaları yapan sanat severler keyifli dakikalar geçirdiler. Resim dersini açık havada gerçekleştiren ilkokul öğrencileri özgün çalışmalarıyla dikkat çektiler.

Kutular dolusu boyalarını yanlarında getiren resim severler bu anlamlı günde yaptıkları çalışmalarla turistlerinde ilgi odağı oldular. 60 metre uzunluğundaki tuval üzerinde yapılan resimlerin ilerleyen günlerde özel bir sergide sergileneceği bildirildi.

Resim Öğretmeni Canan Güldal  yapılan etkinlikle ilgili olarak “Bence çok keyifli bir etkinlik. Bu etkinliğin Dünya sanat Gününe rastlaması da çok önemli. Hem çocuklar Dünya sanat Gününe, sanatın önemine değer vermiş olacaklar,  hem de bu etkinliğin içinde bulunacaklar. Onun için bence önemli, bir araya gelmek. Hem de büyük yaş çalışıyorlar orada, üniversite hemen yanımızda biz, onun için çok güzel bir şey bence her yaş grubunun olması. O daha güzel, keşke bizimde böyle keyifli zamanlarımız olsaydı. Sınıflara tıkılıp kalıyorduk ama bu çok güzel bir şey, açık havada hem de halkla bütünleşiyorsunuz hem Bodrumlularda izliyor durumu. Bence güzel bir şey” dedi. Bodrum Art Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı İnci Yörükoğlu  ise “ Biz bu nedenle, çocukları, öğrencileri, engellileri sanatseverleri ve sanatçıları bir araya getirip böyle bir etkinlik yaptık. Sanat adına mutluyuz, çünkü gelip çocuklar ve yoldan geçen insanlar bizde resim yapabilir miyiz dedi. Herkes ortaklaşa boyalarını veriyor. Bu çok güzel bir paylaşım. Unutmuştuk bu gibi şeyleri” şeklinde açıklamada bulundu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.